Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Схема на DVD плеър? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Схема на DVD плеър?
Някой знае ли къде мога да намеря схемата на следния плеър - SAMSUNG HT-BD1250T :? ?
Или ако направо някой я има и я постне тук ще съм му много благодарен :) .

Вто Мар 06, 2012 6:01 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Схема на DVD плеър?
Само схемата ли искаш?? Цялото сервизно ръководство(8 PDF'a) е около 34mB, не знам дали ще се събере тука да ти го кача.

Вто Мар 06, 2012 6:50 pm
Профил

Схема нямам, ама какви са тия въпроси, така не стимулираш икономиката ти, я беж до фрайс или бест бай ааа и освен DVD да си купиш и ново ТВ.

p.s. сори за офтопика ама не се сдържах ....

Вто Мар 06, 2012 7:46 pm
Профил
Аватар

CarBeta - цялото сервизно ръководство още по-добре даже. Можеш ли да го качиш някъде. По тези файл шеринг сайтове например. От тук имам достъп до rapidshare.com и filepost.com.

ToНи, ако беше нещо сериозно одавна да съм го сменил, но само дистанционното спря да работи. Мислех че е от самото дистанционно, ама оня ден купих ново и се оказа, че и то не бачка, т.е. проблема е в плеъра някъде, та ще се опитам да го оправя ако е нещо просто. До сега го командвах с дистанционното на телевизора, ама то не поддържа всички функции и в 50% от ситуациите не върши работа. А съм дал близо 500$ за него и не ми се хвърля заради такава дреболия :) . Виж ако не успея да го оправя май все пак ще трябва да го хвърля :D .

Вто Мар 06, 2012 7:52 pm
Профил
Аватар

Ей ти го в рапида https://rapidshare.com/files/801603347/samsung_ht-bd1250t-service-manual.rar

edit:
и твоя случай го има...

Прикачени файлове:
remote.PNG
remote.PNG [ 26.58 KiB | Прегледано 2542 пъти ]
Вто Мар 06, 2012 9:10 pm
Профил
Аватар

Мерси за ръководството :) .
Иначе аз гледах сигнала с осцилоскоп чак до пина на процесора и ми иглеждаше да е ОК. Малко беше зашумен, ама формата му беше като от изхода на дистанционното. Даже бях намислил тия дни да вържа с жица изхода на дистанционното директно за процесора и да видя дали така ще бачка :D . Иначе стигне ли се до смяна на платки - то по-добре да го сменя целия плеър :) .

Вто Мар 06, 2012 10:22 pm
Профил

Добре де, ама пък ако бачка с дистанционното на ТВ-то тогава няма никаква логика пробелма да е в DVD-то, не виждам как с едно ще бачка а с друго няма да иска, освен ако не е някакъв странен софтуерен проблем, който обаче не знам как може да се реши, едно време по телевизорите сменяхме епромите, ама тук едва ли има нещо такова, сигурно всичко е в един чип.
Аз бих проверил дистанционното, и новото. Последния път като си бях в индиана се мъчих с едни дистанционни универсални, без малко да си го изкарам на приемника,то такъв отделен има го във всяка стая, или в почти всяка, ама не беше ни применика ни усилвателя, смотаното дистанционно не бачка както пише че бачка.

Сря Мар 07, 2012 12:13 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
...Даже бях намислил тия дни да вържа с жица изхода на дистанционното директно за процесора и да видя дали така ще бачка...

Нещо си пропуснал при меренето. Сигналът към светодиода на дистанционното е модулиран (около 40kHz), а след приемника не е.

Сря Мар 07, 2012 12:18 am
Профил
Аватар

ТоНи, с дистанционното на телевизора бачка през HDMI-я, т.е. там през техните си мрежи, а не през инфрачервения приемник. Телевизора го приема и му го праща по кабела.

Ицо, нямам спомени къде точно в дистанционното съм го мерил, ама си спомням че бях запомнил картинката от него и после го сравнявах с това, дето приема плеъра.

Сря Мар 07, 2012 1:37 am
Профил
Аватар

Айде работата е свършена.
Към стъпките от трабълшутинг последователността могат да добавят и стъпка - "Изгорял диод RCD1? - Да. Сменете го, вместо да сменяте цялата платка." :D .
CarBeta, още един път голямо мерси - някой ден ще черпя задето спестихме едни 4-5 стотака 8) .
Друг път като потрябва пак схема на нещо ще знам вече къде да питам :D .

Прикачени файлове:
rc.jpg
rc.jpg [ 62.02 KiB | Прегледано 2476 пъти ]
Сря Мар 07, 2012 4:13 am
Профил

А по ръководство тая платка с приемника ли искат да смениш?
Това че е през HDMI не се бях сетил, аз нали съм малко назад от към тая техника и никъде не ползвам HDMI, та хич и не се сетих че там може да върви и дистанционното. Странна работа тоя диод какъв зор е видял.

Сря Мар 07, 2012 10:10 am
Профил
Аватар

Може да е бил дефектен поначало.
Китайските фейкове имат тоя навик.

BTW
офтопик - по едно време бяхме получили ролка с диоди, които на произволен принцип бяха с обърнати чипове вътре в корпуса - демек на един чертичката е катода, на друг - това е анода :)

Сря Мар 07, 2012 12:08 pm
Профил
Аватар

ТоНи, да цялата платка с приемника и дисплея искат да смениш :) . А тоя диод го ползват за да свалят 5.6-я волта на 5 за захранването на приемника. На самата платка има още няколко такива диода за захранването на другите чипове. Не знам какъв зор е видял, но беше прекъснал - оригиналния диод е 200mA, а аз имах под ръка 500mA, а чипа консумира под 1mA ама тия 5 волта след него ходят и някъде другаде, така че не се знае. Ама като го пипах докато работеше не грее, та ще видим. И не мисля, че е бил дефектен по начало, защото дистанционното си бачкаше повече от година и после взе да се влошава постепенно и накрая съвсем спря. Ама най-странното е, че всичките тия диоди на схемата са нарисувани на обратно в сравнение с както са на платката - катода трябва да е към чипа, а анода към 5.6-я волта. Идея си нямам защо така са ги нарисували в схемата - сигурно е някакво корейско изобретение :D .

Цитат:
офтопик - по едно време бяхме получили ролка с диоди, които на произволен принцип бяха с обърнати чипове вътре в корпуса - демек на един чертичката е катода, на друг - това е анода

Ние миналата година го имахме абсолютно същия проблем :) .

Сря Мар 07, 2012 3:30 pm
Профил

Де корейско де китайско ... важното е че работи :) Аз друг проблем имам, тъпите DVD-та не ми четът дисковете дето ги нося от BG, от 4 DVD-та у нас, само едно чете и то избирателно, другите wrong region. Да ама детето иска да гледа снежанка на Български, не ан английски, въпреки че напоследък я гледам само на английски гледа, което е добре.

Сря Мар 07, 2012 7:35 pm
Профил
Аватар

Ъпдейт на фърмуеъра - търсиш region free за твоя модел. Настолните се ъпдейтват със CD, компютърните с програмки разни.

Сря Мар 07, 2012 7:57 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 46 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща