|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:36 pm
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Ubuntu / Debian
Е, с въпросната проблемна wifi usb карта го ядох това дърво - ъпдейт на 10.04 с нещо уж проверено (от репозиторито си идваше) и хръц, няма разпознаване на девайса. Айде пак чети и инсталирай  Та има такива случай, но може би пък да се преживяват - ако са рядкост. Точно за това забраних ъпдейтите на убунтуто вкъщи, което макар и само за забавление - не искам да ми се налага пак да го човъркам за нищо. Замисляш ме за тоя съвърен едишън - то за работа надали ще е, но поне на домашната машина може да се навия да го пробвам, тя и без това за нищо смислено не служи ... Само да се навия да седна за това 
|
| Вто Апр 10, 2012 2:02 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Взех един 24" широкоекранен монитор и възникна въпроса има ли начин под X да го разделя вертикално на две ? Разбира се, не с триона  , ами да имитира наличието на две видеокарти и два монитора. Доста е широк и би могъл да сбере доста информация, ако се раздели вертикално на две  Предполагам, че не откривам топлата вода, пробвах с разни ключови думи, нищо смислено не намерих.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 12, 2012 5:15 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Сигурно си искал да кажеш да го разделиш хоризонтално на две.  Не се сещам такова нещо, но и не съм много по модата. Това което горе-долу е в твоята посока е "tiling window manager".
|
| Чет Апр 12, 2012 8:53 am |
|
 |
|
¶
|
woody, жив да си  , аз какви ли не глупости търсех, от рода split screen vertical и т.н. :–) Инсталирах x-tile , работи перфектно 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 12, 2012 1:49 pm |
|
 |
|
bot
Ранг: Минаващ
|
това x-tile го инсталирах за да го видя за какво става дума и ми омаза иконите в систем трея. Общо взето се потвърждава правилото че всяка програма, която не присъства в списъка на софтуерния мениджър е опасна за използване. Става дума за Убунту 10.10 х64
|
| Пет Апр 13, 2012 12:51 am |
|
 |
|
¶
|
При мен 32-бит 10.04 LTS, нищо не е омазало. Но x-tile определено не е това, което търся. Има налични още 10-тина вида мениджъри, ще ги изпробвам да видя какво ще стане. А и вече ми дреме дали ще се омаже нещо, щото след 2 седмици ще премина на новият LTS.
|
| Пет Апр 13, 2012 2:30 pm |
|
 |
|
¶
|
Как да преместя бутоните в заглавния ред на прозорците на Ubuntu 12.04 да бъдат отдясно ? Изпотих се докато намеря как да сменя грозната тема с черни менюта с нещо по-оптимистично, сега излиза, че пот ще се лее и за да преместя бутоните. Превключил съм на Classic интерфейса, от новия ми излезноха хемороиди ...
|
| Нед Юли 15, 2012 6:53 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Пи, аз като не знам че могат да се местят бутоните взех че свикнах  обаче още не мога да свикна с бъг репортите на 12.04 Преди някои приложения просто си крашваха и толкоз. Сега в интерес на истината видимо няма проблем... в смисъл не ми се е налагало нещо да килвам, всичко работи. Просто от време на време ми репортва че имало проблем и ме пита дали искам да го репортвам. В началото репортвах, репортвах, ама ми втръсна вече  По логовете като гледам са някакви модули дето не мога да се ориентирам, ама общо взето като пусна Опера или нещо като стане по мрежата (т.е. самбата) ми излизат тия репорти...
|
| Пон Юли 16, 2012 6:32 pm |
|
 |
|
¶
|
В 10.04 LTS и надолу се местеха според темата. Сега не мога да намеря такава тема. В работата отдясно, на останалите 10.04 LTS машини отдясно, само на 12.04 отляво, някак си манджа с грозде. За рипорти не ме е питал, от 1-2 седмици съм го качил. Засега същественото нещо, което ме засяга е, че MPLAB X не се разбира с C30 компилатора, тръгва да компилира и не може да намери device info файлове, пък си ги има. Ама поне засега не ми е проблем, щото лаптопа го стягам да го пратя в БГ, та се чешам зад врата дали да го пратя с 10.04 или с 12.04. Другото което забелязах е, че са сменили remote desktop клиента с някакъв reminna, който е пълна трагедия, та го премахнах и си върнах стария.
|
| Пон Юли 16, 2012 10:23 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз от 10.04 вече почти нямам спомени, но до 11.10 имах ядове с разни приложения заради стари версии на много системни неща. То проблемът беше само при инсталации, че трябваше да се пускат пачове и т.н. В 11.10 вкараха по-актуални версии на повечето библиотеки и модули и бях доволен от ъпдейта. Надявах се на същото и от 12.04. Наистина всичко стана още "по-актуално" обаче файда от това ъпдейт не видях. Може би защото още в 11.10 нещата бяха достатъчни актуално... Та с 12.04 само дето ми се наложи всичко да преинсталирам наново. Без да ме питат ми турели новия Еклипс, ама за джаба, не това дето ползвам. Хайде преинсталирай, SVN библиотеките преинсталирах, VMWare преинсталирах...
|
| Вто Юли 17, 2012 11:21 am |
|
 |
|
¶
|
Свикнал, свикнал, колко да си свикнал ? $sudo apt-get install gconf-editor $gconf-editor Go to the following: 'apps' -> 'metacity' -> 'general' Find the "button_layout" parameter, Right mouse click, and select Edit Key. Change the value to the following: menu:minimize,maximize,close then Press Enter. Реших да опитам да сложа еднакви бутони и отляво, и отдясно: minimize,maximize,close:minimize,maximize,close , обаче не стана  , то не че ми трябва за нещо разумно, но щеше да е много шик в който и ъгъл да посегнеш с мишката да можеш да затвориш прозореца.
|
| Сря Юли 25, 2012 5:19 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Честно казано трудно свикнах, ама свикнах.... Сега не ми се мести нищо, защото при следващия ъпдейт тия промени най-вероято ще се загубят, а вече ще съм забравил как съм ги правил....
Ей на вчера реших да пробвам новото ягарто и докато се сетя как се компилираше... На всичкото отгоре единия модул нещо се заяжда и ще трябва да се борим пак...
|
| Сря Юли 25, 2012 9:40 am |
|
 |
|
¶
|
LTSpice на Linear работи много стабилно под Ubuntu. Инсталира се през wine, създава си и иконка на десктопа на Ubuntu. Изпробвано на 10.04 и 12.04, като бързодействие не се усеща, че работи на емулатор.
|
| Вто Апр 30, 2013 5:09 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Някой да се е пробвал на Debian 7 (Wheezy) ? Че го сложих и след няколко минути започнах с псувните, но това на по-старичка машина, та искам да знам дали и други са се подлъгали по новата мода и имали ли са някакви проблеми? Примерно gnome 3 не отлепва, мина във fallback и то след като все пак успях да подкарам едно дърто видео - за разлика от него първия опит с nvidia gf fx5200: жив та*ак под 7-цата, какво ли не въртях, накрая работи, но супер тегаво. Остави, ами gnome-control-center гърми със Segmentation fault О.о Ей такива едни...
|
| Пон Юни 17, 2013 5:22 pm |
|
 |
|
¶
|
За коя нова мода говориш ? Да си сложим Debian 7 ли ? Ако е това, при положение, че Ubuntu е пушка що да си отваряме беля работа с Debian 7 ??
|
| Пон Юни 17, 2013 5:57 pm |
|
|