|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:19 pm
Предложение за членски внос ......
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Та така, това много пътими се е въртяло в главата, поповод един друг форум, но там заложиха на популяризация, но той е за компютри нормално.
Мисля че подобно нещо ще е полезно за развитието на форума, или най малкото за поддръжката му. Значи идеята ми е членския внос да не е задължителен, но който не е член да не вижда определени раздели. Ето какво мисля
1. Годишна такса 10 до 20 лв.
2. Библотека, анализатор-а, и ефентуално нов форум с ресурси, сорсове и др подобно за АРМ-а да рецем да се виззда само от членове
Целта на това нещо е да може да се покриват разходите по сайта, особенно ако искаме да си направим хубава библиотека и директория с ресурси си трябва място. После ако са достатъчно членовете и за реконструктура ще остава по нещо, няма д забогатее, но пък така го кара само за спорта, знаете че всеки от нас си има работа и е труднода се отделя мнго време за това или онова странично, а човека го прави, поддържа сайта.
Та така ... моа да го формулирам по подробно, но да видим дали ще има заинтересувани, както вече писах не мисля че 1-2 лева ще са в тежест на някого на месец.
|
| Нед Окт 30, 2005 9:16 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
|
| Нед Окт 30, 2005 9:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами това е само предложение, а и освен това не става въпрос за големи суми, 1 лв на месец сигурно губите по джобовете си на стотинки, аз лично за 2 годни съм събрал 400 лв на стотинки ..... сумата е дребна лев на месец а ефект ще има, защото място в нета струва пари, той можже и на неговия компютър да о направи но друго си е да е на истински сървър с добра връзка към него, отделно че примерно има хора които са извън BG както съм аз в момента, и нео от сорта на free.data.bg не става.
|
| Нед Окт 30, 2005 9:46 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Подкрепям идеята! Редно е в такива професионални форуми да се плаща членски внос и парите да се изразходват за по-бърза връзка, за по-голямо дисково пространство и т.н. И още нещо - да има възможност да се формират работни колективи в рамките на форума за решаване на определени проблеми по външни заявки, като примерно 10% от хонорарите се отчисляват за касата на форума.
|
| Нед Окт 30, 2005 9:53 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Подкрепям предложението.
|
| Нед Окт 30, 2005 11:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това се казва Вот .. бат бойко може само да ми завижда  .........
Радвам се че идеята се подкрепя, да видим какво ще е мнението и на другите по активни членове във форума, г-н Р...конструктура не се изказал ....
|
| Пон Окт 31, 2005 1:06 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Хех, да не стане накрая едни пари да се чудим къде ще се харчат  Строго съм за!
|
| Пон Окт 31, 2005 1:09 am |
|
 |
|
ToHu
|
А като си ЗА гласували в анкетата , че гледам все на 7 си стои
А ако станат повече парите, Реконструктура ще купи служебен автомобил, по възможност брониран, че напоследък из софия май е опасно вобикновен
p.s. то за повечето пари отдавна е намерено решение, в момента в който са достатъчно в повече, ако разбира се админа реши се спретва едно събитие, и така ... за сплотяване на общността
п.с.2 .. като гледдам до тук 7, добре е ако станем 10 .... това си е вече такса за място ....
|
| Пон Окт 31, 2005 1:13 am |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
7 стои - стои защото гласувах преди час а поста го писах преди малко 
|
| Пон Окт 31, 2005 1:15 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Едно нещо със сигурност ще стане - ще се презастраховате форума да западне поради много спамъри и нямащи си работа хора, които се чудят какво да напишат и т.н , и т.н.
пример мога да ви дам с точно конкретен специализиран форум, макар и в / покрай дадения форум да са се случили доста хубави неща
Аз съм нов във форума Ви , но не това е причината да се колебая доколко идеята все пак е добра.
Защото така ще се лишете и от ентусиазирни , можещи и знаещи хора, които иискат да обсъдят няко друга идея и т.н ,и т.н. Т.е дори и основните раздели да си останат отворени за не членове да ги наречем за по-лесно , ще се лишите примерно даден човек да споедли с вас идея по проект Х - примерно като този за лог. анализатор или в библиотеката да споедли някоя книжка/трудно намираем datasheet и прочие , и прочие.
Иначе 10лв на година не са проблем.
пп: лично аз за сега няма да гласуван ,просто защото се двуума 
|
| Пон Окт 31, 2005 1:23 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
В тия седем съм и аз. Просто ме домързя да напиша някои ред 
|
| Пон Окт 31, 2005 2:11 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Подкрепям предложението за членския внос.
Също съм за затворена част от форума, даването на право за достъп да става след анкета между членовете и редовно плащан членски внос.
|
| Пон Окт 31, 2005 6:17 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Съб Фев 04, 2012 6:18 am, променена общо 1 път
|
| Пон Окт 31, 2005 8:11 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не говоря да се затварят теми изобщо, всички раздели ще си останат отворени, освен библиотеката, и при това тези които влизат няма да я виждат, защото затворените форуми не с евиждат от тези които нямат достъп. А по другия въпрос, аз мисля че членския внос е по важен от затварянето, двете неща нямат нищо общо.
Значи това няма да намали пополярността по никакъв начин. Дори затворените форуми могат да са отворят за потребители с пределн брой постове, идеята е първо, да не може там да чете всеки, аз го виждам там да има едно ftp и всички препратки да са към него, заощото в момента всеки качва където намери.
После, тоя логиеси анализатор, хората се трудят и правят нещо, нужно ли е всичко да е достъпно за всички?
Не съм казал че някой ще качи нещо с което си вади хляба, но не мисля че ако има контрол на достъпа до файлове ще е лошо.
И в крайна сметка .. тук трява и Рекнструкура да каже какво мисли, защото форума си е негов, това е само предложение, като идеята е да се направи нещо добро и полезно за самия форум.
п.с Оносно разходите, за този не знам, зависи къде се хоства, моя ми струа около 80$ на година, но само за 300 Mb място, това е на сървър в USA с добра връзка навсякъде май. За повече място не помня колко беше, всъщност това е основния разход по един форум. Имайте в предвид и друго, ако започнат да сатват много потребителите неминуемо ще е необходим по бърз трансфер към сървъра, не знам къде е хостван сега, но знам че някои сървъри имат проблеми ако трафика много вземе да се вдига.
|
| Пон Окт 31, 2005 9:16 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
По принцип, гледната ми точка е, че всеки човек трябва да има някакъв вид социална ангажираност. Да е полезен, така да се каже, за обществото с нещо. При това от чист алтруизъм. Щото, както беше казал великият Гагарин, "ако всички мислехме само за тумбаците си, още щяхме да сме по дърветата".  Моя хостинг ми струва $5 месечно, т.е. $60 на година, което, съгласете се, не е непосилна сума.За тези пари ни се полагат 550 MB пространство, от което сме изразходвали 277, т.е. имаме още 223 свободни, както и 7GB трафик, от който на месец изразходваме не повече от 1.5. За сега наистина няма нужда да се събират пари, освен, ако някой няма някакви грандомански идеи.
Който иска да помага, най-добре ще помогне не с пари, а с идеи - най-вече как да се популяризира повече сайта, какви нови възможности да се добавят. Например, прескочи идеята за някакъв "склад" за компоненти, аз имам някои хрумвания библиотеката да има структуриран вид, да не е просто форум. Изобщо, добре е да се помисли за някаква "порталност" на сайта (спомнете си, че имаше такъв жалък опит), да не е само форум. Изобщо, давайте идеи, пък все нещо ше излезе. 
|
| Пон Окт 31, 2005 10:34 am |
|
|