|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:02 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Тъчскрийн с камера
Абе тук някой се беше занимавал с подобно нещо, мен ми трябва нещо малко попросто, в смисъл не тъч а да откривам една точка в-у прожекционен екран, точката може и да се модулира, може да е IR а може и да е лазер червен, зелен ... Всякаква помощ ще е от полза.
|
| Нед Фев 26, 2012 12:13 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Тъчскрийн с камера
До колкото разбирам искаш да стреляш по пирати с гюлета. Ето ти едно филмче да видиш как се прави. Можеш и да се свършеш с човека да ти покаже, как се играе. http://www.youtube.com/watch?v=FwNK34K3PKg
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Фев 26, 2012 12:32 am |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Нед Фев 26, 2012 4:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мерси, то и аз стигнах до това, ама никакъв шанс да подкарам това C# плюе минякакви грешки IDE-то още при стартиране то си ...
|
| Нед Фев 26, 2012 7:57 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
При мен си се компилира и работи 
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Пон Фев 27, 2012 12:36 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Мисля, че един съфорумец - СВшаги, беше правил точно това, или поне така ми се върти из главата, прожери му първите постове, сега учи някъде в агнлията ....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Фев 27, 2012 11:55 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Хехе, тва с тоя топ е велико!  Прави се елементарно - прожектираш 1 кадър с пуснат лазер, след това един със спрян. Вадиш двата кадъра и получаваш точка. Ако обаче трябва да се открива на фона на някакво филмче, което не зависи от теб, става сложно. В конкретния случай с топа, най-вероятно е направено просто с 2 потенциометъра. 
|
| Пон Фев 27, 2012 6:44 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Чисто и просто се търси първия достатъчно ярък пиксел.  Тъпо, но очевидно работи.
|
| Пон Фев 27, 2012 6:51 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Фев 27, 2012 7:08 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Привет, на времето се бях занимавал точно с такъв тъч екран с инфрачервена светлина. Камерата имаше филтър, който пускаше само в инфрачервения спектър и тъчовете се виждаха като бели петна. (за филтър в началото ползвах филма от диска на старо флопи, докато дойде истинския ИР филтър) Ако нямаш контрол върху камерата, тогава може и съв светлина във видимия спектър, но колкото и да е ярка точката, винаги ще е проблем, ако цвета на фона съвпада, затова може и малко модулация да се вкара, но тогава трябва софтуерът, който търси точката да знае кога я има и кога не. Общо взето могат да се сведат до сравнително проста програмка с малко image processing. Свържи се с мен, ако искаш на лични, мога и да вкарам едно рамо 
|
| Пон Фев 27, 2012 9:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да за модулация и аз си мислех.
|