Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Open barrel crimp tool 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Open barrel crimp tool
Ползвах такива конектори за среда с много вибрации и само ги запоявах. Все пак кримпването се държи на еластичност,
деформации и нещо не ми вдъхва доверие. А и както каза Цецо ако реша да кримпвам после задължително минавам с поялника.

Сря Мар 21, 2012 3:29 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

В крайна сметка, от наличните във Варна се спрях на тези на които raven_feather е дал линк (разликата е само в цената :) - 40лв ).
Потвърждавам че стават за HU букси от комет.

Съб Мар 24, 2012 7:08 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

А във Варна , къде намери ?

Съб Мар 24, 2012 8:47 pm
Профил

raven_feather написа:
А във Варна , къде намери ?

м-н Радимекс

Съб Мар 24, 2012 11:36 pm
Профил
Аватар

michev написа:
В крайна сметка, от наличните във Варна се спрях на тези на които raven_feather е дал линк (разликата е само в цената :) - 40лв ).
Потвърждавам че стават за HU букси от комет.

Не видях добре на снимката - тези клещи със сменяеми накрайници ли са? Ако да, би било добре да дадеш някаква спецификация или номер на самите накрайници, мисля че би било полезно за всички тук.

Нед Мар 25, 2012 10:44 am
Профил

Ицо написа:
Не видях добре на снимката - тези клещи със сменяеми накрайници ли са? Ако да, би било добре да дадеш някаква спецификация или номер на самите накрайници, мисля че би било полезно за всички тук.

Да - накрайниците са сменяеми.
Номерата са по самия накрайник - размер на жицата в AWG..

Терминали с размери - В 2.0мм и Ш 1.9мм за голямата част и В 1.9мм и Ш 1.8мм за малката се кримпват с по - малката част на накрайника.

Прикачени файлове:
5.JPG
5.JPG [ 677.68 KiB | Прегледано 2840 пъти ]
4.JPG
4.JPG [ 1.89 MiB | Прегледано 2840 пъти ]
3.JPG
3.JPG [ 1.6 MiB | Прегледано 2840 пъти ]
2.JPG
2.JPG [ 2.04 MiB | Прегледано 2840 пъти ]
1.JPG
1.JPG [ 1.63 MiB | Прегледано 2840 пъти ]
Нед Мар 25, 2012 2:09 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

занимавам се с кримпване 12 години , това което показвате е наистина смешно.Първо с тези клещи няма как кримпа да отговаря на нютоните, които са по изискване (ако става въпрос за нещо сериозно) , а те са примерно за 1кв. кабел-100N.Кримпа,който показвате също няма как да издържи на натоварването , защото монтажа е под всякаква критика.За да се получи както трябва (съответно с добър монтаж ) клещата е на Tyco :idea:

Нед Окт 26, 2014 10:41 am
Профил

Е не е задължително да е на Tyco, има други читави но определено не на proskit.
За поенето и кримпването, с поене става, но обикновенно си има пера за поене. Спойката осигурява по-добър и надежден контакт, но има еидн съществен недостатък. Припоя обикновенно прониква и по нагоре по проводника и го втвърдява, от където пък значително спада издръжливостта на вибрации. Също така при запояване често се поврежда изолацията в зоната на захвата към перото, което също е доста критично от към вибрации и якост на опън.
В повечето случаи кримването дава по добри резултати от поенето, говорим за кримпване с правилен инструмент. Има конектори и приложения които задължително се поят, но там и перата са по други, и технологията на запояване се спазва стриктно.

Нед Окт 26, 2014 1:32 pm
Профил
Аватар

Абе аз доколкото разбирам колегата иска да кримпва нещо бая по - дребно от " 1кв. кабел ". Но това няма значение, ясно е, че има инструмент и инструмент. Ама една читава кримпвачка за кабели точно от типа на HU кометските конектори, е барем 100 евра, с повечко накрайници може и над 200 евра да иде. Всеки си прави сметката, аз затова гледам да бягам от кримпване. А когато неминуемо се стигне до там, винаги си знам, че това е един от източниците на проблеми.

Нед Окт 26, 2014 5:09 pm
Профил ICQ

Абе като си в серийно производство кримването няма алтернатива. Поенето е твърде времеотнемащо, и има споменатите по-горе проблеми. С ръчни кримпвачки става но за по-малки серии. Добри инструменти има в mouser както за Tyco така и за Molex. Като се има в предвид как се изкупуваха то това са май 80% от читавите производители на конектори. Общо взето ръчните инструменти на Tyco или Molex са за сравнително ограничен набор пера и поне тия които аз съм купувал са без вложки, т.е. един инструмент един типо-размер пера. При кримпващите автомати или полуавтомати е друго, но там цените са съвсем други.
Принципно ако човек инвестира 100-200 хил в оборудване за разкрояване и кримпване може да оборудва приличен цех за дребно и средносерийно производство. Не знам в БГ дали някой освен фирми като Язаки и други от бранша го правят, но те произвеждат масово и то специализирани продукти.

Пон Окт 27, 2014 8:10 pm
Профил

Ползвам клащи на Knipex за това. Ама цената е кофти. И пак е играчка. Последно кримпвах дори по-ситни. Ама е ужасно!

Освен тия на картинката имам и още едни китайски с набор от 10-ина вида челюсти, но общо взето са за по-груби работи. Реално в 90% от случайте ползвам Knipex-а в средата. Челюстите му като качество са светлинни години от другите.

Ей ги:
Прикачени файлове:
kleshti.jpg
kleshti.jpg [ 245.32 KiB | Прегледано 2670 пъти ]

Пон Окт 27, 2014 8:38 pm
Профил ICQ
Аватар

ToHu написа:
Абе като си в серийно производство кримването няма алтернатива.

Това е ясно. Аз имах предвид където е възможно още на дизайн ниво бягам от кримпване. Точно в момента имам такава мъка - конектора за кутия проходен и отзад досега беше с 6 жила кабел, който свършва на конектор с кримпване към PCB. Ама не ме кефи, баш заради кримпването. И сега съм решил да го направя с едно PCB което направо се нанизва на конектора и се пои и от там с 90 градуса board-to-board двете платки една към друга. Няма жици, няма кримпване... Малко уцелването при проектирането ще е зор, ама после ще се изплати от производствено време и по-малко проблеми с жици.

Иначе особенно за по груби неща кримпването често няма алтернатва, а поенето им за високи серии е немислимо, съгласен съм.

Вто Окт 28, 2014 8:59 am
Профил ICQ

Ами .. въпрос на вкус :). В някои случаи е хубаво да се бяга от кабелите но в доста случаи макар и евентуално да е малко по-скъпо, е по-добро решение. Скоро правих този захранващ блок и едните букси са за 220. Доста мислих за и против но накрая ги оатавих на кабели.

Прикачени файлове:
DSC_0237.JPG
DSC_0237.JPG [ 1.72 MiB | Прегледано 2616 пъти ]
Сря Окт 29, 2014 1:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2