Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
старт бутон 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение старт бутон
Рова из нета няколко седмици вече, и не намирам това което търся. Има готови модули които са по малко над 100$ но проблема им е доставката-200$. преди врреме ислах аларма, но не ми се занимаваше да я слагам и потърсих майстор-грешка. И от тогава взе да ми прави номера к-я ключ, причината объркан кабел от алармата за acc-то. и сега съм с неработещ контактен ключ. Та си търся схема за старт бутон при която при първото натискане да дава acc, при второто контакт, следващо палене и най накрая да изгаси всичко, като при необходимост да се прескочи някоя стъпка с др копче да се прекъсва веригата и всичко да започне отначало. Ако помогнете ще съм ви мн благодарен..
клеморед за моя кръпел няма никъде освем в щатите 450$.

Нед Фев 19, 2012 12:30 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: старт бутон
Здравейте,

Това, което искате да се направи не е невъзможно, но няма ли да е по-добре да се поправи грешката в окабеляването, освен ако няма някакви наистина основателни причини да не се прави. За какъв автомобил става въпрос (марка/модел)?

Поздрави!

Нед Фев 19, 2012 1:03 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Алармите не използват ACC а IGN и ми е много интересно как това може да ти повреди контактния ключ. По-скоро става въпрос за съвпадение на повредата и монтирането на алармата. Иначе това с бутона може да се направи лесно, даже не ти е нужен втори бутон.

Нед Фев 19, 2012 1:34 pm
Профил
Аватар

Аз навремето имах старт бутон на заза
Състоеше се от две части - един голям цека ключ дето даваше контакта и един голям червен бутон за палене. Никаква електроника, всичко беше окабелено директно както отиваше към стартера. 5-6 жици бяха само... Събирах им очите на мадамите във вмеито с тоя заз как си беше лимонено жълт :D
ех, сладки спомени...

Нед Фев 19, 2012 1:46 pm
Профил

Не смятам че е съвпадение защото през аларма ми връща напрежение на к.к и от там ми се съсипаха два 2 акумолатора. сега съм с прекъснат кабел от алармата acc така е надписано на схемата, и нямам проблеми с колата. но клемореда е нагорел от непрекъснатото окъсяване. колата е американска хонда акорд и части мн трудно се намират. Говоря за по рядко търсените.сега съм си купил др аларма но няма смисъл да я сменям до като не си оправа к.к. И този път никакви майстори :). моля за някаква схема, аз съм измислил една и съм я направил но не е мн добра, тъй като има около 10 релета, а аз искам нещо по надеждно. Мисля алармата да я направя да може да пали колата и да включва климатика или парното, амаго заложено в нея.

Нед Фев 19, 2012 1:50 pm
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Аз навремето имах старт бутон на заза
Състоеше се от две части - един голям цека ключ дето даваше контакта и един голям червен бутон за палене. Никаква електроника, всичко беше окабелено директно както отиваше към стартера. 5-6 жици бяха само... Събирах им очите на мадамите във вмеито с тоя заз как си беше лимонено жълт :D
ех, сладки спомени...

Да, това е най-просто, цк за контакт и бутон за палене. На който може да се сложи надпис "ела ме открадни". :)

Вто Фев 21, 2012 4:02 pm
Профил

Само за инфо, някои смятали да помогне или не?
Благодаря!

Вто Фев 21, 2012 9:01 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

az_todor написа:
аз съм измислил една и съм я направил но не е мн добра, тъй като има около 10 релета

Ако релейната ти схема е работеща може да е заредиш като ладер програма
с този софтуер : http://cq.cx/ladder.pl
В тази платка : http://www.olimex.com/dev/index.html

Изображение

или в тази : http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod=catalog&show=604
Изображение

Ако имаш въпроси ще помагам стига да е по силите ми :-)

Последна промяна Наско на Сря Фев 22, 2012 12:02 am, променена общо 1 път

Вто Фев 21, 2012 10:40 pm
Профил
Аватар

Ето ти заместител на контактния ключ с един бутон, но помисли за някаква защита! С това е все едно да си оставиш ключа на таблото. За реакцията на застрахователите няма да говориме.

Прикачени файлове:
10F200.PNG
10F200.PNG [ 14.04 KiB | Прегледано 7943 пъти ]
10F200.rar [244 Байта]
404 пъти
Вто Фев 21, 2012 11:02 pm
Профил
Аватар

Струва ми се, че приемате автомобилната електроника като някаква хоби такава... :D Интересно ми е какво следва ако контролерът "висне" с изходи в 1. Да, казват му "опа"... :D

По-сериозно:
Как е реализирано при някои от "големите батковци".
Бутонът за палене е с 2 контакта. За да сработи системата, трябва и двата да са затворени. Въртенето на стартер може да стане само при натиснат съединител (леко американско като виждане). Стартерът се управлява през 2 релета. Едното е с нормално затворен, а другото с нормално отворен контакт.

Вто Фев 21, 2012 11:25 pm
Профил

да и при мен има бутон на съединитела, има секретен ключ с контакти който ще ползвам за прекъсване на веригата към бутона. А и до кат не се излючи алармата няма да се подава напрежение към неего. За алармата съм преедвидил и второ захранване, ако стане нещо да ми отрежат кабелите на аку. да се задеиства, всичко е измислена на теория :), но наи мн ме притеснява схемата на старт бутона. Харесва ми схемата на колегата CarBeta, тия дни ако си намеря чип ще я изпробвам. Благодаря на всички до тук за помоща, и на всички останали дет ще помагат

Вто Фев 21, 2012 11:53 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
Струва ми се, че приемате автомобилната електроника като някаква хоби такава... :D Интересно ми е какво следва ако контролерът "висне" с изходи в 1. Да, казват му "опа"... :D

Колега, за справка - виж собствения си подпис! Човека си е избрал неговите две опции. Правилно или грешно решението си е негово, колата си е негова, рисковете са си за негова сметка.

Сря Фев 22, 2012 12:47 am
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Да, това е най-просто, цк за контакт и бутон за палене. На който може да се сложи надпис "ела ме открадни". :)

Чел ли си Артър Конан Дойл? Най-очевидните неща са най-трудни за намиране. Факт - никой не ми пипна заза през трите години когато го карах. А съм бил с него къде ли не :D

Сря Фев 22, 2012 3:04 am
Профил
Аватар

Да... И аз като имах Трабант хич и не го и заключвах даже...

Сря Фев 22, 2012 10:43 am
Профил ICQ
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Реконструктор написа:

Чел ли си Артър Конан Дойл? Най-очевидните неща са най-трудни за намиране. Факт - никой не ми пипна заза през трите години когато го карах. А съм бил с него къде ли не :D

Заза и да ми го подаряваш най-много те напсувам, камо ли да правя усилие да го крада. :D

Сря Фев 22, 2012 12:50 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 45 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща