|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:56 am
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Хумор
Ти на първия етаж ли живееш 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Апр 05, 2012 8:28 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Срещал съм подобни постове, обаче този направо ме разби. http://tech.groups.yahoo.com/group/lpc2 ... sage/56974
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Апр 06, 2012 4:35 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
то не че и по нашите форуми няма такива, но едно 90% това е пост на индиец  те са толкова безочливи, че просто нямам думи  погледни по-сериозните теми в линкед-а и да видиш - някой Брахмапутра Незнмакойси тънко подпитва, някой моли, но има екземпляри, които направо искат готово решение, без пари и то веднага(то кой ли не иска такова) 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Апр 06, 2012 4:53 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
.
|
| Пет Апр 06, 2012 7:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Индийците са супер нагли и тъпи едновременно, не искат да разберът че не е достатъчно да правиш нещо за да стане, трябва да разбираш какво правиш. От известно време следя някои групи в линкедин ами то страшна работа, някакви индивиди дето грам понятие си нямат от нищо искат с две думи да им се обясни как да направят нещо което изисква не само да научиш 2-3 стандарта, ами да имаш години опит, и от постовете им е очевидно че те вече са обещали да го направят на някого без дори да имат идея какво е то. Това което не мога да разбера е как хора които явно имат някакви познания по тая тема се юрват да им обесняват, а съм почти сигурен че индиеца има работа само защото някой е решл че е по дорбе да плати малко на него, от колкото повече на този който му обеснява и помага.
|
| Съб Апр 07, 2012 7:58 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Напоследък тия постове намаляха в comp.arch.embedded, ето къде били отишли. Веднъж един дето ме гонеше да му правя някаква електрическа тротонетка ама нямаше пари беше спазарил някакъв индиец да му нарисува схема, баси наивния народ. То тоя добре че му стигна акъла да ми я покаже и да поиска мнение (пак за без пари естествено  ), беше пълна безсмислица някаква, 3 годишно дете ако цвъка компоненти имитирайки схема нещо такова би излязло ако не и по-добро. Та поне го посъветвах да не плаща  . Като си спомня историята ми идва на ум какво казваше за подобни глупости учителката ми по математика между 5-и и 8-и клас - тя беше от Шуменския край някъде и на нас малките дебилчета изговорът и ни се виждаше смешен (чувайки за пръв път нещо различно от това в махалата), а тя си свърши работата повече от прекрасно, ограмоти и хора дето не би очаквал човек че могат да бъдат ограмотени - та тя казваше по подобен повод "ама писал кот му дошло на умъ"  . Тя и други работи казваше де, "дървета бе, дървета. Стените ако чуят те ще чуят" и още куп шедьоври бяха  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Апр 07, 2012 2:17 pm |
|
 |
|
nik
|
абе те и българите питат глупости, предполагам и други нации, но от моите наблюдения върху индийците забелязвам че са доста смели бизнесмени, да не кажа прекалено смели, някой предложи ли пари хвърлят се веднага в далаверата, после вече питат как се прави, и въпросите не са само за електроника, сблъсквал съм се с какви ли не идиоти, да питат дори за елементарни неща, хванал се е, клиента чака, индиеца почва да бави, после изнудва още пари иска, пак пита, пак бави... некав страшен кошмар е...
|
| Съб Апр 07, 2012 2:23 pm |
|
 |
|
tgi
|
 |  |  |  | nik написа: абе те и българите питат глупости, предполагам и други нации, но от моите наблюдения върху индийците забелязвам че са доста смели бизнесмени, да не кажа прекалено смели, някой предложи ли пари хвърлят се веднага в далаверата, после вече питат как се прави, и въпросите не са само за електроника, сблъсквал съм се с какви ли не идиоти, да питат дори за елементарни неща, хванал се е, клиента чака, индиеца почва да бави, после изнудва още пари иска, пак пита, пак бави... некав страшен кошмар е... |  |  |  |  |
Е за тоя манталитет да види човек няма нужда чак до Индия да ходи, малко ли махали имат и тука... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Апр 07, 2012 2:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ооо нашите са слънце бе, там е страшно. В крайна сметка клиента сам си е виновен, но и преса/правителства нищо не правят по въпроса. Всички си мислят че в индия има стршани инженери и програмисти и могат всичко да ти направят, никой не казва истината, може би 80-90% от всички пари платени на тамошни фирми за развой отиват на вятъра и резултата е нулев.
|
| Съб Апр 07, 2012 3:12 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Скоро се опитвах да сверявам, часовника на една китайска машина. След като натискайки бутона + в режим сверяване на часове стигнах до 89 часа (беше на 23 часа аз исках да я сверя на 9 и да не връщам назад до 9 реших с + бутона да стигна по-бързо до там) ми писна и за по-лесно му намерих батерията и я извадих. След което пак пробвах, стигнах до 25 часа и се върнах наобратно с бутон -... Добре че поне като работеше се нулираше като стигне 24 часа...
|
| Съб Апр 07, 2012 5:42 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Днес се замислих да пусна отделна тема ама така и така е тръгнала приказката тук. Microprocessor Kid отговаря най-невъзмутимо на батковците: http://tech.groups.yahoo.com/group/lpc2 ... sage/56984Дете ли е, индиец ли е, пък може и източно европеец да е кой го знай. Ако е индиец аз се замислих най-неутрално към културния му конфликт и си мисля че в страна където все още има аранжирани бракове, сигурно зрели мъже се надяват наготово да им се получава и в професията. А в нашата област независимо в коя нация от Стив Джобс до Microprocessor Kid има много "хийп" - изхвърляне демек. Продаваш идеи на зелено и после търсиш решения. Кой ще ти чака да узреят.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Апр 07, 2012 7:03 pm |
|
 |
|
tgi
|
Вярно, че пропагандната машина работи в полза на "индийските специалисти", то донякъде и разбираемо, на запад нямат особен опит с тях - опитай там да продадеш примерно "специалисти от Ангола" или нещо подобно  . Ама аз визирам манталитета на самите специалисти, същият е като на тия тука - единственото от което зависи какво ще каже е какво мисли, че ако го каже ще му дадат каквото иска в момента. Дори не си и дава сметка кога лъже и кога не, това за него е някаква имагинерна категория  . Ние тук си знаем, че няма смисъл да слуша човек въобще какво говорят нито да ги пита нещо - пак по тая причина - но явно е пълно с балъци по света ... 
|
| Съб Апр 07, 2012 7:09 pm |
|
 |
|
tgi
|
 |  |  |  | Zdrav написа: Днес се замислих да пусна отделна тема ама така и така е тръгнала приказката тук. Microprocessor Kid отговаря най-невъзмутимо на батковците: http://tech.groups.yahoo.com/group/lpc2 ... sage/56984Дете ли е, индиец ли е, пък може и източно европеец да е кой го знай. Ако е индиец аз се замислих най-неутрално към културния му конфликт и си мисля че в страна където все още има аранжирани бракове, сигурно зрели мъже се надяват наготово да им се получава и в професията. А в нашата област независимо в коя нация от Стив Джобс до Microprocessor Kid има много "хийп" - изхвърляне демек. Продаваш идеи на зелено и после търсиш решения. Кой ще ти чака да узреят. |  |  |  |  |
Бе дебилието на текста трябва да е очевидно за всеки ама може би има загубеняци даващи пари и на такива... Продаването на идеи на зелено не е лесна работа, почти никой не успява. Аз поне не познавам някого. Което не значи, че не се ползва, масово се ползва дори, но с цел да маскира други причини зад финансовата транзакция (най-често докопване на субсидия благодарение на връзки, техниката има значение само доколкото да не могат да ги хванат за кражба след неуспеха).
|
| Съб Апр 07, 2012 7:14 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ами има и връзват,ама има и много клиенти които сами не знаят кокво искат,те такива направо ги съдират,ама и ти си го заслужават.
|
| Съб Апр 07, 2012 8:49 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Britain's Got More Talent 2012 DImitar Gadgev aka Митьо Крика (BULGARIA) http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... qv9YFzZIlo 
|
| Съб Апр 07, 2012 9:02 pm |
|
|