|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:59 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Гост
|
`Ùî ñè ìèñëÿ, ÷å ñ åäèí ðåçèñòîð è óñêîðÿâàù êîíäåíçàòîð â ïàðàëåë ùå ñòàíå ðàáîòàòà?
|
| Чет Май 26, 2005 1:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Точно от резистора се бяга.
А бате не си съвсем прав, при високите обороти дузата работи на около 50%, и освен това има варианти където 4-те дюзи работят едновременно, т.е. доста повече от 3-те вата които смяташ .....
За 6-те ШИМ . да аз точно за 6 говоря, но без да мерят по ток, т.е. един сигнал управялва различни транзистори, но там няма д атсане директно пради някои други особенности, та ще трябв аи по един ЛЕ или всичко това да се прави в процесора ...нона мен ми е лесно с елеенти, в логиката има много 
|
| Чет Май 26, 2005 11:08 pm |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Като четох тоя пост се сетих нещо, тая дюза като я захраниш за да отвори тя ще отвори и ще спре в отворено положение това е равносилно на засядане така че ако не спреш тока през нея пак ще изгори, изкам да кажа следното възможно ли е производителя да е заложил в х-ките на дюзата да бъде устойчива на голям ток за определено време въпреки че не се движи, тогава управлението и трябва да е направено така че да не превишава този параметър и спокойно си карай,ако дюзата наистина заяде няма да запали колата EKU-то би трябвало да предположи че това е възможен дефект и да спре да я тормози .... мисля
|
| Сря Юни 01, 2005 11:26 pm |
|
 |
|
risk
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 1:53 pm Мнения: 17 Местоположение: Пловдив
|
Дали и аз да не се включа в темата...
Доколкото разбирам проблема е едновременно отварянето на дюзата да е мигновено (импулсно), и да може да се регулира аналогово ? Т.е. да има и възможност за степен на отваряне ?
Предполагам че една специализирана схема за управление на стъпков двигател ще свърши много добра работа, нищо че ще се използват 25% от фунциите й. Там си има обратна връзка по ток, няма проблем да работиш с индуктивност, чието съпротивление е 1 ом, а да захраниш с 40волта, за максимална скорост - така се развъртат бързо стъпковите двигатели.
Ако 15 лв разход за елементи не е проблем, мога да предложа да се използва комплекта L297+L298, първото е контролер, от който ще се използва само входа за разрешаване на двигателя, както и входа за регулиране на тока, второто е драйвер, от който ще се използва 1/2, хубавото е че е двутактов, т.е. ще поддържа тока със симетрично реверсиращо се напрежение, което е много по-добър вариант от еднотактов ШИМ.
|
| Нед Сеп 18, 2005 9:48 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не мисля че трябва да се регулира отварянето, всеки път трябва да се отваря еднакво, то тиа дето се регулират аи са на друг принцип, пиезо или нещо такова май бяха. Просто е нужно бързо отваряне, и да е сигурно че няма да изгори това е само ....... Реконструктор малко усложнява задачата.
|
| Нед Сеп 18, 2005 5:41 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Samo ideia:
Edin kratyk impuls s goliam tok za start + PWM impulsa s malyk poddyrjash tok.....
|
| Пон Сеп 19, 2005 4:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
е те много маи така са направени ....
|
| Вто Сеп 20, 2005 6:48 am |
|
 |
|
Любомир
Ранг: Минаващ
|
 Знае ли някой нещо за амперметър до 200А........
Знае ли някой нещо за амперметър до 200А, който има възможност да искарва осцилограми на измерването? Благодаря предварително
|
| Съб Окт 29, 2005 8:37 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Комбинацията от токов трансформатор (ако мериш променлив ток) или токови клещи с усилвател за постоянен + осцилоскоп са ти достатъчни за кратки измервания. Иначе - пишещ прибор.
|
| Съб Окт 29, 2005 10:11 pm |
|
|