|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:52 am
Логически "анализатор" - осцилоскоп
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: Логически "анализатор" - осцилоскоп
Вътре... имаш LCD, ама псевдо графика, демек текстов режим и се драйва от 8051... Памет около 1MB и няколко FPGA-та. За колко да се продава, при условие че е на 10-15 години, а тия са без приставки демек абсолютно неизползваеми кутии? То ако има начин да се тества дали ще тръгне с моята приставка бих ги купил... ама си мисля че няма да стане щото тия се водят "pro" и e на 100MHz.
|
| Съб Фев 04, 2012 8:24 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз мислех, че е по-ново. Иначе само кутията, копчалъците и дисплея да му ползваш за нещо друго пак си заслужава 50-я долара  . Иначе ей го тук с адаптерите за 73$: http://www.ebay.com/itm/Data-Transit-Pr ... vi-content
|
| Съб Фев 04, 2012 8:59 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
SCSI адаптер и аз имах, но остана в ингилизкия ни офис щото е напълно безполезен. Поне на мен никога не ми се е налагало да дебъгвам SCSI шини, а то за друго не върши работа. Другия адаптер дето предлагат е за някакъв тестер и не знам дали има файда от него. Най-важен е адаптера за general purpouse logic, а него не го виждам в тая оферта... Както и да е. Колегите emilvtc и fan проявиха интерес и сега не знам на кой от двамата да го изпратя.... вкарахте ме в размисъл  Донякъде емо има предимство щото тая тема е негова и той търси, макар че fan беше по-бърз на лични. Ако има някакъв шанс да се разберете помежду си, който има повече свободно време и желание, защото пак ще предупредя че уредчето си има нужда от лек ремонт. Другия вариант да взема една монета и да тегля чоп  Аз тоя анализатор така или иначе не го ползвам последните 5-10 години и ми седи в мазето. И отдавна съм решил да го подаря, просто търсех някой, който наистина има нужда от такъв уред. Няма смисъл да го давам на някой който също ще го метне като мен в мазе или кофата. Очевидно няма и пазарна стойност, така че не говорим за пари изобщо. Според мен най-добре да го пратя на единия от вас, да си поиграе с него, той за толкова бачка. А после вие се разбирайте дали ще го ремонтирате, ако искате вземете и поне единия от ebay. Ако не друго за резервни част, а пък ако ви се рискува вземете и двете бройки - ако имате късмет може и да тръгне с моята приставка (тя е много просто платка ще я клонирате лесно). Та викам да пратя моя уред на единия от вас, а пък после вие се разбирайте...
|
| Нед Фев 05, 2012 2:51 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Добре де, ще направим един спаринг и който победи! Нека ми се обади emilvtc да се разберем... 
|
| Нед Фев 05, 2012 3:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Офтопик
Я раздуйте малко за това магазинче Dealextreme: праща ли до нашенско, наистина ли транспортът е джамба, средно колко се чака или има и далеч по-добри?
|
| Вто Фев 07, 2012 4:10 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
В една друга тема го дъвкахме - доста неща се казаха. Не знам обаче защо в тая тема питаш? Праща до нашенско, за вашенско не знам. Транспорт не съм плащал до сега. Чакаш има няма 2-4 седмици нормално. Не прекаляваш с размера на покупката, да не ходиш по митници. Обикновенно пристига каквото си поръчал, понякога става фал - дали нарочно, дали не - не е ясно. Някой твърдят, че каквото пише на описанието не винаги е вярно - може, на мен не ми се е случвало. Стават, стига да не очакваш повече от китайско чудо 
|
| Вто Фев 07, 2012 4:15 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Офтопик
Изчети тази тема http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 0%B3%D0%B8 два пъти. Има я същата и в бгмама. И ако все още имаш въроси, тогава питай.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Фев 07, 2012 5:28 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Офтопик
Благодаря! А писах тук защото проследих линка на Наско и си казах, че магазинчето звучи прекалено добре за да е истина.
|
| Вто Фев 07, 2012 10:23 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
чака се от 2-3 седмици до ... 8 месеца. ако имаш повече от 4 неща в поръчката, едното е сбъркано или липсва. качество - "второ китайско", понякога има и "първо китайско", но рядко. то за тези цени и "първо българско по БДС" е недостижимо. да си купуваш безмислени играчки - става.
но повечето боклуци ги има и в ebay, при това с по-сигурен начин за рекламация.
|
| Сря Фев 08, 2012 10:10 am |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
От целия форум е тва ми хареса най-много
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Сря Фев 08, 2012 9:14 pm |
|
|