| Автор |
Съобщение |
|
mk912
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Open barrel crimp tool
Ползвах такива конектори за среда с много вибрации и само ги запоявах. Все пак кримпването се държи на еластичност, деформации и нещо не ми вдъхва доверие. А и както каза Цецо ако реша да кримпвам после задължително минавам с поялника.
|
| Сря Мар 21, 2012 3:29 pm |
|
 |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
В крайна сметка, от наличните във Варна се спрях на тези на които raven_feather е дал линк (разликата е само в цената  - 40лв ). Потвърждавам че стават за HU букси от комет.
|
| Съб Мар 24, 2012 7:08 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
А във Варна , къде намери ?
|
| Съб Мар 24, 2012 8:47 pm |
|
 |
|
michev
|
|
| Съб Мар 24, 2012 11:36 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Не видях добре на снимката - тези клещи със сменяеми накрайници ли са? Ако да, би било добре да дадеш някаква спецификация или номер на самите накрайници, мисля че би било полезно за всички тук.
|
| Нед Мар 25, 2012 10:44 am |
|
 |
|
michev
|
Да - накрайниците са сменяеми. Номерата са по самия накрайник - размер на жицата в AWG.. Терминали с размери - В 2.0мм и Ш 1.9мм за голямата част и В 1.9мм и Ш 1.8мм за малката се кримпват с по - малката част на накрайника.
|
| Нед Мар 25, 2012 2:09 pm |
|
 |
|
dromader75
Ранг: Минаващ
|
занимавам се с кримпване 12 години , това което показвате е наистина смешно.Първо с тези клещи няма как кримпа да отговаря на нютоните, които са по изискване (ако става въпрос за нещо сериозно) , а те са примерно за 1кв. кабел-100N.Кримпа,който показвате също няма как да издържи на натоварването , защото монтажа е под всякаква критика.За да се получи както трябва (съответно с добър монтаж ) клещата е на Tyco 
|
| Нед Окт 26, 2014 10:41 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е не е задължително да е на Tyco, има други читави но определено не на proskit. За поенето и кримпването, с поене става, но обикновенно си има пера за поене. Спойката осигурява по-добър и надежден контакт, но има еидн съществен недостатък. Припоя обикновенно прониква и по нагоре по проводника и го втвърдява, от където пък значително спада издръжливостта на вибрации. Също така при запояване често се поврежда изолацията в зоната на захвата към перото, което също е доста критично от към вибрации и якост на опън. В повечето случаи кримването дава по добри резултати от поенето, говорим за кримпване с правилен инструмент. Има конектори и приложения които задължително се поят, но там и перата са по други, и технологията на запояване се спазва стриктно.
|
| Нед Окт 26, 2014 1:32 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе аз доколкото разбирам колегата иска да кримпва нещо бая по - дребно от " 1кв. кабел ". Но това няма значение, ясно е, че има инструмент и инструмент. Ама една читава кримпвачка за кабели точно от типа на HU кометските конектори, е барем 100 евра, с повечко накрайници може и над 200 евра да иде. Всеки си прави сметката, аз затова гледам да бягам от кримпване. А когато неминуемо се стигне до там, винаги си знам, че това е един от източниците на проблеми.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Окт 26, 2014 5:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе като си в серийно производство кримването няма алтернатива. Поенето е твърде времеотнемащо, и има споменатите по-горе проблеми. С ръчни кримпвачки става но за по-малки серии. Добри инструменти има в mouser както за Tyco така и за Molex. Като се има в предвид как се изкупуваха то това са май 80% от читавите производители на конектори. Общо взето ръчните инструменти на Tyco или Molex са за сравнително ограничен набор пера и поне тия които аз съм купувал са без вложки, т.е. един инструмент един типо-размер пера. При кримпващите автомати или полуавтомати е друго, но там цените са съвсем други. Принципно ако човек инвестира 100-200 хил в оборудване за разкрояване и кримпване може да оборудва приличен цех за дребно и средносерийно производство. Не знам в БГ дали някой освен фирми като Язаки и други от бранша го правят, но те произвеждат масово и то специализирани продукти.
|
| Пон Окт 27, 2014 8:10 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Ползвам клащи на Knipex за това. Ама цената е кофти. И пак е играчка. Последно кримпвах дори по-ситни. Ама е ужасно! Освен тия на картинката имам и още едни китайски с набор от 10-ина вида челюсти, но общо взето са за по-груби работи. Реално в 90% от случайте ползвам Knipex-а в средата. Челюстите му като качество са светлинни години от другите. Ей ги:
|
| Пон Окт 27, 2014 8:38 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това е ясно. Аз имах предвид където е възможно още на дизайн ниво бягам от кримпване. Точно в момента имам такава мъка - конектора за кутия проходен и отзад досега беше с 6 жила кабел, който свършва на конектор с кримпване към PCB. Ама не ме кефи, баш заради кримпването. И сега съм решил да го направя с едно PCB което направо се нанизва на конектора и се пои и от там с 90 градуса board-to-board двете платки една към друга. Няма жици, няма кримпване... Малко уцелването при проектирането ще е зор, ама после ще се изплати от производствено време и по-малко проблеми с жици. Иначе особенно за по груби неща кримпването често няма алтернатва, а поенето им за високи серии е немислимо, съгласен съм.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 28, 2014 8:59 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами .. въпрос на вкус  . В някои случаи е хубаво да се бяга от кабелите но в доста случаи макар и евентуално да е малко по-скъпо, е по-добро решение. Скоро правих този захранващ блок и едните букси са за 220. Доста мислих за и против но накрая ги оатавих на кабели.
|
| Сря Окт 29, 2014 1:15 am |
|
|