Отговори на тема  [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Следваща
Интернет цензура - поредният напън 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Интернет цензура - поредният напън
И като ти го изтрият ти от къде ще знаеш дали става или не. И пак ще отидеш да го гледаш. И пак ще установиш че не става. И пак ще те изтрият. И така на 5-тия път ще трябва да си платиш на нотариус да ти завери декларация, че си го гледал и не ти е харесал. А изтриването кой ще го плаща?

Пон Яну 30, 2012 5:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Dimitar написа:
tgi написа:
Е, малко или никакви музиканти вече няма да стават
приказно богати от една написана песен ама той и Бетовен не е бил
приказно богат. А и те музикантите са малкият кахър, въпросът е
информацията да тече свободно, тях ако ги бива ще му намерят цаката.

Ти кога викаш ще пуснеш сорсовете на DPS-а свободно да текат в мрежата :? ?

Ми моя си работа, как кога :) .
Но ако ги сложа някъде и изтекат едва ли и през ум ще ми мине да преследвам
крадците, даваш си сметка какви шансове бих имал за успех - което е и важна част
от същността на целия дебат, че защитата е само за богатите наследници.

Това, което не искам да изтече го държа само на DPS дискове на машини до които
няма достъп отвън. Ако го оставя за прочит съм приключил със секретността му,
това е положението за всички нас.
Друг е въпросът, че не бих се притеснил особено ако изтече и голяма част, какво,
ще тръгне някой да го развива и да ме гони ли - добре дошъл да диша праха ми.
Не бих пуснал някои алгоритми - в това число и тези за преобразуване на сигнала
от детекторите - които съм измислил, защото те ми дават истинската преднина,
благодарение на тях имам неща които конкурентите ми нямат - а опитват да
имат от 20+ години (аз ги имам от 10-ина години, преди това не беше практично
да се опитва човек да го направи, силицият още не ставаше - сега в новите
анализатори са същите, доразвити и подобрени малко).
Това е начинът - ако имаш нещо дето не искаш другите да го копират не им
го давай за копиране.
Дори на несъмнено истински гении като Бетовен и Моцарт им е плащано до предаване
на ръкописа с нотите за авторство :) .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Яну 30, 2012 5:18 pm
Профил WWW
Аватар

tgi, ти твърдеше по-рано, че информацията трябва да тече свободно и не трябва да и се пречи, а сега в горния си пост говориш за секретни алгоритми и т.н. Последно на каква точно позиция си, че нещо не мога да се светна или като жените викаш "моето си е мое, а чуждото е общо" :D ?

Пон Яну 30, 2012 5:47 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
tgi, ти твърдеше по-рано, че информацията трябва да тече свободно и не трябва да и се пречи, а сега в горния си пост говориш за секретни алгоритми и т.н. Последно на каква точно позиция си, че нещо не мога да се светна или като жените викаш "моето си е мое, а чуждото е общо" :D ?

Да се самоцитирам :) :

tgi написа:
....
.... Ако някой измисли нещо и не иска другите
да му го повтарят да не им казва как се прави и толкова. Ако е лесно повтаряемо
ще му се наложи да продължи да измисля нови неща. По този начин сме конструирани,
останалото са моментни отклонения от замисъла ни като устройства :D .

Пон Яну 30, 2012 6:02 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Dimitar написа:
Бизнес модела стана толкова успешен, че всички започнаха да го копират. Верно, има и такива като Бонго, дето вместо 15$ ще отделят 1 час да свалят музика от разни сайтове....

То и аз твоята позиция не мога да я разбера нещо... Дали човек ще реши да загуби 1 час или 15$ трябва да си е лично негов избор. Защо да го лишават от правото му на избор ? КАто е толкова успешен "бизнес модела", какво толкова ги притесняват някакви си "единични отклонения". Нищо че за някого 15$ може да е дневната надница... няма значение. Като няма пари няма да чете книги и да слуша музика ли ? То американците като цяло си мислите че сте хванали господ за шлифера.... да видим кой ще държи негърската патка накрая, ако позволиш да те цитирам :D Даже и ония другите преди вас са знаели че на народа му трябват "хляб и зрелища".. това не че ги е спасило де, но сигурно иначе щяха да са си отишли много по-бързо

едит: то там май не ви дават да викате на негрите "негри" всъщност май...

Пон Яну 30, 2012 6:13 pm
Профил ICQ
Аватар

Цитат:
Дали човек ще реши да загуби 1 час или 15$ трябва да си е лично негов избор

Да, така е - аз никога не съм твърдял обратното. Дето се вика всеки е дал клетва - да се оправя сам. Само че трябва също така същото да важи и за държавата, а именно да има избор да те закопчее ако нарушаваш закона. В случая за добро или за зло закона е такъв, какъвто е и е леко тъпо някой да реве, че му се ограничават свободите като му се отнема възможността да краде. А авторското право дали ще бъде за филми, музика или софтуер е все авторско право. Не може за софтуера, дето правим да искаме да го има, а за музиката и филмите да го няма. Иначе се получава като в примера за фотофорума, дето някой беше дал по-горе - ние като крадем може, ама нас като ни крадат не е хубаво :) .

Цитат:
едит: то там май не ви дават да викате на негрите "негри" всъщност май...

Това е някакъв мит - никой не ти забранява да викаш на негрите негри. Даже според първата поправка на конституцията всеки има право на свобода на словото, както и на hate speech, което е точно да викам на негрите негри и да мога да псувам другите хора :) .

Цитат:
Laws prohibiting hate speech are unconstitutional in the United States, outside of obscenity, defamation, incitement to riot, and fighting words.[50][51][52] The United States federal government and state governments are broadly forbidden by the First Amendment of the Constitution from restricting speech.[53]

Последна промяна Dimitar на Пон Яну 30, 2012 6:34 pm, променена общо 1 път

Пон Яну 30, 2012 6:28 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
.... В случая за добро или за зло закона е такъв, какъвто е и е леко тъпо някой да реве, че му се ограничават свободите като му се отнема възможността да краде.
...

Не е така - спомни си примера ми с кухненските ножове.

Пон Яну 30, 2012 6:33 pm
Профил WWW
Аватар

Какъв е тоя пример с кухнеските ножове бе човек, дето го размяташ от вчера. Тук няма такава аналогия - никой не спира сайтове за файл шеринг, защото може да разпространяват пиратско съдържание. Напротив - спряха само сайтовете, които реално го правят и на всичкото отгоре собствениците им правят пари от това. Т.е. все едно да ти конфискуват ножа, с който си убил някой. Няма никаква връзка с това, да ти конфискуват ножа за хляб, защото можеш да заколиш някой с него.

Пон Яну 30, 2012 6:37 pm
Профил
Аватар

http://www.bbc.co.uk/news/technology-16787486

Групово наказание за всички, като повечето не са виновни в нищо.

Това както и да е, на мене главният ми проблем е с това, че задължават (с това новоприетото
тук и с това дето в щатите го отложиха за след изборите) ISP-тата да доносничат или
направо да влизат в ролята на полицай, съдия и съдия-изпълнител.

Пон Яну 30, 2012 7:24 pm
Профил WWW
Аватар

Ако Бонго печелеше повече от $15 на час щеше да се замисли :roll:
А Бонго има стотици хиляди произведения под ръка - ако трябва да ги плаща или да ги лежи в затвора... Но Бонго е Бонго а не Пулю напр. точно защото ги има.

Ся Димитре, г*за ти стана по-черен и от на Обама, ти фотошоп ползваш ли и платил ли си го (той е малко сложен, де). А Неро дето е евтин ама е толкова лесен за скрадване че пак малко го купуват? И т.н., кажи колко програми имаш на компа си и колко от тях са платени...
Щото аз имам повече отколкото ми трябват, всички безпари и около 1/3 скраднати.

Откъде почнах: навремето префасонирах едно студио от аналогово в компютърджийно. Най-необходимото се закупи, повечето бе "опън соурс" заради качеството а скраднатото бе от немай къде и то стари версии. Но да имам същият софтуер и вкъщи си го скраднах - заради контрола, рядко го ползвах. Постепенно всичко купено взе да писка и просто му шибнах по едно лекарство за да замълчи завинаги :) Опън соурса макар и грубоват и до ден днешен върши черната работа по-добре от съвременните купешки.

И ся ще ми кажеш да ползвам алтернатива след като съм си играл да уча Pro-то?! То и аз давам същия акъл ама на хора които сега почват и нямат шансове да се задълбочат.

А най-добрата обработка на видео ставаше на AviSynth със скриптове :)

Пон Яну 30, 2012 8:29 pm
Профил
Аватар

Бонго, тук вече 4 страници май си играем на развален телефон. Не става въпрос дали ми е почернял гъза и/или имам пиратски програми на компа и дали по принцип пиратствам. Нищо, че вече няколко пъти написах, че и аз го правя, т.е. не ми е толкова черен гъза, колкото Бонго си представя. Основния въпрос беше, че е мега смешно да ревеш като ощипана мома, че ти били ограничавали свободите, защото вече не ти дават да крадеш. Ако все още ти е трудно да разбереш какво искам да ти кажа, мога да се опитам и на по-разбераем език да го напиша, макар че не виждам колко по-просто може да бъде.
А сетих се - все едно да ревеш, че ти ограничават свободите, защото банката си държи вече парите в сейф и не ти е толкова лесно да ги вземеш, когато решиш, че вместо да работиш е по-добре да крадеш, защото така си бил свикнал от времето, когато нямаше сейфове и ти беше по-лесно да покрадваш по малко :D . За сметка на това пък казваш на новоизлюпените кандидат крадци, че като нямат пари а и не им се работи, то те за разлика от теб няма какво да търсят в сейфа на банката :D.

ПП. 15$ на час са 1850 евро на месец. Не ми казвай, че си се заточил на оня остров, за да работиш за заплата, дето и в БГ могат да ти я дадат без проблем? Или и ти си се махнал от БГ като мен по религиозни причини :D .

Пон Яну 30, 2012 8:38 pm
Профил
Аватар

Мии аз за 500 евра на месец (и на жената де) се връщам в БГ да калайдисвам жици. Не всички сме доволни от чужденецията.

А за свободата: ти отвори темата за скрадването. То шерването не е само на чужди права. А съм особено чувствителен щото интернета остана последното нещо на този свят без цензура (затова и го окъкват разни гуглета) и ся взеха да му посягат. То с малко се започва.
Като фантастиката която чета вмомента: идват марсианците да ни робят и да ни ползват стомасите за фабрики, народът тъне в невежество и дори е доволен, че са спрели наркотиците. А то е защото влошават продукцията.

P.S: Онова "Окрадоха ме!!!" във фотофорума е по-скоро в смисъл "Колко съм велик - завиждайте - копират ме!" :wink:

Пон Яну 30, 2012 8:53 pm
Профил
Аватар

абе това и е хубавото на българия че тук тия неща не се спазват много. не че това не е кражба - кражба е, но крадем от американците :) разни свободолюбци и борци за справедливост се самоутешават че пиратството е кражба от лошите посредници, но това са приказки за розови понита, питайте някой музикант какво мисли по въпроса, оказва се че е на страната на "грабителите" си - звукозаписните компании. и много ясно. звукозаписните компании са тези, които са направили поговорката "музикант къща не храни" да звучи комично абсурдна.
тъй че американците нека се напъват с опитите да спрат пиратството, тяхно си право е, но и ние ще си хитруваме и не се съмнявам че ще продължим да си влачим филми и музика на корем :)

Пон Яну 30, 2012 10:49 pm
Профил
Аватар

затова,вече само с това в нета-
Philips my Web
Изображение

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Вто Яну 31, 2012 7:21 am
Профил WWW
Аватар

Dimitar написа:
Или и ти си се махнал от БГ като мен по религиозни причини :D .

Димитре, това никога не го пиши на английски, че току-виж си попаднал списъка за хора под наблюдение на вашите там NSA или FBI. Върви после им доказвай че си се бил пошегувал... :D

Вто Яну 31, 2012 8:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 317 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Следваща