|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:50 pm
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Помиярите в София
Да бе Цето, прав си то си е природа: .... These creatures require our absence to survive, not our help. And if we could only step aside and trust in nature, life will find a way.(John Hammond, Джурасик Парк- Изгубения свт) лошото е че, както тревичките между плочките или на някои покриви, така и котетата и кучетата и плъховете, гълъбите,и т.н. чак до листните въшки като имат среда за обитание и прехрана се развиват. Но не мога да се съглася с теб, че да храниш уличните кучета, е добре, щото в такъв случай трябва да имаш задължението най-малкото да им да им чистиш лайната дето димят по улиците във жарките летни дни  Ти на тези мастийки дето са ви около блока и толкова ги обичаш(или поне не ти пречат) чистиш ли им Ако да - Евала, Браво, Ако не - повече няма какво да обсъждаме темата то до това се стига, в крайна сметка, защото животните обикалят там където има храна, и докато преди време са се развъждали и множали край селското/градско бунище, сега се прехранват от неизхвърлените кофи и от жалостивите хора дето не могат да гледат безучастно улична кучка с 8 малки... и те така - кръговрат 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Апр 05, 2012 12:30 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз със теб не споря, щото по един или друг начин мненията ни се препокриват... Просто казвам, че "мама им мастии, изтрепайте ги" няма как да проработи. Въпроса е да се намери решение, което не е просто задоволяване на жаждата за кръв на съвременния Ганьо, а устойчиво справяне с проблема. И кучетата, които са в момента на улицита, всъщност са по-лесната част от проблема.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 05, 2012 1:37 pm |
|
 |
|
zaphod
|
че кво и пука на "общината", да не е човек. много са ми смешни тия дето се радват когато някой осъди държавата или общината или друго такова "лице". кмета и общинарите и всички в тая община няма да платят нищо от джоба си, плаща се изцяло от гражаните.
|
| Чет Апр 05, 2012 1:52 pm |
|
 |
|
zaphod
|
много жалко,значи ще ги изтрепят без нужда  но самото изтребление е НЕИЗБЕЖНО, трябва да си го набиете в кофите. тъй че който му е жал за кученцата, просто да не ги развъжда, за да няма какво да трепе ганьо. и пак ти казвам цецо, в останалите градове вече са изтрепани, бях в пловдив миналата седмица и не видях ни един, макар че ме увериха че имало някъде си. в разград също не помня да съм виждал отдавна, във варна ще обърна специално внимание като отида следващия път. преди 5 години във варна бяха едно към едно със софия, на глутници, с пломби на ушите че са кастрирани (кой казва че само се усвоявали пари). миналата година не обърнах внимание има ли, но тоя месец ще ида пак, ще гледамспециално.
|
| Чет Апр 05, 2012 1:57 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Пука и още как! Общината е принудена да си плаща тия обезщетения, защото вече не е проблем да се извади изпълнителен лист от частен съдия-изпълнител или да се запорират сметките и. А ако са повече такива съдебни решения за обезщетения - сбогом премии и бонуси! И тогава кмета и ОС ще имат избор - кучета в приюти за 6мил.лв. или Коледни надбавки. Ха познай кое ще отиде "под ножа"?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Апр 05, 2012 2:28 pm |
|
 |
|
zaphod
|
че то "сбогом премии и бонуси" си го пеят и сега, без някой да е осъдил когото и било, цяла драма беше  а и да не ги гонеха за премии, да не мислиш че с осъждане можеш да промениш премиите?
|
| Чет Апр 05, 2012 2:48 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да бе да. Не ставай смешен. Хубавото на местната власт е, че сами си гласува и заплатите и бонусите и премиите и всичко. Демек, те премиите ще си ги вземат, а после, ще циврят че няма пари за това и онова. Най-много на следващите избори кмета да не го изберат, ама общинските съветници, те са си бетон. Нулева отговорност, сигурни плащания.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 05, 2012 4:01 pm |
|
 |
|
mandarinka
Ранг: Минаващ
|
Това изречение е отчасти вярно само до първата запетайка - в смисъл вярно е само, че общината трябва да плаща и че никога не е било проблем да се вземе изпълнителен лист, оттам нататък нито "вече", нито "от частен съдебен изпълнител", нито "запор на сметки" имат нещо общо с истината. Аха, както и трябва да бъде.  Това, че така трябва, го разбира всеки мракобес, естествено - казвам го за другите, дето няма да са съгласни. Ако беше правилно да е иначе, досега щеше да е станало при толкова популистки вой.
Последна промяна mandarinka на Чет Апр 05, 2012 4:20 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Апр 05, 2012 4:18 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Последните два поста - на Зейфод и на Цецо - май доста добре демонстрират, че за 20+ години някакъв обществен напредък все пак има, ако и на всички ни да се види бавно идващ и недостатъчен. (Може и друг акъл да ми дойде по-късно днес като събуя розовите очила или ме ядоса нещо копането  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Апр 05, 2012 4:19 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Абе не знам, ама заглавието на темата ми се вижда грубо. То е ясно, каква им е съдбата, ако зависи от мен, обаче "помияр" не бих нарекал улично куче, грозно е. Само отбелязвам - не, че има някакво значение - набива ми се на око това, та ме дразни ...
|
| Пет Апр 06, 2012 1:05 am |
|
 |
|
zaphod
|
мен пък "приспиване" ми звучи педалско, ама не се оплаквам, търпя го.
|
| Пет Апр 06, 2012 7:20 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
"Нежно", звучи "нежно". Ей, груб човек си, прояви толерастия малко  То да не излезе, че масата природозащитници са вегетарианци и меки мъже. И хубави девойки имаше преди време, мхм, само да не са се сбъркали и те 
|
| Пет Апр 06, 2012 10:03 am |
|
 |
|
zaphod
|
вай, изгореха хайваните, супермен се е заел лично 
|
| Пет Апр 06, 2012 10:08 am |
|
 |
|
Цецо
|
Да ти обяснявам ли как Геройко ще подвие опашка при първата негативна реакция откъм Европа по въпроса? Ще се посере и ще завие рязко във възгледите си... както обикновенно.
|
| Пет Апр 06, 2012 10:17 am |
|
 |
|
zaphod
|
хе хе, сигурно ще подвие, ако дойде такава обаче. ти да не мислиш че у европа не ги изтребват псетата? a, вярно че така мислиш, образцов пример за wishful thinking 
|
| Пет Апр 06, 2012 11:37 am |
|
|