|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:43 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Схема на DVD плеър?
Настолно е, направо си е намасно .... мислех да ходя да купувам друг, веднъж в бест бий ми говореха за някакъв модел който не бил регионално заключен, ама ... сега като каза мога да проверя следващият път като отида.
|
| Сря Мар 07, 2012 9:42 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Амии - преди време си бях купил едно LG - не беше кой знае какво, ама нямаше кирилица на DivX и беше BG регион. Та заедно с фърмуеъра получих и екстра Region Free. Другия ти вариант е да теглиш DVD-тата от замунда/арена - там ги правят да се фитват в 4,7 дискове и са без регион. Английския понякога го махат обаче.
|
| Сря Мар 07, 2012 9:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, аз за тая цел имам едно Филпс DVD, дето чете всичко. Също така продават едни кучи марки плеъри за по 20-30$, дето и те четат всичко. Марковите (Самсунг, Сони и разни други такива жълтури) се мръщят - даже и да смениш региона ще почнат да се мръщят на системата. Вчера на като оправих самсунга и нали вече му работи дистанционното реших да му сменя региона, за да пускам и аз едни български филми и тогава пък ми каза, че той от PAL не разбирал - само NTSC  . Затова купи си едно куча марка за без пари и си пускай какво си искаш на него  . Даже най-големия майтап беше, че преди време си купих един комплект DVD-та от световното турне на Ролинг стоунс, защото ги бяха намалили 4 диска общо за 10$ и се оказа, че диска с концерта в Бразилия е на PAL и тъпия плеър свири другите 3 диска и тоя упорито отказва да го свири заради системата. Та вдигах скандал на ония в Бестбай как може да ми продават в САЩ PAL дискове и оня отсреща ме гледа половин час и въобще не можа да загрее за какво му говоря  .
|
| Сря Мар 07, 2012 11:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 ...
Вий за резервни копия не сте ли чували?! Първата работа на програмите които го правят е да махнат региона. Аз обаче препоръчвам DVD43 защото премахва защитата в реално време и после обработваш и с Нерон ако ти е кеф. http://www.dvd43.com/ , http://www.free-codecs.com/download/dvd43.htmДве четива по въпроса: http://www.techsupportalert.com/best-fr ... ripper.htmhttp://lifehacker.com/380702/five-best- ... ping-toolsа който няма време да си ръга DVDFab HD Decrypter, там се прделагат и други хубости. Едит: Димитре, тъкмо щях да ти се смея, че си дал 500 пари за плеър като ги има всичковъзпроизвеждащи (и от ютуба) за по без пари, а за 200-300 си спретваш мултимедийно компче и забравяш к'вой туй оптичен носител.
|
| Сря Мар 07, 2012 11:24 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, можеш да си се смееш колкото искаш и да конвертираш дискове също колкото искаш. Аз предпочитам да ръгна диска и да натисна бутона плей. А като става въпрос да гледам divx-ве просто си ръгам флашката в телевизора и гледам. Даже български шрифт за субтитрите има. Ако пък искам да гледам нещо онлайн пак директно на телевизора става. А и мен не ме е страх да си платя за филм на блурей оптичен носител за разлика от теб. За 10$ ми пращат да гледам 8 диска и неограничено он-лайн стриймване на телевизора. Т.е. не разбирам за какво са ми мултимедийните компове, за които говориш  ? Единствения ми проблем в момента е от къде да си намеря необходимото количество добри филми, които още не съм гледал  .
|
| Сря Мар 07, 2012 11:32 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Ами по нашия край на Европата за 10$ можеш да си купиш само обложката на някой по-стар филм.
|
| Сря Мар 07, 2012 11:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За да не ръгам дъскове и да нямам във всяка стая талавизор за по няколко хилки. Освен това има по-големи възможности и от най-скъпия рекордер (и сателит джамба лови). А компове си имам във всяка стая - те са друга свирка. Що да не си гледам/слушам на тях колекцията от терабайти?! П.С.: това с конвертирането на DivX е демоде. Вече си ги свалям в оригинал, за музиката наблягам на FLAC. Ако става дума за безкрайни серии (детски, де) ги свалям готово конвертирани - що да си загрявам компа 
|
| Сря Мар 07, 2012 11:47 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Не ги купувам - аз поне не виждам смисъл да купувам филми, най много един на хиляда да има, дето да си заслужава да си го купи човек и тогава един блурей диск според зависи е между 10 и 20$. 10$ струва на месец да ги взема под наем. Правиш си списък в сайта им и те почват да ти ги пращат по пощата. Гледаш, връщаш го и те ти пращат друг. И така като сложиш транзитното време можеш да гледаш по два диска на седмица плюс да стриймваш ънлимитед. Отделно във въпросните 10$ влизат и още около 20 филмови канала, които ми ги пускат на сателита. Въпреки, че 18 от тея 20 канала по принцип не стават много за гледане, ама пак от време на време и по тях успявам да гледам някой филм. Ако 8 диска са ти малко и плащаш 15$ на месец и тогава ти пращат по два диска на веднъж, за 20$ по три и т.н. Стига, както казах да има достатъчно хубави филми да гледаш  . Бонго, щом ти е кеф прави каквото знаеш  .
|
| Чет Мар 08, 2012 12:17 am |
|
 |
|
Cekins
|
Еми тази услуга ако я имаше в БГ - трябва да струва 2-3 лв. за да е еквивалент като цена на вашата. Че те пощенските разходи са повече 
|
| Чет Мар 08, 2012 12:29 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Бонго, щом ти е кеф прави каквото знаеш
Ние и за Андрешко нямаше да знаем ако селяните са имали пари да си плащат данъците... Аз пък ако трябва да плащам само за музиката която имам и през втория си живот нищо не трябва да ям. Ако взема DVD под наем ги вземам накуп, хвърлям ги на компа и отивам да ги върна - нито знам кога ще ги гледам нито кога пак ще имам път натам а паричките са 2 евра на ден - не много ама ако е за ден. А ако е концерт който не знам колко ще ми се слуша? За онлайн не си и мечтая.
Интересно, ама тези които притиснаха цял свят за авторски права са доста либерални у дома си.
|
| Чет Мар 08, 2012 12:38 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Кое точно в това, дето съм описал по-горе е по-лебирално от това, дето е в останалия свят  ? Получавам нещо, за което си плащам - не е като да ми го подаряват  .
|
| Чет Мар 08, 2012 2:42 am |
|
 |
|
Cekins
|
Че кой казва да не се плаща - въпроса е в цената Димитре. В БГ видеотеките отдавна умряха. Можеби заради интернет. Но дори и да ги имаше последната цена беше 2-3 лева на плоча за ден. Е аджеба съпоставимо ли е при средна заплата 250 - 300$ с твоето ? Един блурей струва от порядъка на 30-40 лв (и то не кой знае какъв филм). Проблема у нас е в стандарта - цените на всичко са като при вас (и нагоре) а заплатите мизерни -> следователно не трябва да консумираме този тип стока. Е майната им на праводържателите - и ние сме хора - ще се теглим от нета докато има, пък те да си събират мизерните стотинки от някой случайно излъгъл се маняк да си купи.
|
| Чет Мар 08, 2012 9:46 am |
|
 |
|
ToHu
|
Такъв е живота, няма справедливост, хамериканеца хем взема повече хем плаща по малко аха мръсни капиталисти.....
Я кажи към кого си се абонирал, ние за момента спонсорираме RedBox ама там няма никакви филми, трагедия, а и то като ни няма през повечето време.. Синът каза че за 10$ се е абонирал за някакви онлайн услуги, тъй де това което се стриймва, ама не е казал че и дискове дават.
Иначе едно време като имаше видеотеки вземахме дискове и гледахме, тук в БГ говоря, сега като ги няма не съм пускал DVD-то от години, скоро се пробвах да го пусна на радио и установих че усилвателя нещо е сдал багажа което ме подсеща може и аз да си поискам схема lG някакво ама трябва да му видя модела. Да седна да прехвърлям от DVD на DivX просто няма как да стане, аз и филми не тегля ... ако можеше директно през TV-то е друга работа, ама да тегля, да гледам .. то до де го намеря и изтегля аз вече съм забравил че съм щял да гледам, а и е излязло нещо друго за правене, няма време за такива екстри. Виж едно време бях виден пират, компресирах, записвах, продавах, под наем давах, а МP3 колко енкодвах ...имах сигурно 200 диска .. е сега не звучи много, ама тогава 130 Gb си бяха ужасно много, при условие че хардовете ми бяха едни макстори по 15 G ....
|
| Чет Мар 08, 2012 10:04 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Сериозно ли трябва да обяснявам сега защо цените на 99% от нещата в щатите са по-ниски в сравнение с останалия свят? Аз все си мисля, че е очивидно, ама айде нека изброя няколко неща: - примерно Netflix има 25 млн. абонати, смятай по минимум 10$ на месец за какво става въпрос. Dish network (сателитната ми телевизия) има 15 млн. абонати - нищо не трябва да правят на филмите, за да ги продават на американския пазар (преводи, други телевизионни системи и т.н.) - като не получа филма по пощата и кажа, че не съм го получил компанията ми вярва, като го пратя и те не са го получили компанията също ми врява - комшията не ми краде пощата, защото е федерално престъпление и се влиза направо в затвора за няколко години - липсват милиони Бонговци тук, за които най-големия кеф е да откраднат от мръсните капиталисти Та сложи всички тези неща на куп и ще видиш, че ако съществуват и в БГ и/или Гърция и някоя такава компания евентуално се престраши да прави бизнес там може и вие да се радвате на такива цени. Ама нито едно от горните да не е вярно и да очакваш цени като тук - естествено, че няма да стане никога. ТоНи, рентвам дискове от Netflix вече ще станат 3 години, а миналия месец се абонирах за същия сървис и на телевизионната ми компания, както вече споменах - Dishnetwork. Netflix зa 10$ пращат само дискове, а стриминга стртува още толкова (преди няколко месеца ги разделиха, иначе преди всичко беше 12$ - та сина ти най-вероятно ползва стриминг сървиса им само). Dishnetwork ми предлага за 10$ дискове, стриминг и ми пусна още 20 филмови канала по телевизията, обаче ще ги спирам - не ми харесват нито филмовите им канали, нито как е организиран сайта им за рентване на дискове. Т.е. ще си оставя пак само Netflix. Ти при положение, че не си тук през цялото време не виждам за какво ти е такъв сървис - redbox-а е супер за твоя случай според мен.
|
| Чет Мар 08, 2012 3:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е аз се каня за по дълго да се местя, на по предното идване ремонтирахме театъра .. е ремонтирахме .. силно казано, сложих му нов проектор, че беше с един с ЕЛТ, пооправих и озвучаването. Иначе абе redbox нещо много измислени филми имат, повечето то студии съвсем неизвестни за мене, като тъп европеец съм чувал само по големите, то аз толкова и филми гледам де, едва ли мога да ти кажа именатана повече от 5-6 актьора, арни, силвестър и чък са трима от тях Знам ли, децата може да си поръчват да гледат, по ТВ дакива идиотщини дават че чак се плаша, аз затова и предния път занесох една камара дискове, как не ме арестуваха за пиратство .. те легални де ама .... знам ли.
|
| Чет Мар 08, 2012 10:07 pm |
|
|