|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 5:56 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Газовият пазар на САЩ
Абе що си мислиш, че Америка само ти я виждаш на живо? 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Фев 19, 2012 6:22 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Въобще не си мисля такова нещо  , но явно ти знаеш повече, затова ми посочи на коя магистрала в САЩ е позволено да караш с 90 мили в час, защото ти явно си много убеден в това си твърдение  Ако тъщата ти е източника на информация, можеш да й пратиш това Аз което гледах 80mph се оказва, че е било в една от Дакотите, а не както съм запомнил Минесота.... Mда, ама не  , и там било до 75, явно някой друг знак ми се е привидял като 80mph , докато "съм профучавал с 90mph" 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Фев 19, 2012 10:46 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не съм виждал знак 90 Имах предвид, че с толкова най-много съм карал в Илиноис, без да рискувам ефективна присъда. Демек worst case като разход, който съм правил. И при такива скорости ми даваше около 10, 6-так 2.7 литра. Но не съм знаел, че караш SUV и по-голяма джипка. За тях е нормално, те нямат аеродинамика на автомобил. Освен това ти явно имаш много градско каране.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 20, 2012 12:44 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, за Чикаго има един такъв лаф - Как можеш да познаеш, че си в Чикаго? Ако на ограничение 55 (колкото е в целия град по магистралите) ти караш със 70 и всички те подминават с 90 значи си в Чикаго  . От две години и половина половината ми път до работа е по 94-та магистрала и най-редовно целия трафик кара с 80-90, разбира се ако няма трафик, дъжд или сняг. За две години и половина не съм видял един полицай по тая отсечка, дето аз карам. Не само да засича скоростта, ами по принцип. За сметка на това преди няколко месеца ме глобиха на моята уличка, че карам с 40 на ограничение 30 и то в събота вечер  . Явно полицая го беше изгонила жена му от вкъщи и беше доста кисел  . В Охайо примерно е съвсем различно - там полицая в 90% от случаите ще те спре и само за 3-4 мили над ограничението. Затова там се внимава много  . Относно американските коли спрямо европейските - естествено, че има американски коли боклуци, както има и европейски коли боклуци. Например за мен всичко произведено от Крайслер (Додж (без вайпър - него не съм го карал, а и не вярвам да не ми хареса 10л двигател  ), Джип и Крайслер) е тотален боклук и не става за чеп за зеле, дето се вика. За сметка на това почти всичко дето е Кадилак, Бюик и някои фордове и шевита са си много свястни коли даже. Последната американска кола, която съм карал така по-дълго беше на една командировка преди няколко месеца един Кадилак CTS. За който не знае това е аналог на BMW 3-та серия. Еми колата си е кола от всякаде и за парите, които струва БМВ 3-та серия не може да и се върже на малкия пръст. И това го казвам като заклет фен на БМВ  . Тая дето я карах беше 3л V6, 270 коня и ми даде разход от 30 мили на галон (някъде около 7.6л/100км) като я карах през цялото време с 80-90 мили, защото много бързахме. За мен това си е супер разход, придружен с една много добра мощност и динамика. За сравнение моята Мазда CX-7 e 2.3л турбо, 250 коня и при такава скорост трудно може да даде по-добър разход от 19 мили на галон, което е някъде 12л/100км. Тоя модел кадилак има още един двигател 3.6л 320 коня ако не се лъжа и си мисля, че той даже още повече ще ми хареса  . Да не говоря пък за Кадилак CTS-V, дето е същото купе, но 556 коня - явно са решили да сложат БМВ М3 в малкия си джоб. Също много добра кола е Бюик Лакрос и SUV-то им Enclave. Та генерално както на всякъде, така и тук има и добри и лоши коли. Например една много кофти кола за мен е Додж Чарджер или Крайслер С300 (двете са абсолютно една и съща кола). И като усещане и като качество са пълен кенеф. Другата ни кола е една Тойота Корола 1.8л/138 коня, точно такава, дето HSB каза, че трябвало да бъдат колите. Еми какво да ви кажа - верно че не се разваля и за 6 години съм слагал само бензин и масло и съм сменял чистачките, ама това не е кола бе. Това е някаква абсолютна каруца. И като усещане и като всичко. Аз лично не мога да я понасям тая кола, въпреки че последните няколко месеца ми се налага все аз да я карам. Просто нямам търпение кога сина ще вземе книжка и ще му я засиля на него и ще купя една нова - най-вероятно американска и още по-вероятно минимум 3л V6  . Голямата и мощна кола са си голяма и мощна кола, т.е. конфорт отвсякъде и кеф да пътуваш особено на дълги разстояния. Плюс това не е като само в Америка да карат големи коли - в Европа също карат такива. Номера е, че там правителството те бие през ръцете и портфейла и ти вика няма да си купуваш нищо по-голямо, защото ние не даваме. Тук няма такова нещо - всеки си купува каквото го е кеф и затова понеже хората нали са много тъпи си купуват големи, мощни и комфортни коли. За да могат като карат по няколко часа на ден в тях да им е кеф, а не да слизат от колата като парцал. Най-голямата грешка, дето правят много хора е да сравняват механично Европа с Америка и да тръбят наляво надясно колко са тъпи американците, заради начина им на живот. Ами такива са условията тук, затова така се живее. В Европа са други и съответно там се живее по друиг начин. В Азия по трети и т.н. Винаги съм казвал, че не може да се довлечеш от другия край на света на хората в страната и да почнеш да им разправяш колко са тъпи, защото не правили като хората там, от където идваш ти. Ако е толкова тъпо тук и хората толкова малоумни тогава защо се самонаказваш и стоиш на гадното - ей това никога не съм могъл да го разбера. За тая страна има входящи визи, но никой даже не си помисля да слага изходящи, т.е. напускането и е супер лесна работа и няма смисъл от мазохизъм  .
|
| Пон Фев 20, 2012 5:16 pm |
|
 |
|
¶
|
Кое от двете е вярно !? Първо упорито твърдиш, че се кара с 90mph "според ограниченията де" , т.е. според правилника, после не си виждал знак 90mph, ама си карал с 90mph без да рискуваш ефективна присъда. Само едно ще ти кажа, ела се качи на 294, 90, 94, 290 или 355 и карай с 90mph и после ми разправяй, че нямаш фиш за превишена скорост. Практически е невъзможно да караш с тази скорост поради трафика, освен ако не караш по аварийната лента  Да изпревариш с 90mph някой който кара пред теб с 65 mph при ограничение 70 е напълно разбираемо, но да ми твърдиш, че си поддържал 90mph са пълни глупости, освен ако зад тебе не е карал полицай със същата скорост  В Илинойс в градски условия полицай няма да те спре ако караш с 5-10 мили над ограничението, на магистрала е още по-лабаво, там става 10-15, обаче около Чикаго, където си карал на тъщата ти колата, максималната скорост е 55 mph, тук таме има и 65 mph, а ти си карал с 25 до 35 мили отгоре. Нема такъв филм освен ако не си овчарчето Калитко 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Фев 20, 2012 5:32 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Пирев разговора, който подхванах беше за разхода на колата. Това ме интересуваше. Няма нужда да ми броиш запетайките, за да ми доказваш.... и аз идея си нямам какво. Всеки да кара, както си иска, има си глава, има си и портфеил.
Аз спирам, щото просто не ми е интересно да дискутирам тия глупости.
|
| Пон Фев 20, 2012 6:23 pm |
|
 |
|
¶
|
Идеята, която доказвам е, че лееко послъгваш за 90-те мили в час, дето уж си бил карал по магистралите около Чикаго. Много харесвам една мисъл на Марк Твен: "Докато истината си връзва обувките, лъжата е обиколила света няколко пъти".
|
| Вто Фев 21, 2012 5:52 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми хубаво, лъжа. Всъщност никога не съм карал с 90 мили/ч. Всъщност никога не съм бил в САЩ. Всъщност никога не съм карал кола, нямам шофьорска книжка.
Надявам се това признание, да ти донесе душевното спокойствие, от което очевидно се нуждаеш.
|
| Вто Фев 21, 2012 7:43 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
и аз нямам книжка. изтече... междувременно я забутах нейде и не мога да я намеря. новата не ми я дават, ако не върна старата. ама и не могат да ме глобят за изгубен документ, щото той вече не е валиден. и така вече месец - карам с входящ номер на молба до началника да направи нещо. каквото и да е. ама явно началника не ходи на работа, да гледа молбите на таквиз келеши като мен.
май не книжката трябва да се смени, а издателя
|
| Вто Фев 21, 2012 7:58 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Оф не ми говори, снимали са ме някъде, сега трябва и с това да се разправям... Пък в послено време, особенно в града карам кротко... май.
|
| Вто Фев 21, 2012 7:59 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
На такива като вас - Трабант. Да ви дия ше можете ли да превишавате скоростта 
|
| Сря Фев 22, 2012 10:17 am |
|
 |
|
Цецо
|
Там е проблема, че аз наистина карам кротко в града. И въобще не мога да се сетя да съм правил нарушение в тоя ден. Само на булевард някой са ме щракнали, дето на 3 ленти има ограничение 50...  Ама не мога да се сетя къде... В понеделник ще разберем ще пия ли спокойно в следващия месец  Като ми вдигнат книжката на трупчета.
|
| Сря Фев 22, 2012 10:26 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Да ти имах проблемите ...
|
| Сря Фев 22, 2012 10:30 am |
|
 |
|
CarBeta
|
На призовката трябва да пише кога и къде са те заснели, ако е за скорост от КАТ де. Щото може да са те заснели и от видеонаблюдението(я си минал на червено, я си бил без колан и се вижда, или някоя пешеходна пътека не си уважил, или разговор по GSM...)
|
| Сря Фев 22, 2012 11:52 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми не пише какво е нарушението. Пише че трябва да се явя във връзка с направено от мен нарушение на еди коя си дата в еди колко си часа.
Значи ако е за превишена скорост би трябвало да е упоменато така ли? Защото за стационарните камери знам, че е така, даже и снимката си идва. Ама ако е от мобилна камера в кола? Нали и такива имало сега...
По спомени по това време съм въртял някъде из Дружба, там стационарни камери за скорост няма, няма и видеонаблюдение май. Явно е от кола. Абе да не е за скорост само, другото ще го преглътна, точките са ми на фул.
|
| Сря Фев 22, 2012 1:51 pm |
|
|