| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 ремонт телевизор DVI/HDMI вход
имам един телевизор LCD (куча марка) на който входа за HDMI прави проблеми, при сигнал от видео карта на компа - понякога работи понякога губи синхронизация, с различни видео карти работи повече или по малко или изобщо, тогава отварях телевизора - проверих буксите - дават контакт, но направи впечатление като допра пръста до единия край на буксата, от страна спойки - всичко се оправя, нещо става от капацитета на пръста днес пристигна HD приемник за сателитната телевизия - много зле, не може да синхронизира като разглобявам следващия път , някой може ли да даде насоки, ако има нещо типично да обърна внимание, че не ми се стои с пръст на буксата 
|
| Вто Фев 21, 2012 8:02 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
 Re: ремонт телевизор DVI/HDMI вход
Няма ли начин да си измериш капацитета на пръста и просто да боднеш едно кондензаторче? 
|
| Сря Фев 22, 2012 1:42 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
А дали е капацитета. Щото може и да е съпротивлението 
|
| Сря Фев 22, 2012 2:13 pm |
|
 |
|
nik
|
комуникацията е по няколко диференциални линии, всяка двойка е натоварена с резистор 330 ома (ако не ме лъже паметта) единственото което пробвах да сложа паралелно още резистори, ама ефект никакъв, рових из форуми - много хора се оплакват от най различни телевизори, приемници и компютри, включително и маркови, никой не е намерил решение явно е някакво често срещано явление което пречи на нормалната комуникация също съм пробвал и с големи феритни пръстени по всички кабели - пак няма ефект
|
| Сря Фев 22, 2012 2:47 pm |
|
 |
|
fich
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 4:15 pm Мнения: 153 Местоположение: Русе
|
HDMI май не е галванично разделено. С лаптоп ( на батерия ) как е ?
_________________ The fastest code is code that is not executed. (c) Free Electrons
|
| Сря Фев 22, 2012 11:09 pm |
|
 |
|
nik
|
не е разделен, не съм сигурен май го тествах ама не е от това, в момента обаче няма как да го проверя отново в момента сателитния приемник и телевизора са в един контакт, а няколко други кабели свързват масите на телевизора и приемника, така че би трябвало да няма смущения
|
| Сря Фев 22, 2012 11:42 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Като спомена кабели. Да те питам с какви кабели си?
|
| Сря Фев 22, 2012 11:54 pm |
|
 |
|
nik
|
2 кабела за аудио и 1 видео - чинчове, така работи в момента + 1 кабел DVI от към приемника и HDMI към телевизора когато пусках към компа - HDMI към HDMI
|
| Сря Фев 22, 2012 11:57 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Неее, нямах предвид това. Имах предвид скъпи или китайски... Не е изключено да имаш някой "кофти" кабел в системата и от там да ти идват проблемите.
|
| Чет Фев 23, 2012 12:02 am |
|
 |
|
nik
|
хдми към хдми е скъп но няма разлика, на същия кабел съм плозвал монитор за компютър - без проблеми определено телевизора се бъзика.... този уикенд пак ще го мъча
|
| Чет Фев 23, 2012 1:53 am |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
Марковите 5-6 годишни плазми и LCD-та произведени в най лошия случай Малаизия ,... изключая Китаи. имат много добре екранирани кабеливътре до комутаторната платка (платката с всички куплонзи от сорта Audio Video HDMI ... ) която е екранирана добре с ламаринени капаци и от двете страни , кабелите до платката с процесорите за обработка (също е много добре екранирана) на цифровите сигнали преди Сканерите X,Y .. са също много добре екранирани, като през 5-8 сантиметра имат феритни пръстени (такъв телевизор има поне 50-на ферити  около 2 -кила). Ако сигналите в твоя случай минават през лентови .. и от сорта, няма да постигнеш нищо повече от главоболие. 99% съм сигурен че е от внасян шум по кабелите до и вътре в телевизора.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Пет Фев 24, 2012 6:53 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък от любопитство да попитам к'во се разбира под "липса на синхронизация"? Не вярвам да виждаш "черга" на екрана...
|
| Пет Фев 24, 2012 11:11 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Е то в тия талавизори не е баш черга ама може и така да се нарече 
|
| Пет Фев 24, 2012 11:16 pm |
|
 |
|
nik
|
и черга му кажи, няма да сбъркаш, премигва, през ред, през два, изместена картина по хоризонтал и вертикал, понякога застъпано с друг кадър появил се на други координати, понякога и в мащаб, явно превключва режими....... по някое време процесора блокира сега за единствения близо до отговора  снощи разглобих набързо да прегледам пак какво става.... да и аз подозирам шум, ама не от вън а вътре сам си се смущава, лампите и драйвера хич не смущават  вече казах че е куча марка, много далеч от марков, ама много далеч..... ферити има, екрани НЯМА, от платката с буксите излиза кабел, усукани двойки видях, но екран не видях, може и да има ама може и да няма, платката не е екранирана, както и следващата платка където влиза в един чип, там влиза и 15 пиновия конектор за ПЦ инпут, от другата страна на чипа излиза кабел към дисплея имам лепящо алуминиево фолио, мога поне този кабел да екранирам, ама другия път като имам време за щуротии, ако не намеря време за играчки след замяна на сателитния приемник май ще има замяна и на телевизора.....
|
| Пет Фев 24, 2012 11:41 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
nik, каква марка/модел ти е сателитния приемник?
|
| Нед Фев 26, 2012 10:41 am |
|
|