| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Raspberry Pi
има доста приложения където 450 Mhz ARM9 с клавиатура и монитор ще свърши работа например да се върже към някакво CNC и да му се пусне G-код интерпретатор - там си трябва само монитор клавиатура и сметалка със GPIO виж колко 3D принтери се търкалят вече из нет-а а защо покрай него да има PC или Laptop като такава $30 може да ги замени
|
| Чет Мар 08, 2012 12:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
ОК, само че следващия път като наречеш някои "тюфлеци" ще гледам да съм наблизо да ти направя и аз забележка, че даваш лош пример с "уважението към всички"  .
|
| Чет Мар 08, 2012 3:56 pm |
|
 |
|
3aek
|
номера на китайката - сложи ли са им по-евтин RJ45 без вграден трансформатор http://www.raspberrypi.org/archives/781сега тези щели да си правят от 10 000 платки ART инсталация
|
| Чет Мар 08, 2012 6:50 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е сега почват с оправданията що се е скапала работата, нищо, нали 10к били предплатили вече  . RJ45 with magnetics на мене за единични бройки ми го дават за над $6 по разните познати магазини, за големи бройки не пада особено. Коя от двете страни се прави на неразбрала ни предстои да разберем евентуално  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Мар 08, 2012 6:57 pm |
|
 |
|
tgi
|
Обаче тия изкарват наистина нов клас ipad, тая разделителна способност на екрана е далеч пред останалите в сектора: http://www.bbc.co.uk/news/technology-17292424
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Мар 08, 2012 7:00 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това е наистина много сериозна резолюция. Интересно кои им прави дисплея...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 08, 2012 7:25 pm |
|
 |
|
tgi
|
И на мене ми е любопитна тая работа. А като се има предвид, че днешните TFT-та имат и бая висока долна граница на клочещата честота - не само заради гарантираните оптически параметри ами и въобще да работи, имат изглежда разни PLL-ли вътре - само подхранването му с картина изисква бая лента на паметта, освен сума други работи. Но пък то много друго няма и да прави де, главният чарк е дисплеят.
|
| Чет Мар 08, 2012 7:54 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Кому е нужна тая резолюция се пита в конспекта? 
|
| Чет Мар 08, 2012 9:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами стария си беше добре, но все пак резолюцията можеше да е малко по висока, това е доста по високо ама има ли значение, предполагам цената ще е същата та на кой му пука. Иначе управлението, тия чипове си знаят работата, не им е проблем тая резолюция, то това дето най много смуче го няма, разните даци маци ... дирекнто от чипа си го клатят. Истината е че като гониш винаги ще гониш, не че някой ги е понастигнал към момента, ама сега още повече избягаха. И нали се сещате ... тая резолюция дори да е супер незабележима на практика, ще натежи много в тяхна полза когато дойде време за избор, всеки иска повече, ето ви повече, дори и само маркетингова да е причината е добър ход.
|
| Чет Мар 08, 2012 10:00 pm |
|
 |
|
tgi
|
Що да е незабележима разделителната способност (резолюция ми звучи по-скоро като полюция  ), веднага би ми влязла в работа на мене примерно (не и с тоя телевизор де, за работа говоря, ако върви DPS). Най-често редактирам сорс в 800 на 600 точки, ей ти ги един до друг 2 спокойно без да се застъпват; под тях (или над тях) един прозорец с дебъгера, един с native code list-а, ей го. И ако това дето го дебъча ще върви на същата машина може и за него един видим прозорец да трябва  . Точките са си точки, вярно, в тоя размер няма да са забележими лесно ама то и лупи/очила се продават. И аз го виждам като Тони, летвата вече е вдигната, от тук натам да му мислят останалите...
|
| Чет Мар 08, 2012 10:12 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За разделителната си прав, ама на голям монитор, в офиса на 26-та съм на такава разделителна, да вижда се перфектно, въпрки че винбоз не е правен, под MAC OS всичко е песен, винбоз му е смъквам иначе много ми малее. Ама на това дисплейче ... много бе, с лупа .. мани тая работа 
|
| Чет Мар 08, 2012 10:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хората поне правят нещо, за разлика от онези, дето не могли да специфицират правилното RJ-45 и/или не се били разбрали с такайците  . Познай от 3 пъти децата кое ще се избият да купуват - новия iPad за 6-700$ или онова нещо за 35$  ?
|
| Чет Мар 08, 2012 11:32 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Е Димитре ти ептен гаргара си правиш с човека бе! Как да познае от три пъти като си му дал два възможни отговора?  Трябваше поне и един хинт да дадеш за насока
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Мар 08, 2012 11:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Такъв е лафа бе  . На всичкото отгоре има 4 възможни отговора, та даже и от 3 пъти може да не познае - да ти се невиди и програмиста, дето си  .
|
| Пет Мар 09, 2012 12:04 am |
|
 |
|
tgi
|
Изразът "познай от три пъти" от "въпрос с еднобитов отговор" е стандартен в западните езици, поне за немския и английския знам директно, за шведския предполагам (срещал съм го в употреба от Карлсон, оня от покрива  ). Всъщност и в БГ е вече доста популярно ама май не е универсално все още (ако и да е все така очевиден смисълът).
|
| Пет Мар 09, 2012 1:30 am |
|
|