| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Raspberry Pi
Чакайте да се изцепя за LAN-а с траф: нали тука изпогоряха сума ти компове от гръмотевици. За рутърите ми е думата: бачкат си само дето интернет не намират. А компа е сгорял по линия LAN-захранване.
|
| Пет Мар 09, 2012 3:55 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Ахъм - точно така ти се получава... Те трафчетата не са да пазят от гръмотевици. Аз имам 70-80 метра връзка между офиса и вкъщи - и в двете крайни устройства всяка година в сезона на гръмотевиците си заминаваше по един порт докато накрая се наложи да сменя устройствата. На тия RJ-та идеята им е да пестят място с вградени трафчета. Иначе ще трябват външно да се слагат.
|
| Пет Мар 09, 2012 10:26 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Без трафчета може да работиш на бюрото с къси кабели. Минеш ли на дълги жици, трафа е задължителен... Грамотевиците не ги броим, тоя стандарт не е мислен да служи за простор между балконите  Трафовете не помагат срещу гръмотевици, за там си има газови разрядници и други подобни....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 09, 2012 12:00 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Нищо не помага - като тресне на 50-100 метра от блока и чувам как в арматурата в стените искри прескачат от индукцията. Виждал съм как на отсрещния блок пада - няма един хипопотам, два хипопотама - директно звук и картина в едно. Не знам какво ги привлича ама има няколко дни в годината в които има такива бури - пролетта някъде. И тогава почвам да отправям молитви на бога на суичовете. Падат мноо ниско пущините - облака минава над града и на другия ден само броя телевизионните техници в магазина отсреща 
|
| Пет Мар 09, 2012 4:55 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е не изключваш ли кабела като се зачуят гръмотевици, аз тука съм развил тотална параноя по въпроса - модеми ми гориха, мрежата на нюкмана - контролера от вътрешната страна на трафа, PHY буферът беше здрав  ). Сега отдалеко като се чуе и изключвам кабела на кабелната (то не че е влизало някога през него, само през телефонниия кабел беше ... ама парен каша и т.н.  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Мар 09, 2012 8:04 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Е аз да не седя само и да дебна кога ше се разтряска - случвало се е денем - като ме няма наоколо и няма и кой. Случвало се е баш гръмотевицата дето скапва всичко да ме субуди посред нощите. Тъй че божа работа и молитви и към бога на рутерите...
|
| Пет Мар 09, 2012 8:21 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
 |  |  |  | Dimitar написа: Какво им става на тия хора бе  ? Дай да направим компютър без пари, ама уууупс, забравихме да ви кажем, че ако ви трябва мрежа трябва да си сложите допълнителна карта на USB-то, за монитор ще ползвате някой древен телевизор, защото имаме само композитен видео сигнал, ама пък е със супер-дупер хай резолюшън, трябва да си купите и клавиатура и мишка, ама не може да ги свържите едновременно, защото имаме само един USB порт и т.н. Не може да вържете и диск, само SD карта ви стига, нищо че ще я скапем след няколко седмици джагъркане по нея. Ама да знаете, че ще имате "комп" за 30 евро, на който всички деца ще си умират да "програмират". Баси и смешниците, дето са станали всички  . |  |  |  |  |
Верно ли това ? Че аз на моя смешен проект, дето е даже без ОС нямам проблем да поддържам и усб хъб... 
|
| Съб Мар 10, 2012 4:52 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Те много неща могат да се поддържат като навържем разни джаджи към "компа", ама какво тогава става с идеята да е за без пари и да върши работа  ?
|
| Съб Мар 10, 2012 5:32 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Без пари е само сиренцето - в капана за мишки! И върши работа, ама да не си после на мястото на мишката. 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Мар 10, 2012 10:23 am |
|
 |
|
tgi
|
А бе не познавам Олимекс ама не си представям да направят тъпотия като тая с голото RJ-45 след PHY-то. После явно познават пазара за полуфабрикати (платка с нещо на нея дето някой да я купи и да добавя/доправя неща) отдавна и се целят в него, хората просто ползват шума за малко реклама. А и ако успеят да пуснат нещо дето е напълно документирано ще са далеч-далеч пред ония смешници от raspberry.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Мар 10, 2012 5:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами ако имате много проблеми със светкавиците има едно лесно и сравнитлено евтино решение, не че няма средства за защита ама по нашия край не са много разпространени качествените, та срещу скромна сума човек без проблем може сам да си го сътвори, два медиа конвертора и един оптичен пиктейл, друго не е нужно, мед-оптика / оптика-мед и сте готови, през това грамотевица не минава, ще гори единия конвертор, по одбре от колкото компа .. но по скъпо от ланка или суич.
|
| Нед Мар 11, 2012 3:46 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Или wifi рутер дето и през него не минава.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Мар 11, 2012 3:56 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3753 Местоположение: София
|
|
| Нед Мар 11, 2012 11:32 am |
|
 |
|
tgi
|
Бе това с медийните конвертори е по-свястно все пак, безжичното е прекалено публично. Аз отдавна му се каня ама още не съм се наканил. А и изолира само кабелния модем навън, т.е. ако и да гръмне той вътрешната мрежа си остава жива - рутер, суичове, хъбове и т.н.
|
| Нед Мар 11, 2012 6:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Неща от тоя сорт не помагат ли, та трябва да се мислят разни такива медиа конвертори и т.н.? http://www.amazon.com/TII-Broadband-Cab ... 5&sr=8-120
|
| Нед Мар 11, 2012 6:07 pm |
|
|