|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:29 pm
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
 Тони, това да не си ти?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Апр 02, 2012 2:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: Тони, това да не си ти?
Крайно време е карането без книжка да се криминализира. И книжката да се взима от полицията, а не от съда.
|
| Пон Апр 02, 2012 3:30 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
хихи-и аз си го помислих..щом я зърнах
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Апр 02, 2012 4:53 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е и като му вземеш книжката ше спре да кара ли? Виж ако знае че ще търка наровете половин година ще се замисли ама не знам дали ще се случи.
|
| Пон Апр 02, 2012 6:23 pm |
|
 |
|
zaphod
|
един мангал разправяше на баща ми че няма смисъл да се плащат глоби, щото нищо не могат да ти направят, няма затвор за неплатена глоба. доскоро ако имаш задължения не те пускаха да минаваш граница, но някакви толерасти вдигнаха патаклама в хага и сега и това не важи, може да си пътуваш зад граница колкото и да дължиш  почвам да си мисля че хуманистите които лелеят за свят без полиция и без насилие са почти прави, факта че болшинството хора все пак имат редовна книжа, плащат си глобите (или поне "черпят") и въобще спазват закона без насилствена принуда, е силен аргумент в полза на наивните им въжделения. 
|
| Пон Апр 02, 2012 9:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
аааааа не ToHu вече е с книжка, тоя на бройка актове може да се мерим, ама на суми не, моите бяха с порядък по малко .. и както казах всичко пито платено сега с чисто нова книжка и 39 точки .... културен човек ...уж ...
А Рек .. какво ще помогне вземането на книжката ???? Мен ако питате глобите са единственият сигурен начин, и след това тяхното събиране, а варианти за събиране много.
За неплатените глоби е така, според мен тоя журналист малко се е изхвърлил, аз не виждам как този може да има 50 хил лв глоби, просто ми се струва невъзможно, от моите актове голяма част бяха за без книжка, и въпреки че закона пише при повторнонарушение от 500 - 1500, нямах акт над 400, та тоя за да има 50 хил и то за 3 години .. малко ме съмнява, просто както и да кара не могат да го спират толкова често, това от опит.
Аз друг въпрос имам, я всеки да си каже колко често черпи полицаи, и колко често е наистина съвсем изряден шьофьор, защото аз мисля че в София няма как да спазваш правилата, т.е. винаги си в някакво нарушение, и винаги има з акакво да ти вземт точка две и 20-30 лв .. то май вече такива глоби не останаха. Колко от вас спират всеки път преди стоп линия, аз на бас се хващам че само по тоя показател всеки тук в рамките на два три месеца би останал без книжка, най-малкото на 80% от кръстовищата стоп линията е толкова изтрита че може да се види само от полицая. Колко от вас спазват всички маркировки ? не говорим за големи нарушения, говорим за такиева дреболии, само от там ще си изгубите книжките ако всяко едно нарушение се наказва. За периода в който ми взеха книжката, т.е. 2007 - 2009 не съм дал нито един лев на полицай, ако ябх дал нямаше никога да ми я вземат, реално тия дето ми я взеха я взеха напук защото им казах че няма да им дам пари та не знам ...
|
| Пон Апр 02, 2012 10:53 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Само ако е съчетано със затвор, ако те хванат без нея, както е по белите страни. 
|
| Пон Апр 02, 2012 10:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
По белите страни няма затвор, аз поне не знам за такава.
|
| Пон Апр 02, 2012 11:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тук в бялата страна ако те хванат да караш мотоцклет без книжка е много вероятно да си затворят очите ако имаш застраховка  . Ако обаче имаш книжка и нямаш застраховка работата ти е спукана  . Незнам обаче как се купува застраховка без книжка  .
|
| Пон Апр 02, 2012 11:12 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Ми кво да кажа, да са живи и здрави полицайте дето позволяват да ги черпиш за дребни и неопасни нарушения.Пример спират ме и кво оказва се че книжката ми е с изтекъл срок и иска акт да ми пише викам я ето да се почерпите 20 лева човека разбран излезе взе ги. Спред мен трябва да въведат система да си купуваш точки и като беше едно време с дупките на талона. Няква цена примерно 1 дупка или точка 10 лева и като ти свършат точките отиваш в КАТ и си плащаш гяволъка за месеца или годината. Мене друго ми е интересно толко цигани карат такси а досега не съм видял циганин в учебна кола интересно какви ли съкратени курсове карат.
|
| Пон Апр 02, 2012 11:16 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз като карах курсовете и имаше един циганин - даже идваше с един форд на курсовете. Та на полигона (тогава имаше полигон) го скъсаха и оня като слезна от колата и като изцепи на полицая - "Аз от 7 г. карам кола - ти ли ша ми кажеш как се прави успоредно паркиране бе"  .
|
| Пон Апр 02, 2012 11:25 pm |
|
 |
|
sthx
|
Бравос!!! Тони, ти си жив пример, как децата възпитават родителите си. Лошо няма. На въпросите ти. Никога не съм прелагал пари, а не са ми и искали. Глобяван съм 2 пъти за 26 години, първият път срокът на книжката ми беше изтекъл, вторият път на околовръсното на Сливен за превишена скорост. Въпреки радардетектора. Все пак той ме е спасявал 3-4 пъти. Не спазвам всички правила, пък и не е възможно да се спазват - примери за забравени и невъзможни знаци много по нашите пътища. По важното от знаците и глобите е да карам без излишно самочувствие, да се съобразявам с моментното си състояние, да съм предвидим за околните и да внимавам много в и около населените места привечер. Относно последното - патил съм веднъж. Направих кавак с колата.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Апр 02, 2012 11:36 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Бе то не е за хвалба ама за 20 години имам само 3-4 акта като един е за една катастрофа на околовръсното дето си бях виновен ама пичовете ме глобиха 100 лева на ръка и кво бяха писали в акта не можах да прочета но платих некви 40-50 лева в КАТ, а бях занитил на две коли капаците другите актове за каране без колан.А такива глоби на ръка колко актове са ми спестили не съм броил. И така да живее глобата на ръка много е добра тая екстра. От всички нарушения единствено не карам пил и не минавам на червено.
|
| Пон Апр 02, 2012 11:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами за застраховака в US става, Geiko през телефона, аз US книжка нямам, моята BG в невада не важи, ама и хич не им пукаше де, застраховаха си ме като стой та гледай, е и сумата беше една хубава .... Иначе за нарушенията, човек много честонарушава без дори да се осъзнае, вземането накнижката бе съпроводено с истински изпит, и дори в град като враца където имат 2 сфетофара и 2 кръгови не е никак лесно да не нарушиш нищо, практически невъзможно за нормлане шьофьор т.е. такъв с опит, за децата дето току що се учеха може би е много по-лесно. Пил не карампо принцип не карам, два три пъти се е случвало да прибера колата след 1-2 водки в рамките на 1-2 км, но това са редки изключения, да не говорим че две водки изобщо не ги броим за пиене .. тъй де аз з апоследните 5 години общо да съм изпил 10-на та дории да искам нямам как да карам пил щото не пия  За минаване на червено нямам такъв навик, веднъж съм минавал без да видя че свети червено то беше ебаси дъжда, а и минаванеот бее с 20 км.ч. Случвало ми се е няколко пъти да е било много на зор и да съм минал след като съм спрял, но на светофар винаги се спира, един друг въпрос е дали спазвам стоп лентата, почти никога. Не минавам на спуснати бариери никога за други нарушения които не правя не се сещам, за знаци няма да говорим, скоростта също не я спазвам въпреки че вече рядко съм с повече от 15 над лимита, както горе казаха децата възпитават ..... но и тук малко послъгвам, тъпи ограничения от 90 на 60 обикновенно ги пропускам, каква е логиката ми е трудно да схана, повечето дори не са на кръстовища,ей така седят си в нищото, имам чуство че полицаите сами си ги слагат. Както и друг път съм казал първо човек трябва да приеме че може да се размаже във всеки един момент, не самочуствието е проблем според мен, а надценяването на възможностите, надценяването на колата и подценяването на ситуацията, мисля че нямат общо със самочуствието. Пример от днес на връщане от Банско, не знам защо някакъв реши да се състезава през предела, аз си карах нормално още в повече предвид това че бях на 3 цилиндъра, едната бобина даде фира на отиване, та слизах си с нормална за мен скорост. Тоя пич на 2-3 пъти видях как щеше да се претрепе, не че не можеше да ме изпревари, просто не знаеше как, където можеше да кара бързо натискаше спирачка, а където видеше малко право газ до дупка и после едвам вземаше завоите и то ... добре че е имал ASR иначе вече да го глозгаха чакалите. Това което най-често според мен убива е паниката, масово виждам хора които са уж с много стаж, уж добри шьофьори да правят някакви панически движения, или резки необмислени маневри къде заради някоя дупчица къде без основатлена причина, или пък скачат на спирачката и то в случаи в които даже не трябва да я пипат. Хората явно са зле със физиката, идея явно си нямат как се кара на мокро или заснежено, много често виждам някой дето не само скача на спирачката ами се опитва и да върти волана в момента в който колата леко поднесе на някоя локва. Гледам появили са се школи които обучават шьофьори как да овладяват автомобила, повечето се ръководят от състезатели, може би не е лоша идея всеки шьофьор да минава през такава школа, колкото и да му остане в главата как се контролира колата все ще е от полза, а то много неща не са го главата а до навик, като видя някой да кара със 160 и да държи волана с два пръста .... в града и аз карам така, с една ръка, с един пръст па може и с хуй, ама да караш със 160 и да не държиш волана ....
|
| Вто Апр 03, 2012 1:42 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Докато имаш работещ абс мачкаш спирачката с все сила.  Спре ли да чегърта, обаче - лошо, тва значи че са блокирали всички колелета и контролера мисли, че си спрял. 
|
| Вто Апр 03, 2012 3:52 pm |
|
|