Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
От къде си купувате стъклотекстолит? 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение От къде си купувате стъклотекстолит?
Търсих доста но не можах да намеря такъв с дебелина 0.8мм или 1.0мм и с дебелина на медното фолио 18 микрона.
Звънях последно в Петров Електроника (http://www.tpetrov.xxx) и там като питах за дебелина на медното фолио отговора беше: "Това е прекалено специфичен въпрос... не мога да ви отговоря"

Та има ли място в софия от където да има по-добро разнообразие. Купувам по принцип от Елимекс ама там е на принципа: "Какви имате -> Ми ей тея са избери си" ама с ква дебелина са, какво е медното фолио... никой не ти дава информация.

П.С. Сигурен съм че е обсъждано някъде обаче колкото и да рових с търсачката не успях да открия тема.

Сря Яну 25, 2012 6:13 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: От къде си купувате стъклотекстолит?
Аз не помня да е обсъждано, ама - казах вече - правиш се на интересен - искаш да го видиш и забелваш единия ръб без да те видят. Елимекса имат едни листи - 20х15 май бяха, които са 18u. но са 1,5мм. Или си носиш калипер-а, мериш и им казваш да знаят какво продават. Другия вариант е да търсиш по платкаджийниците да ти дадат някой друго хартисало парче.

Сря Яну 25, 2012 6:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Май накрая точно по платкаджийниците ще тръгна както ти казваш. Там поне ще знаят кое какво е.

Сря Яну 25, 2012 6:40 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

klez написа:
Търсих доста но не можах да намеря такъв с дебелина 0.8мм или 1.0мм и с дебелина на медното фолио 18 микрона.
Звънях последно в Петров Електроника (http://www.tpetrov.xxx) и там като питах за дебелина на медното фолио отговора беше: "Това е прекалено специфичен въпрос... не мога да ви отговоря"

Та има ли място в софия от където да има по-добро разнообразие. Купувам по принцип от Елимекс ама там е на принципа: "Какви имате -> Ми ей тея са избери си" ама с ква дебелина са, какво е медното фолио... никой не ти дава информация.

П.С. Сигурен съм че е обсъждано някъде обаче колкото и да рових с търсачката не успях да открия тема.

аз от тук вземам : http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=431

Сря Яну 25, 2012 7:44 pm
Профил
Аватар

Мерси ще им пиша утре или ще им звънна да ги питам

Сря Яну 25, 2012 10:35 pm
Профил
Аватар

18 микрона не е ли много тънко май 35 е по-добре :? ?
Аз поне всички платки ги правя минимум на 1 oz мед, което си е 35 микрона.

Сря Яну 25, 2012 11:10 pm
Профил
Аватар

Ами тънко е ама ако искаш да направиш някоя финнария в домашни условия на 35 много зор става. Освен това 35 фабрична се прави на основа 18 - като му добавят всичкото химия отгоре и става 35 :)

Сря Яну 25, 2012 11:49 pm
Профил ICQ
Аватар

За 0.2мм писти ми идва дебело 35 микрона.

Чет Яну 26, 2012 12:26 am
Профил
Аватар

Благодаря за помощта, в Сириус имаше:

http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=565

пише 35 микрона но говорих с хората и казаха в "ЗАБЕЛЕЖКА" на поръчката да напиша че ми трябва 18 микрона. Дано само не ми пратят 1.5мм 18 микрона че малко доста разсеяни ми се сториха. :)
А и цената е прилична

Пет Яну 27, 2012 8:42 pm
Профил
Аватар

Оказа се мисията невъзможна... тея от Сириус ми казаха че се оказало че нямали.
звънях и писах на няколко платкаджийници, около 0.8мм, 1.0мм,... стъклотекстолит който е на 18 микрона нямали :)
А и като цяло по платкаджийниците е малко... те не продават такова ама биха услужили с някви парчета и малко се чувстваш
като длъжник накрая.

Сря Фев 22, 2012 1:51 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Със заготовки от магазина на Елимекс в Пловдив имах преди половин година следната интересна случка (искам малко да ги похваля) :

В магазина имаше изложени няколко размера заготовки: 10/10 см, 20/20, 20/30 и още едни. Като ги сметнах, два от размерите бяха с цена от порядъка на 60 ст./кв. дм, а другите с 50% по-скъпи.

При ецване на парче, мисля че беше 10/20, докато се ецне изцяло, пътечките 10mil изчезнаха, а парче 10/10 се ецна супер. Когато прекарах пръст над останалите пътечки, усетих, че медта е доста по-дебела при 10/20 за разлика от 10/10. Само не си бях записал кои размери на кои цени съответстват, но предполагам, че тези по-скъпите ще са с по-дебелата мед.

Та препоръчах на продавачката да сложат и информация за дебелината на медта :) А на който му трябва да я знае (защото за тънките писти определено има значение), може да си купи от всеки размер по 1 парче и да пробва, като съпостави с цената на кв. дм. На мен не ми се очертава да купувам скоро, но 10/10 бяха по-тънките, 10/20 по-дебелите, за другите не знам как са.

А и заготовките на Елимекс са много по-качествени в сравнение с тези на други магазини в Пловдив (или поне тези на другите магазини са малко кофти в сравнение с техните, особено на един магазин, в който продават скъпо) :)

Последна промяна mrcpuinstructor на Вто Апр 17, 2012 10:14 pm, променена общо 3 пъти

Вто Апр 17, 2012 10:08 pm
Профил
Аватар

Aз реших проблема с 18те микрона вече :)
След като изпълних всички съвети на Cekins, вече платките стават перфектни и на 35 микрона покритие ;)

Вто Апр 17, 2012 10:11 pm
Профил
Аватар

Ами те по магазините идея си нямат какво точно продават. И аз съм им давал акъл на Елимекса да им означат дебелината, ама ... А и като ги знаеш по размер какво ти помага - на мен ми трябва голямо парче на 35u. А те големите им са на 18. Е тогава какво правиме. Сега съм накарал моя човек от Протон-а да ги доставя с инфо за дебелината и да си го пише - поне като купувам знам какво купувам.

Сря Апр 18, 2012 8:24 am
Профил ICQ
Аватар

Петров електроника и те нямаха идея кво продават, като му звъннах каза че ще провери и после се обади да ми каже че на етикетите като им ги доставят наистина пише дебелина на медното покритие и вече гледам че са описали на сайта кое с какво покритие е;)

Сря Апр 18, 2012 8:28 am
Профил
Аватар

Човек - ти да си видял търговец да прави платки - през оная му е за дебелината - той и хабер си няма каква е разликата.

Сря Апр 18, 2012 8:30 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща