| Автор |
Съобщение |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Продавам J-LINK-OB клонинг (JTAG/SWD Emulator )
Просто имам една шепа бързи оптрони и им търся приложение  Иначе си прав че с IC изолатори е по-лесно и по-добре.
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Вто Фев 07, 2012 3:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
SWD-то е двупосочно и с оптрони ще е тегаво... май.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 07, 2012 4:13 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Не може ли просто USB-то да се изолира ? Вече има разделители, проверено решение е.
|
| Вто Фев 07, 2012 4:57 pm |
|
 |
|
fan
|
Относно двупосочността на SWD-то, AD имат автоматични двупосочни буфери, които са идеални за добавяне към 7-цата за функционирането и като 8-ца. Това като идея... Иначе хубаво е буферите да са максимално бързи щото j-link-а има проблеми със скорости над 4Mbit. Бях забелязъл и такъв куриоз - със по-стари версии на драйверите и софта на сегер максималната стабилна скорост е по-голяма отколкото по-нови такива. Дали са го оправили това не съм тествал скоро.
|
| Вто Фев 07, 2012 5:20 pm |
|
 |
|
TheHungry
|
Като се замисля почнахте да ме отказвате от оптроните та ще видим , това май ще почака като гледам какви неща се струпаха на главата ми  . Идеята за изолирането на USB-то май е най лесна като реализация ( има готови чипове ) , то не че за другото няма де , та ще видим.
_________________ "I really do like SOLDERING as my programming language." Bob Pease
|
| Вто Фев 07, 2012 11:06 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Можете ли да постнете схема поне на въпросната изходна част на 7-цата и 8-цата? Не схванах какъв точно е проблема при 7-цата и ниското захранващо напрежение на таргета ...
|
| Сря Фев 08, 2012 2:38 pm |
|
 |
|
fan
|
Проблем няма - производителя си е решил проблема с версия 8. Всичко останало е чесане на езици. А схема на 7-ца с платка и фърм съм поствал във форума нейде.
|
| Сря Фев 08, 2012 3:12 pm |
|
 |
|
loser
Ранг: Минаващ
|
онзи ден получих клонинга от TheHungry, работи отлично и се инсталира лесно, много симпатичен и компактен инструмент
но имам въпрос - като го включих - windows-ът ми каза, че устройството ще работи по-добре ако се включи към USB high-speed capable hub; нямах възможност да изпробвам да го включа към такъв хъб - наистина ли това устройство поддържа USB high speed, мислех, че поддържа само full speed, има ли значение дали се ползва като high speed устройство?
|
| Пет Фев 10, 2012 10:13 pm |
|
 |
|
TheHungry
|
Явно си го вързал към USB 1.1 , при някои стари дънa имаше и УСБ2.0 и УСБ1.1. Пробвай на друг USB порт.
|
| Съб Фев 11, 2012 1:28 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Някой може ли да качи тук една истинска схема на v8. Искам да видя, тази дето я имам дали е истинска.
|
| Съб Фев 11, 2012 1:37 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Баси, никой ли няма схемата на 8-ма версия или е някаква голяма тайна  ?
|
| Вто Фев 14, 2012 10:30 pm |
|
 |
|
fan
|
Какви тайни, аз специално нямам 8-ца пък ти си писал, че искаш оригинална схема. От къде да знам каква е тя. Имам китайска някаква! 
|
| Сря Фев 15, 2012 3:12 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Бе написал съм истинска, в смисъл на работеща, а не че искам оригиналната схема - много ясно, че за китайските/руските става въпрос  . Тая дето сега си я постнал, пробвал ли си я дали работи, че не разбрах това "тук имам" какво означава - имаш работещ JTAG по тая схема или имаш само схемата? Иначе аз имам две различни схеми, които уж пише, че са на верия 8, но и двете нямат нищо общо с това, дето ти си постнал от първия архив, а едната е като тази във втория архив  . Ама гледам, че тая от първия има мрежа, така че е нормално да е различна.
|
| Сря Фев 15, 2012 3:24 am |
|
 |
|
fan
|
Не съм си правил 8-ца. То при тази цена при китайците не си заслужава. Иначе ето още една схема - различава се от предната само по извивките на ушите! 
|
| Сря Фев 15, 2012 3:49 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Тая е една тези, които и аз имам. Иначе да - за 30-40$ от ибей много ясно, че няма смисъл да се прави. Аз за толкова само платката не мога да направя, пък какво остава и с частите. просто ми беше интересно. Виж тая с мрежата ще е интересна - нея обаче не съм виждал да я продават китайците.
|
| Сря Фев 15, 2012 5:28 am |
|
|