| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Малко RF помощ? :)
Ако искаш да разбереш защо няма да работи много би си помогнал с кратко описание на схемата, която си съчинил. Кое стъпало какво мислиш, че прави, кой елемент защо е и т.н. Така другите ще могат да ти видят/посочат грешките а не да се пуйчат какво си мислил, доколко си грамотен и какво целиш. Ти дори не си написал какъв, AC ли, DC ли сигнал на изхода се надяваш да получиш. Да захвърлиш схемата и да почнеш отново едва ли ще те отведе много далече ако не знаеш защо се налага да го правиш.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Яну 23, 2012 7:03 am |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
 Re: Малко RF помощ? :)
Предполагам, че не очакваш готово решение - още повече че постановката на задачата е леко мъглява.Виж книгата от линка http://www.radiofiles.ru/news/300_prakt ... -06-24-478 - 10-стр.20 12-стр.25 - схемите могат да ти послужат като елементарна база - като гледам засега ти е такава насоката. Разбира се с операционни усилватели ще е по-добре, както имаше насока по-горе. А в горния пост е дадена съвсем адекватна насока - изясни си за себе си точно кое какво е и защо е за да има някакъв напредък.Почни от съвсем елементарни решения и постепенно си подобрявай схемата според резултатите.
|
| Пон Яну 23, 2012 10:32 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: .
Я пък тоя kiid?! къде се научи на такова поведение? срам ли те хвана или нещо се обиди?
|
| Пон Яну 23, 2012 1:20 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Май хем го хвана срам, хем се обиди - сега не може да се разбере за какво е темата  . Язък, че хората си направиха все пак труда да му дадат друга схема и да му обясняват  .
|
| Пон Яну 23, 2012 5:14 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Май е време да се въведе рестрикция за редактиране на мненията, например до 6 часа след публикуване...
|
| Пон Яну 23, 2012 5:32 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Поне аз няма и да се опитам повече да му давам каквито и да било съвети. Явно си има проблеми човека. Може пък там в далечната чужбина,дето живее,да има кадърни психолози да му помогнат да пребори комплексите от детството си  Макар че аз съм на мнение че тоя тип проблеми когато човек е далече от родината си имат слонност да се задълбочават а не да се изкореняват 
|
| Пон Яну 23, 2012 5:44 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе оставете го на мира. Че не е възпитано да се прави така не е ама негова си работа, чак рестрикции и щуротии, що за глупости. На дедото поста си беше достатъчен според мене.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Яну 23, 2012 6:22 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Тая функционалност - за редактиране на собствените мнения в рамките на някакъв период от време се е появила не случайно. Има и основателна причина в повечето форуми да е активна. Най-малкото е редно човек да си седи зад думите (писанията). Каквито са, такива. Да е мислено когато са казвани (писани). Иначе, нищо ново - току някой се фръцне, започне да си трие творенията и остават някакви непълноценни теми с висящи в нищото мнения. Както и да е. Форумът си има чорбаджии и администратори, те да умуват...
|
| Пон Яну 23, 2012 6:56 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе така е, то по-хубав вариант от usenet няма, където постваш и живееш с поста си след това. Редактираш преди да постнеш  . Ама заради един прецедент да почват рестрикции не ми харесва. Най-доброто на форума ни е това, че Рек не се забелязва като модератор на практика. Не съм сигурен, че има друг българоезичен форум на такова ниво на цивилизованост, нека си остане така, той Рек най-добре знае какво трябва  . Ако почнат рестрикциите и докато се усетим айде станал още един от типичните БГ форуми дето все някой някого въдворява някъде за да се почувства и той важен, и отиде тя, всички дето сме сега ще се разотидем. Добре си е така.
|
| Пон Яну 23, 2012 7:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А защо не предполагате, че човекът е прочел някой стар учебник или познат му е обяснил след което се е шляпнал по челото и тръгнал да трие.
Аз ако се натряскам тази вечер и почна да ръся майни пък вие да ми обяснявате що за идиот съм - утре като изтрезнея и се шляпна по челото да нямам право да трия ли?!
|
| Пон Яну 23, 2012 8:34 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Еми на мен ми се е налагало да си редактирам пост заради техническа грешка след 1 ден - кво да поствам на ново, че се извинявам за грешката ли? Макар че последните няколко поста са си безсмислени сами по себе си в контекста на "бившата вече тема" ... А това че е цивилизован - ми цивилизовани хора пишат из него.
|
| Пон Яну 23, 2012 8:37 pm |
|
 |
|
itso.t
|
В повечето форуми, като раздадеш майни те черпят с банани. Тук нямам наблюдения как е. Освен да пробваш търпението на Рекнонструктора и да кажеш... 
|
| Пон Яну 23, 2012 8:56 pm |
|
 |
|
sthx
|
Хм... Ако правиш така , според мене нямаш право да пиеш. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Яну 23, 2012 9:49 pm |
|
 |
|
nik
|
bongo - usb дрегер, при показания под 0.5 промила дава достъп до форума  пък той киид така и не му разбрах въпроса, елементарна схема, която се лепи по бързо от колкото се пише 1 пост и той седнал да пита преди да я е налепил, и преди да се е опитал даже, много се е измързеливила днешната младеж, само с питане и симулации не става, практика му е майката, само с практика се учи
|
| Пон Яну 23, 2012 10:58 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Културата на общуване винаги си има две страни. Когато зададеш сериозен въпрос, обикновено очакваш сериозен отговор. Добавките отзад от сорта на "ами като гледам еди-какво си ти е нивото..." или "като за такъв като тебе..." само носят проблеми и за двете страни. За съжаление изглежда винаги са били типични за някои редовни писачи тук. Които между другото са съвсем възпитани като мушички задавайки техните си въпроси по други форуми. Но там никой не ги хока или обижда. Засичал съм няколко такива "знаещи". Естествено няма да цитирам имена. Не ми е в стила, но съм сигурен че всеки знае за себе си. Аз не си спомням някога с какъвто и да е мой коментар да съм обидил някого или поставил под съмнение неговия професионализъм. Нито пък се срамувам да получа съвет от някой наполовина на моята възраст (41), когато се налага. Винаги съм се стремил да помагам чистосърдечно в случаите, когато просто коментарът ми не е бил на шега. Естествено тук пишат и много свестни хора, за съжаление всичко отива в общи куп. Благодаря на всеки който си направи труда да ми помогне с конструктивна препоръка. Дано последния ми пост да ви е от полза в личен аспект.
Моля Рек да ми изтрие регистрацията. Аз не намерих начин да го направя. Повече няма да чуете от мен тъй като изглежда не съм ви на нивото.
Със здраве на всички!
|
| Вто Яну 24, 2012 2:11 am |
|
|