Отговори на тема  [ 230 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Следваща
Помиярите в София 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Помиярите в София
Цецо написа:
Ами аз вече го написах по- горе, за цивилизовано редуциране на броя на кучетата съм. Което включва евтаназия. Но има смисъл, само ако ще се вземат съвответните мерки да не се повтаря проблема, а такива никой не ебава да взима.

Добре, Цецо, съгласи ме (отдавна го написах), че за да няма тая случка отново - както казваш, трябва да се вземе превантивна мярка нови кучета да не излизат на улицата. Айде сега кажи: как ти би направил това?

Колкото до отстрела на сегашните - не, не е работа на обикновенния пиян човек, с незаконно оръжие да пуца по съседа, аааа, съседското куче искам да кажа. Т.е. че текущите не трябва да ги бъде - не трябва, защото никой няма да ги търпи да вилнеят докато са живи - има няма още 4-5 годинки поне.
Искам да знам отговора от теб на въпроса който ти зададох по-горе: как да не се случва пак това?!

Малко пак в кучешката тема:
Сутринта, от автобуса забелязвам следната картинка: жена извежда кучето си на сутрешна разходка. Кучето не го познах каква му е "марката", черно дългокосместо, сериозно голямо, но не огромно. Предблоково пространство на бул. Мария Луиза, зад спирка на градския транспорт. Прекрасни тревни площи, явно някой ги поддържа - тревата свежа, подравнена, чудно! Кучето ака в тревната площ. Стопанката блее в пространството. Кучето се изаква и започва с четири лапи да дълбае градинката и пръска пръст на няколко метра (евала!), може би в опит да си зарие акото. Стопанката блее в пространството. Кучето прави доволна дупка на средата на прекрасната тревна площ и вероятно акото му вече е разлепено по прозорците на магазина отзад или на челото на някой минувач. Тая пача дори не си помисли да направи нещо. Честно, Цецо, такива стопани ме карат да ставам още по-злобен (предполагам това би казал) - накрая ще си променя и мнението за домашните кучета - те не, че са виновни, стопаните са - знам, ама като няма кой да накаже стопаните - пак кучето ще си го отнесе. Баси и простите хора дето ги има по улиците, махни, ами и за куче са тръгнали да се грижат. Да не дава Господ да се множат ....

Пон Апр 09, 2012 3:10 pm
Профил WWW
Аватар

Задаваш ми въпрос, на който и сам нямаш отговор, видно от написаното по-долу. Ако трябва да перефразираме великата мъдрост - как с пръдня да направим боя???

Аз затова нямам мераци да управлявам. Щото с това племе, аз поне идея нямам как мога да се оправя. Ей Тони имаше идеи, ама те неговите винаги включват доста радикални елементи.

Пон Апр 09, 2012 3:16 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Цитат:
Стопанката блее в пространството.

Това, че блее, дори малко смекчава прегрешението. Повечето такива изчакват търпеливо кучето си и го следят внимателно, докато то сере на тротоара.

Пон Апр 09, 2012 3:28 pm
Профил

Цецо написа:
Задаваш ми въпрос, на който и сам нямаш отговор, видно от написаното по-долу.

А, не така, предложих преди .. оф, вече няколко страници трябва да стана, решението - със зверските глоби, та 1, та 2, та 3-трети път кучето си търси нов дом или го отнасят към отвъдното и т.н. - порови назад, не ми се изнася същия монолог (очевидно). Принципа на събиране го предложи ТоНи и той ще работи - кучето или апартамента? Хех. А и на кой му се ходи у дрънголника заради псето? Контолирането кой-какво-ака и къде го ака, е малко по-слабата ми страна, но и там си имам идея, нещо в стил "американски добросъседски отношения" - портиш съседа, получаваш бонус. Ще проработи, то колко доноси са изписани сега ли няма да се намери някой да пише/звъни?
Интересно ми беше какво ти ще предложиш, щом си крайно несъгласен с умъртвяване на "хайванчетата" по улиците. Обаче - дупка, никакво решенение не щеш да предложиш :wink: Тогава какво жалееш, ще се намери някой "кръвожаден звяр" да вземе инициативата и тя няма да ти хареса.

Пон Апр 09, 2012 3:45 pm
Профил WWW

head_up написа:
Сутринта, от автобуса забелязвам следната картинка: жена извежда кучето си на сутрешна разходка....

Така е, като няма кой да и направи достатъчно деца. Ако има да се грижи 2-3-4 деца , само до кучета и котки ще и е на въпросната "дама".

Пон Апр 09, 2012 3:50 pm
Профил
Аватар

sthx написа:
head_up написа:
Сутринта, от автобуса забелязвам следната картинка: жена извежда кучето си на сутрешна разходка....

Така е, като няма кой да и направи достатъчно деца. Ако има да се грижи 2-3-4 деца , само до кучета и котки ще и е на въпросната "дама".

алилуя!
вярно е че в корена на всяко обществено извращение седи ниската раждаемост.

Пон Апр 09, 2012 4:47 pm
Профил

Циганите да не са цъфнали и вързали с толкова много деца?

Пон Апр 09, 2012 4:50 pm
Профил

Къде пък си видял циганин да води куче на каишка, или да гледа 20 котки? Сигурно и разходите за гледане на голямо куче са съизмерими с разходите за гледане на малко дете.
И две-три деца като много ли са?
Ей, изроди се тоя свят...

Пон Апр 09, 2012 6:00 pm
Профил
Аватар

head_up написа:
Цецо написа:
Задаваш ми въпрос, на който и сам нямаш отговор, видно от написаното по-долу.

А, не така, предложих преди .. оф, вече няколко страници трябва да стана, решението - със зверските глоби, та 1, та 2, та 3-трети път кучето си търси нов дом или го отнасят към отвъдното и т.н. - порови назад, не ми се изнася същия монолог (очевидно). Принципа на събиране го предложи ТоНи и той ще работи - кучето или апартамента? Хех. А и на кой му се ходи у дрънголника заради псето? Контолирането кой-какво-ака и къде го ака, е малко по-слабата ми страна, но и там си имам идея, нещо в стил "американски добросъседски отношения" - портиш съседа, получаваш бонус. Ще проработи, то колко доноси са изписани сега ли няма да се намери някой да пише/звъни?
Интересно ми беше какво ти ще предложиш, щом си крайно несъгласен с умъртвяване на "хайванчетата" по улиците. Обаче - дупка, никакво решенение не щеш да предложиш :wink: Тогава какво жалееш, ще се намери някой "кръвожаден звяр" да вземе инициативата и тя няма да ти хареса.

Много съм любопитен кой ще е тоя управник, който ще наложи глобите и това с апартаментите... Гарантирам му, че няма да се задържи на власт да ползва парите от глобите, това е България все пак. На следващите избори ще се ползва с нулева популярност, ако въобще види избори повече де :)

Колкото до портенето от съседите... това е най-добрия начин съседа да си навлече много, ама много сериозни неприятности. Хората ги е страх, защото не знаят кой какъв е. Едно е да портиш в Европа където 90% от хората са хрисими, друго е да портиш в БГ , където 90% от хората са пиперлии. Ще изпортиш някой и после току виж някоя нощ се сдобиеш с две строшени капачки на колената... Което според мен и е правилно, то това ни остава да се обърнем на армия от доносници и клюкарки.

Въобще като си приказвате за глоби и конфискации, се огледайте пък после си мечтайте.

Пон Апр 09, 2012 6:32 pm
Профил ICQ

Цецо, аз съм навит да изкарам еидн мандат, пък дали после ще ме избират ще ми е най-малкия проблем, или ще ме преизберът или мнго преди изборите ще пратя "миротворци" :), ама то едно нещо или става или не, ако сме толквоа калпави ... значи сме калпави ....

Всичко може да стане, няма кой да го направи, политиците мислят твърде много за собствнеия си джоб, въпреки че то едното на другото не пречи, дори обратното ама пусто все полицаи, пожарникари и др подобни ни управляват, те просто не могат да схванат че може и да се краде и да се гради, двете неща не са взаимно изключващи, даже колкото повече градиш толкова повече можеш да крадеш, не говоря да строиш магистрали, това вече го видяхме :)

Пон Апр 09, 2012 9:35 pm
Профил
Аватар

Ехе, Тони, ти се размечта май :D .
Ще научиш БГ политиците, че печалбата е резултат на взаимноизгодна сделка... а на луната
скоро няма ли да се разхождаш :D .

То в българския език "далавера" (значещо измама) е станало синоним на "печалба",
за практически цялата популация, ти баш от политиците очакваш да се вчовечат.

Не че не го правим всички това със свръхочакването де, всеки по реда си :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Апр 09, 2012 10:54 pm
Профил WWW

Няма страшно, пред червея всички са равни.

Пон Апр 09, 2012 11:05 pm
Профил
Аватар

ike написа:
Циганите да не са цъфнали и вързали с толкова много деца?

ами имат космическа програма, ядрено оръжие, тяхното момче би нашето на шах, и най-важното ще ги има след 200 години а нас (най-вероятно) не. само последната точка бие всички останали.

Вто Апр 10, 2012 7:44 am
Профил
Аватар

Хммм, не бъди толкова сигурен, че ще ги има. Дай им технология в ръцете и им
гледай сеира (то не само на тях де); кво мислиш правят с ултразвуковите
медицински гледарки, гледат пола на зародиша и ако е женски го абортират....
Та може би след не толкова време ще има чудене как точно ще се възпроизвеждат.

:D :D :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Апр 10, 2012 12:49 pm
Профил WWW
Аватар

Ти не ги мисли тях. Една женска да остане тя може да изсере 20-30 броя през живота си. Като станат на 12 женските започват и те да произвеждат ...... и т.н.
Примитивното залага на количеството ..... и пак успява.

Ама бялата раса вече ни количество дава ни качество .... отиваме си в историята явно. Е малко време ще иска и вероятно жълтите много ще ни помогнат .... ама какво да се прави. Колелото на историята се върти и не може да го спрем.

Вто Апр 10, 2012 1:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 230 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Следваща