| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Препоръчайте някакъв хубав милтицет
Аз ползвам един такъв: http://www.tequipment.net/MetexM-3850D.htmlКупувал съм го преди n на брой години(май беше 1998 лятото), мери прилично. Единствения му кусур е, че е малко бавен. Миналото лято го водих на калибрация - не му откриха несъответствия.
|
| Нед Яну 29, 2012 5:47 pm |
|
 |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
 Re: Препоръчайте някакъв хубав мултицет
Нещата дойдоха - много съм доволен...
Обаче останаха бая пари...
А сега кажете някой по свестен цифров скоп. Гледам разни из Ebay. Беше пълно преди с Rigol, а сега гледам почти няма.... Има ATTEN, Siglent, UNI-T, OWON, GW Instek
Кое да - кое не?
|
| Чет Фев 02, 2012 11:50 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Rigol и Owon има ей тука : http://www.electroninvest.comАма всички препоръчват, че е по добре да спазариш нещо марково втора употреба. Имам усещането че тия китайски в една стая ги сглобяват а в ралични стаи им печатат само имената. Електронивест имат даже един евтин модел дето си е с техните емблеми. Май е Owon. Такъв 50Mhz съм ползвал - е не е изключително лош. Като недостатък, за мен специално забелязах, че като е студено е доста тромав дисплея му, а ми се случва да го ползвам "на полето"...
|
| Пет Фев 03, 2012 12:12 am |
|
 |
|
juzisound
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
|
| Съб Фев 04, 2012 9:15 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Пише, че го праща без пари с Европа и после като погледнеш какво е изключено от "Европа"-та страх ме хваща. Досто лошо впечатление за коректността на пича.
|
| Съб Фев 04, 2012 11:50 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Съб Фев 04, 2012 12:09 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Имам и такова освен нормалните осцилоскопи. Приятна джаджа, но не става за сериозна работа. Има и бъгчета...
|
| Съб Фев 04, 2012 1:27 pm |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
http://www.test-equipment.bg/products/o ... ciloscopes Вероятно имат налични.Добре е де пипнеш преди да купиш.Не коментирам цените.Преди може би 2 години купих GDS1062A за около 1250лв. Сега гледам че такава е цената на 100MHz модела.
|
| Съб Фев 04, 2012 2:20 pm |
|
 |
|
juzisound
|
Нямам предвид точно тоя продавач. Това беше заради модела само... Има в ТМЕ LECROY. LC-ACE112 100 MH е около 2280лв. Като знам каква отстъпка ми направиха преди, може и да го взема за 1500 сигурно. Ама трябва ли ми чак такова, а и кой знае колко е по хубав от китайчетата... Тия GWINSTEK стока ли са. Кажи отзиви някакви. Спрямо китайчетата?
|
| Съб Фев 04, 2012 2:53 pm |
|
 |
|
juzisound
|
МИ те другите са с подобни, даже по-малки резолюции. Тоя поне ще се гледа от далеко. Имам DSO Nano. Много зависи какво правиш, ама стига да си в честотния му обхват няма проблеми някакви и в повечето случаи върши работа. Най-хубавото му нещо е че се събира във вътрешния джоб и не взема място по масата. Освен това работи на батерия. На мене ми се налага често да ходя от една стая в друга, а това си стои в джоба, даже не го гася. Ползвам го и да проверявам тук там напрежения разни, като ходя насам натам. Тъй и тъй ми е под ръка...
|
| Съб Фев 04, 2012 3:02 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тия Gwinstek отдалеко изглеждат добре, ама нито са евтини (като ги гледам почвам да се чеша по главата що не пусна нещо малко по-добро и малко по-евтино ама сигурно ще ми мине пак де  ), нито +/-3% DC точност ми се вижда особено приемливо. Не ми е ясно каква част от пазара би била свободна за по-ниска лента, примерно 100-200 MHz при 500 MSPS но точност към 0.1%. Това изглежда постижимо (макар ADC-тата които стават да струват стотици ако не и хиляди).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Фев 04, 2012 3:19 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
ADC-тата са скъпи, да. Но може много да се спечели о това, че най-често ти трябва голяма точност за ниските честоти. Едва ли някой търси DC инструментали на 500 Msps.
|
| Съб Фев 04, 2012 3:38 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми и на мене май не ми се вижда вероятно да потрябва точност в стотиците MHz, по-нисък шум от 50-те dB дето имат може би но и това не е сигурно, даже по-скоро няма да го бъде май.
Имаш предвид, че точност все пак може да потрябва в рамките на да кажем 10-20 MHz или не съм те разбрал добре?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Фев 04, 2012 3:42 pm |
|
 |
|
juzisound
|
И аз имам наблюдения, че като видиш параметрите на китайските и на разните уж по-маркови, да се чудиш марковите що са по-скъпи. Другото чудене е на китайските пък колко са им верни параметрите. На дизайн обаче китайците май минаха отдавна марките - нищо че уж от тях крадат. Ето какво имам в предвид. Това много ми харесва на вид, и на размер. Кой го знае иначе каква стока е... http://www.ebay.co.uk/itm/SDS-7102-osci ... 1c21156e5dЕ те така трябва да изглежда един скоп - според мене... А относно ATTEN, от скоро почнах да ползвам техни накрайници за поялник. Много, ама много съм доволен. Не че това има нещо общо със скопите де... Я - още нещо излезна: http://www.ebay.co.uk/itm/Hantek-100MHz ... 3370826ca6Това пък какво е ?
|
| Съб Фев 04, 2012 3:44 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То това е болест не само на китайските осцилоскопи. Даже и марковите в днешно време гонят гигахерците, а DC характеристиките им са абсолютна скръб. Ама то е нормално, в днешно време 90% от девелопмента е цифрова техника. Та може би наистина има хляб в нещо около и под 100те MHz, но с което да можеш да видиш 1mV като хората. Лошото е, че потребителите на подобно творение даже и в тоя форум се броят на пръстите на едната ръка 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Фев 04, 2012 3:46 pm |
|
|