Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Някой интересува ли се от проектчета? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Някой интересува ли се от проектчета?
Така се случи че напоследък станах едно от най-големите имена в един от сайтовете за онлайн проекти. В топ десетката на инженеринг провайдърите се намърдах след близо три години бачкане за жълти стотинки само заради едното портфолио.

Обаче сега работата ми стана наистина повече от възможностите и търся сериозни онлайн партньори.

Ето какво предлагам ако някой се интересува да изкарва по нещо "на частно":
Аз ще договарям проектите и ще прехвърлям каквото не мога да взема поради невъзможност или незнание в съответната област. Това че съм топ провайдър ми дава възможност да се пазаря за значително по-високи тарифи отколкото разните му там индийци и пакистанци, че даже и някой американци, и въпреки това хората идват заради добрите отзиви от предишните клиенти. По-добри тарифи означава да се бачка не за тоя дето духа.

Поради естеството на работата не мога да гарантирам наличието на проекти по всяко време но традиционно взе да става много натоварено така че вероятно винаги ще има по нещо да се изкара.

Аз не съм някой дето случайно се е регистрирал, често пиша тук под друг ник който по ред причини не искам да разкривам. Уважавам личното пространство така че некой заинтересован за да не се чувства засрамен да пише тук, по-добре пишете на лични.
Аз не го пускам това за мерене на пишки а предлагам сериозно и честно сътрудничество поради количеството работа което ми идва. Може да сте навсякъде по света това изобщо не е важно за мен тъй като така или иначе вероятно ще комуникираме само онлайн.

По финансовите въпроси: нямам предвид да се работи ЗА мен а С мен. Това означава, че от цялата договорена сума 95% ще отиде при този който върши работата. Изключение са само таксите на уебсайта които така или иначе се удържат.

Типа на проектите които покриват услугите които предлагам на клиентите включват дизайн на хардуер, понякога лепене на тестов образец, понякога писане на фърмуер (ето тук ако има някой желаещ ще е съвсем добре дошъл, тъй като това обикновено изяжда много полезно време! :)), и понякога в много редки случаи се налага по нещо за Уиндоус/Линукс дето да комуникира с хардуера.

Естествено, дежурния въпрос би бил "абе това нали мога и сам да го правя там...". Всеки който иска може да го прави. Аз така съм карал вече три години и не се оплаквам. Нито от работата, нито от финансите. Обаче трябва да се мине по един много тежък път на утвърждаване дето се бачка за без пари само да накараш хората да ти вярват. И един-единствен провал и лош отзив от клиент стига да те прати на дъното. Аз съм го минал вече тоя път и мога да спася и други дето сега искат да го поемат.

И така, ако някой иска да се присъедини - нека заповяда. Всеки, дори и да е някой от дето се водят "големите" тук е добре дошъл и отношенията ще са напълно конфиденциални!
Пишете на лични.

:idea:

Последна промяна p256 на Нед Мар 04, 2012 1:30 am, променена общо 1 път

Съб Мар 03, 2012 2:19 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Някой интересува ли се от проектчета?
Всичко това е супер, само не можах да разбера какъв е точно смисъла на тая икона накрая :finga: ? :D

Съб Мар 03, 2012 7:13 pm
Профил
Аватар

Колега, дай линк към въпросния сайт, както и някакъв лист с минали проекти, за да се ориентират хората за какво точно иде реч. Все пак пазара на подобни услуги варира от мигалки до промишлена автоматизация, трябва да се знае какво се изисква като знания и умения.

Съб Мар 03, 2012 7:25 pm
Профил ICQ

Извинявам се за "подписа", сега ще го махна :oops:
Стори ми се че са палци нагоре обаче като се загледах било средни пръсти.
Сайтът е добре известния на всички иланс и всеки може да разгледа ако иска какво се върти там в момента в графата за инженеринг. Конкретното име на провайдър няма да разкрия за момента публично поради няколко причини. Но ще го направя в личната кореспонденция тъй като ще трябва да добавя съответния човек към "екипа".

Нед Мар 04, 2012 1:30 am
Профил
Аватар

Не бе, няма грижи :) . Посто ми беше интересно за кой точно са предназначени средните пръсти - за бъдещия ортак или за клиентите :D .

Нед Мар 04, 2012 1:59 am
Профил

Мерси на всички които отговориха с интерес. Според това което видях изглежда че подобна идея се приема много по-добре отколкото изобщо се надявах. Сега мога спокойно да приемам всички покани, които досега отказвах поради невъзможност.
Възникна един интересен въпрос относно как подобно нещо може да се организира ефективно. Единия начин е както аз си го представях в началото - да контактувам с един-двама души и да ги питам дали искат това-онова, когато нещо възникне. Обаче когато душите станат повече от двама тогава става проблем да се пише на всеки поотделно. За момента още не съм измислил подходяща форма но ако някой има идея...
Отново искам да потвърдя - получих и прочетох (и отговорих на повечето) всички лични. За съжаление както вече писах в началото, не съм в състояние да гарантирам проекти по всяко време и на всеки, но всичко което не мога да поема ще предавам по веригата. :)

Нед Мар 04, 2012 10:11 am
Профил
Аватар

До колкото разбрах, независимо от изпълнителя, в сайта и пред клиентите проекта ще се идентифицира с твоето име. Как планираш да го опазиш? Имам предвид, че ако друг изпълни проекта и нещо се издъни ти ще трупаш негативите. А проверката на един проект е огромна по обем работа и ще ти е трудно да преглеждаш всеки проект на изхода.

Превръщаш се в шеф, с всичките негативи произтичащи от това :) Не може да го правиш на кооперативн принцип (орташки), защото отговорността я носиш ти. Не го казвам с лоши чувства, просто да го имаш предвид. Мен лично винаги това ме е смущавало да влизам в подобни отношения, защото хем нямаш властта да се налагаш, хем ти носиш цялата отговорност накрая.

Нед Мар 04, 2012 12:20 pm
Профил ICQ

Всичко казано от теб е истина. :)
Но на мен подбудите ми не са като на някой идеалист който иска да помогне на света или поне част от него просто от добра душа, а чисто меркантилни. Чрез възможността да поемам повече проектна работа се надявам някой ден да циментирам челото на класацията и това автоматично увеличава шансовете да си стискаме ръцете с хората с наистина големи проекти и то в дългосрочен план. Т.е. повече пари в семейния бюджет. Мен това ме интересува в крайна сметка. То не че това може да храни семейство, но да дава по нещо отгоре при това правено в свободното време си е много добре. И е съвсем почтен начин за изкарване на пари.
А риска си е риск, без него не може. Но на мен наблюденията са ми че ние българите като цяло сме по-добри в инженерните науки от почти всички други. Даже хора от други националности са ми го казвали това. Само руснаците може би като цяло са по-добри. Така, че използвам дребния факт че спадам към тази националност и вярвам че това в случая може да е само от полза.

Нед Мар 04, 2012 1:20 pm
Профил
Аватар

Успех

Нед Мар 04, 2012 1:23 pm
Профил ICQ

p256 написа:
За момента още не съм измислил подходяща форма но ако някой има идея...

Направи част от нещата публични. Примерно както sss56 предлага доставки на чипове. Казва публично кога и от къде, от там насетне всеки на лични поръчва. Тъй като вече доста хора от форума са дали добри отзиви за услугите му няма никакви съмненения за нищо.
По същия начин би могъл да постваш когато има интересни проекти. Казваш има еди какво си търсене по което може да се прави оферта и който иска ти прави на лични. Ако успеете да спечелите проекта и да го изпълните тук ще има добри отзиви. Ако стане фал и отзивите няма да са розови. По-добре от мен знаеш как работи тая система ;-)

Мисля че публичността ще ти помогне. Пак подчертавам няма нужда от личните ти данни... нито да разкриваш пък кой работи за теб. Освен това като публикуваш темата на проекта може да се получат идеи и от хора дето не търсят работа, каквито май сме повечето тук... Но живота се променя, днес имам твърде много работа, а утре може да нямам достатъчно, знам ли...

Нед Мар 04, 2012 2:39 pm
Профил

p256 написа:
...Аз не съм някой дето случайно се е регистрирал, често пиша тук под друг ник който по ред причини не искам да разкривам. ...

:D :D :D

Колега, и аз съм на този принцип - да не се смесва работата със забавлението, че не се знае кое как ще ти дойде. Ама поне се постарай малко де. Смени малко стила на писане, направи някоя нетипична за тебе синтактична грешка, коментирай по-малко, че така си личи от сто километра, кой ти е другия ник. :D :D :D
Както и да е. Успех в начинанието на всички мераклии за работа! :)

Нед Мар 04, 2012 7:20 pm
Профил
Аватар

sthx написа:
p256 написа:
...Аз не съм някой дето случайно се е регистрирал, често пиша тук под друг ник който по ред причини не искам да разкривам. ...

Колега, и аз съм на този принцип - да не се смесва работата със забавлението, че не се знае кое как ще ти дойде. Ама поне се постарай малко де. Смени малко стила на писане, направи някоя нетипична за тебе синтактична грешка, коментирай по-малко, че така си личи от сто километра, кой ти е другия ник. :D :D :D

И аз не очаквах да съм единственият, за когото е очевидно кой е...

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Мар 04, 2012 8:56 pm
Профил WWW

sthx написа:
p256 написа:

Айде сега новото двайсе! Ти запетайките ли ми преброи или какво?
Пусни ми едно личнно, интересно ми е да науча кой съм. Тъмън ще мога да ти я върна услугата :P
То tgi е ясен, завлядява галактиката човека (този владетел достигна до вас с финансовата помощ на Freescale *маршова музика*), няма как да не знае всичко. Ама ти да се занимаваш с такива долни дела да гледаш правописните грешки на хората? Срамота! :D :D

miro_atc написа:
Направи част от нещата публични.......

Всъщност сега се сещам че и обратното става. Ако някой види там нещо дето смята че му харесва, нека ми пише и аз ще се опитам да го спечеля за него.

Пон Мар 05, 2012 1:53 am
Профил

Любопитство и наблюдателност - две неща необходими за всеки проектант. :D
В интерес на истината - точно в запетайките имаш типичен проблем. :twisted:
И аз имам втора регистрация за търговки цели, която не съм я ползвал с години , но като съм писал там, съм внимавал да бъда малко по-друг. Няма да можеш да ми го върнеш. :D

Пусни, ако обичаш точния адрес на сайта. Аз не можах да се оправя.

Пон Мар 05, 2012 9:54 am
Профил

и все пак за простосмъртните, коя е тази страница с проекти иланс ли е или каквото е там

Пон Мар 05, 2012 11:31 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща