|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 10:39 am
Wireless мъки - ръководство?
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: Wireless мъки - ръководство?
Е, на същите пари май няма. Наистина прави сериозни линкове, особено с външна антена. Иначе по-скъпо, но по-добро: http://www.ubnt.com/productsНано-стейшъните например.
|
| Чет Мар 01, 2012 9:20 am |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
За тези пари работи перфектно. Казвам го от личен опит (~20бр. инсталирани). Ако ти трябва повече функционалност - както посочи колегат UBIQUITI или нещо на микротик http://routerboard.com/
|
| Чет Мар 01, 2012 12:01 pm |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
 Re: Wireless
Най весело става като намериш далечна отворена мрежа , и я пуснеш през WA 5210 с "Universal Repeater" Тогава ставаш безплатен нет доставчик на целия и съседните блокове.
|
| Нед Мар 04, 2012 12:05 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Ами аз от TP Link бягам, имам лошо впечетления, някои много пресни, DHCP-то му е дървено, не винаги раздава адреси на WiFi-то, та понякога и на кабела не ще. Освен това забива, да не говорим че ако му натовариш суича, т.е. имаш няколко клиента на кабел, забиванията се увеличават. Това ми е наблюдение в-у няколко устройства. У нас съм с Линксис, освен оригиналният имат и алтернативен фърмуер с много повече възможности. Не казвам че той съвсем не забива, но ако тъпия линк го рестартваш по 3 пути на ден, линксиса го рестартваш веднъж на три дни, и то това много зависи от фърмуера.
В офиса подхода е друг, сложил съм двее цискота, които всъщност са пак линксиси, старите цискота ги няма вече, та с тия двете работят само като access point, DHCP си го дава рутера ми, сетнати са да работят с една мрежа, т.е няма нужда да превключваш ако излезеш от обхвата на единия, и общо взето работят читаво. Рядко се рестартират, най-вече когато съвсем спре тока, т.е. няма ни ток, ни дизел ни UPS, случва се де, тъй като истинския дизел още не е сложен.
В задокеания пробвах Netgear, и от тях съм доволен, с някои малки забележки към интерфейса, но са малко скъпички.
|
| Чет Мар 08, 2012 9:45 am |
|
 |
|
dtmf
|
Tp link5210 е онлайн вече към месец два без рестарти и прекъсвания.
|
| Чет Мар 08, 2012 11:09 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не знам, може аз да съм карък, но такова животно не давам да препари ни до офиса ни до вкъщи повече, нали знаеш .. и върви разправяй че нямаш сестра ... аз съм много злопаметен към такива неща и има производитлеи дето бягам от тях като ... грък от работа ...
|
| Чет Мар 08, 2012 9:44 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Шшшт за гърците: те не се хвалят колко са работни ама пословичната работливост на българите умря с (пра)бабите ни.
Отдавна се канех да питам щото въпросният TL-WA5210G отиде при собственика си, дори го настроих ама нищо не ми хареса: Човекот иска да скрадва интернет, около тях има откъде. За щастие два от най-силните сигнала не бяха кодирани ама не се оправих перфектно с настройките: трябваше да бутна и настройката на компа за Default Gateway - цяло щастие, че знаех default адреса на единия рутър. Ама ако оня се усети (домашник е, не фирма дето затваря вечер) и си промени нещо к'во прайм? Т.е. искам да питам напредналите с тази машинка: какви са настройките за скрадване на интернет? Аз я настроих за Client, намерих околните мрежи и зададох към коя да се включи. Ама докато не бутнах и компа за Default Gateway съответния рутър (192.168.1.254) нищо не стана. А ако рутърът е 192.168.2.234 как да го разбера?
|
| Пет Мар 09, 2012 1:56 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Бат Бонго, незнам защо из гръчко, това крадненето на интернет е национален спорт  имам познати и в Гърция и в Кипър, не е като да нямат пари, или че им е скъп нета, но краднат  чудно ми е като всички краднат нет, кой въобще си купува:?: да не би да е пуснат безплатно, а пък народа да си мисли че краде и да спи спокойно и доволно , че е преебал пак някой(не му е минал напразно деня ) 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Мар 09, 2012 1:23 pm |
|
 |
|
dtmf
|
Пиша по памет понеже не съм го човъркал много време. В момента ми е на AP и давам нет на един комшия който е от задната страна на блока и нямаме пряка видимост. За приемане става режим AP Client Router или AP , и после в подменюто wireless mode избирах пак клиент. Помня че при единия случай ми се налагаше да променям IP на устройството от 192.168.1.254/ на 192.168.0.254/ понеже след като се закачи на чуждия нет, ми се губеше достъпа от моя компютър към устройството. Или в случаи когато не получавах реално IP, също ми се губеше достъпа до устройството. Това предполагам е понеже моята карта е на автоматичен режим за IP. По късно си направих на лан картата в меню alternate configuration един измислен IP адрес, за да може в случай че не приема нет от някой , да не загубя достъп до устройството. Нещо такова...
|
| Пет Мар 09, 2012 3:59 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
@ dtmf : с подобни химии и аз се ядосвах затова питам. Между другото LAN адреса на TP-LINK-а е 192.168.1.250 за да няма конфликти. Ааа, маската ми е 255.255.252.0 щото така ми хрумна. @ MYXATA : тук гърците и българите си плащат. За албанци става дума които не стига че не разбират и дори английски не знаят са доста решителни  Този ми е колега и не можах да му откажа. П.С.: шоуто е, че моят нет е напълно отворен от месец-два щото ми дожаля за албанчетата клечащи по улицата с лаптопчета в този студ ама досега никой не е влязъл - май си крадат по принцип и не вярват в безплатното 
|
| Съб Мар 10, 2012 12:41 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе тия хора как си оставят линковете отворени, дори и в щатите дето трудно си го включват в контакта, са се научили да слагат пароли, може и да си плащат на някого, ама има пароли ...
|
| Нед Мар 11, 2012 3:49 am |
|
|