|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:19 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Хумор
Е аз какво съм казал? Че тя мойта теза е 1:1 само дето е малко по - цветно представена. О, извинявай, не репликирах теб. Ти си дъ фърст, безгрешен и с КПД 101%, аз с теб диалог нямам възможности да водя.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Фев 24, 2012 1:02 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Възполвайте се от най-новите тарифни планове с много отстъпки от КАТ! Предлагаме ви новите карти за експресно разплащане с 20, 50 и 100лв глоби в тях. За VIP и корпоративни клиенти предлагаме новия тарифен план \"Фитипалди\" - за 1000лв и всички нарушения през месеца са безплатни. Не забравяйте и за новата абонаментна услуга \"Любимо нарушение\". Глобите за предварително избрано нарушение ще бъдат с 50% отстъпка. И накрая само за 500лв картата \"Антирадар\" - когато сте с нея радарите не могат да определят скоростта ви. Следете промоционалните оферти на КАТ!
|
| Пет Фев 24, 2012 1:39 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Сигурен съм че нищо ново не ти казвам или ти не очакваш нищо ново да чуеш от мен. Но айде да опитам пак. Казвам че навсякъде по света в академичните среди има плява. И положението в БАН не е отражение на положението в България. Навсякъде е така. Защо тогава прехвърляш с някаква логика от БАН към държавата??? Не пипайте БАН, щото тя държавата ни такава. Като му е дошло времето да се изрине плявата, да се изрине. Това на читавите хора няма да попречи. Дори може да им помогне да се отърват от средите дето е дежурно оправданието, че няма кой да им даде 30000 долара за да започнат бизнес инициатива. Смешна работа. "- Корпуса е наш..."  Цецо, наистина много подскачаш на тема БАН. Виж ако ставаше въпрос за някоя друга тунеядна институция... Там също има читави хора нали?
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Фев 24, 2012 1:48 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Просто се дразня, когато хора с крайно ограничен умствен потенциал имат самочуствие да критикуват. Не визирам хора в този форум, а цялостната истерия в обществото.... Излиза, че БАН е най-големия проблем на тая държава. Не скапанати икономика, не тоталната корупция, не простия народ, не глупавите милиционери, не мързеливата бюрокрация... БАН е проблема на тая държава. А, че има много плява в БАН има. Над 80% е плявата. Точно, колкото е във всяка друга институция в БГ. Но пак казвам, БАН си е просто една малка България. Ако ще ликвидирате БАН, нямате осонование да оставите тоя кенеф наречен държава да съществува, щото доводите приложими за БАН са приложими за България като цяло.
Погледни го и така - ако се закрие БАН, ще се спестят 100млн. на година. И ще излязат за продан няколко имота, дето ще изчезнат скоропостижно. Това ще е "положителния" ефект.
Отрицателния ефект няма да ви го излагам, безмислено е.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Фев 24, 2012 2:14 pm |
|
 |
|
3aek
|
цецо дразнещото в този клип е че този ръб даже няма представа колко е зле всъщност, а сънува финансиране някакво $30K да патентовал нещо си което отдавна е ширпотреба в какво се състои "патента" му? такива таблети китайците ги правят по $30 кой идиот ще се заинтересува от някакъв умник който си е направил първата ARM9/Cortex платка с LCD и е подкарал линукс на него и сега се е взел за Джон Атанасов 
|
| Пет Фев 24, 2012 2:53 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Разбирам те, Заек, не защитавам по никакъв начин тоя от клипа. Но затова ви казвам да не генерализирате изводите на база един идиот.
На кормилото на държавата ни периодично се сменят идиоти от същия клас, говорят още по-големи глупости и какво?
Апропо тоя на клипа е безобиден, разхода по него е една смешна заплата и разходи за ток и парно. Няма кой да му даде пари, защото няма и акъл да корумпира даже та да усвои някой фонд с подобна глупост. Обаче с други идиоти в тая държава нещата не стоят така.
Затова казвам и вече спирам. БАН не е изолиран проблем. БАН е просто част от проблема наречен България и като такъв, носи всичките му негативи и пасиви.
|
| Пет Фев 24, 2012 3:03 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Без да имам нищо общо с БАН мисля, че в никакъв случай не трябва да се закрива ... Този "ръб " от клипа както го наричате е човек, който определено има някакво ниво като специалист и в крайна сметка е направил нещо (сам или в колектив - не знам точно). Хайде замислете се и кажете колко от нас в този специализиран форум имат поне неговото ниво и колко от нас са се родили научени? Колко от участниците в този форум могат да постигнат същите резултати като него? Май хич няма да са много ... Да, това което са направили до колкото виждам от клипа не е на "върха на технологиите", но предполагам че всичко това е постигнато с мижаво финансиране ...
Че реформи трябват - ок, но дайте да "отсечем на Вуте главата, щото го боляла" - май е прекалено, не мислите ли?
Съгласете се, че технократите а не политиците са хората, които могат да решават проблемите и които правят живота ни по-добър с откритията и технологиите си. И за да има технократи - трябва да има "средища" и "инкубатори" които да ги изградят и формират като такива. И кои са тези средища? Ако искаш да затриеш една нация - унищожи и интелигенцията ... Май някои се опитват да направят точно това ... (до колкото разбрах същите тези са закривали институти подобни на БАН в други държави и имат вече опит в това ...)
Не си правете прибързани заключения без да имате информация по въпроса ...
И между другото не мисля че темата е за раздела ХУМОР ...
|
| Пет Фев 24, 2012 4:02 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
И аз мисля така. Колкото и смехотворно да е показаното, някой има право да му се присмива само ако е демонстрирал нещо повече като собствено постижение.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Фев 24, 2012 4:07 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
|
| Пет Фев 24, 2012 5:31 pm |
|
 |
|
3aek
|
през 2004 или 2005 пуснах нещо подобно с мижав SAM9261 на 200 Mhz и 4.3" LCD ако си спомням добре има няма 1-2 месеца бе цялото ровичкане, всичко ти е направено и снесено от атмел, само поиш чипа добавяш малко рам и флаш да вкараш Uboot и си готов. сега виждаш за $14 китайците ти дават A8 на 1.5Ghz да си правиш таблети или бук ридъри на воля в elinux.org има всичко необходимо да разтръркаляш линукс на него добавяш още $15-16 за LCD и памет и ей ти таблет за $30 себестойност това чудо на видеото е най вероятно iMX на 450 Mhz ей го индиеца който прави $35 таблети с него без да получава заплата от БАН http://www.youtube.com/watch?v=CGYHH16XTks 
|
| Пет Фев 24, 2012 5:56 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Добре, и какво всъщност казваш? Да затворим университетите, щото произвеждат неграмотници с дипломи, за които държавата плаща ли? Трябват реформи и трябва да се търси ефективен начин за разходването на средствата. Трябва да се отделят повече средства за наука и образование, за създаване и поддържане на "средища" в които все повече хора да се развиват, да контактуват един с друг, да обменят идеи и да развиват технологии ... В държави като Индия и Китай държавата отделя огромни ресурси за развиване на наука и технологии - и резултата им е на лице, нали? Едва ли на някой там и на ум му идва да закрива подобните на БАН структури ...
Не съм съвременник, но са ми казвали, че на времето точно БАН е бил движещата сила в развитието на технологиите, усвояването и откриването на нови производства - например институтите по микроелектроника, заводите в Ботевград, Правец и не само ... А сега - всичко да се разгради, да се разграби и разпродаде за жълти стотинки и да очакваме дребни български фирмици от по 2,3,5,10 или малко повече човека да развиват топ технологии на световно ниво ?
На сегашните управляващи визията им стига до правене на пътища и магистрали и като че ли нищо повече. Ок. И това е нещо. Предишните управляващи и толкова не направиха за последните 8 години (а и преди това). Но това не е достатъчно и рано или късно ще се усетим, че за да не сме бананова република трябва да имаме и развиваме собствена наука, технологии и да имаме образовано общество ...
Трябва да се опитаме да съхраним това, което все още ни е останало и да се опитаме да го оптимизираме и да повишим ефективността му. Изказвания от рода "разрушаваме всичко съградено и след това започваме да го градим на ново" ми се струват много наивни - да не кажа глупави... Няма защо да разтуряме къща, за да построим колиба на нейно место, нали?
Всеки един човек - аз, ти, другите колеги от форума ако бъдем подкрепени не само финансово, но и идейно - сигурно ще повишим нивото си като специалисти, нали? Всъщност тук в този форум правим точно това, нали?
|
| Пет Фев 24, 2012 7:04 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
|
| Пет Фев 24, 2012 7:50 pm |
|
 |
|
3aek
|
онази държава която държеше всички полугладни и даваше за каквото реши големия човек вече я няма, примирете се наука за да се развива трябва да има някой който я употребява, виж какво е във финландия там всички вуз-ове бяха се накачили покрай нокия, сега нокия като потъна нямате на представа как са увесели носовете всички които бяха при тях на хранилката и тук долу горе стана така - университетите произвеждат некачествен продукт - ами фирмите се принудиха да си направят НАРС да им обучават хора които да наемат на работа, т.е. и сега пари има но се дават там където има ефект от харченето им, просто да се наливат пари в нещо неработещо няма бизнес логика, виж ако парите са държавни някой ще ги налее без да му мигне окото но бизнеса трябва да си прави сметката
|
| Пет Фев 24, 2012 8:44 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Много далеч отидохте. И какво сега? Да направим инкубатори в които да държим далеч от присмех и критика, интелигенцията която един ден ще направи живота ни по-добър. tgi, май не си наясно какво всъщност демонстрира въпросния представител на академията ни. Някъде имаше във форума снимка на това което са монтирали в "нашия корпус" - TI OMAP3530 Evaluation Kit. http://www.quickembed.com/Tools/Shop/ARM/200905/1.htmlМного далеч отидохте в принципите. Че и трябва да демонстрираме за да получим правото да се присмиваме.  А сега де...
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Фев 25, 2012 2:11 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ами всъщност съгласен съм - правото да се присмиваме си ни е "по рожедение", пък ако някой присмивайки се сам стане смешен си е негов проблем. И наистина не бях разбрал, че просто е наврян кит някакъв, мислех, че поне платка са направили  . Ама да оставим темата "хумор" на хумора де. То оригиналният пост си и беше в тон (ако и да не съм го схванал от първия път).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Фев 25, 2012 8:53 am |
|
|