Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Специален поздрав за tgi
http://www.google.com/search?q=%D0%A0%D ... 0%B2%D0%B0

Нед Яну 22, 2012 11:06 pm
Профил
Аватар

:D :D :D

По заглавието не загрях каква е връзката.
Но специално за мене? Всеки може да им влезе в обектива, а аз в
техния регистър ще да съм "оная особена откачалка" или нещо подобно
на това ниво, колко % ме вземат насериозно.
А ако решат, че им преча няма да се опитват да ме сплашват (няма как да
са сигурни в резултата/последствията), просто биха ме очистили.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Яну 23, 2012 7:14 am
Профил WWW
Аватар

3000 нови работни места...
http://banks.dir.bg/2012/01/25/news10392410.html

Чет Яну 26, 2012 1:39 am
Профил
Аватар

да бе, да...

Ето как на едно декемврийско заседание министърът на икономиката Трайчо Трайков видя стопанските перспективи на страната през призмата на ромските проблеми:
Цитат:
Оказа се, че във възрастовата група до девет години ромите са 20 на сто от населението. Във възрастовата група над 80 години са почти нула процента. От друга страна, образованието - изключително е малък процентът на хората, които завършват висше образование. Много е малък процентът на завършващите средно образование и много малък - на основно образование. Изключително малък процент са хора с работа от икономически активното население. Много често, когато си говорим за локомотив на икономиката, забравяме, че имаме един голям резерв.

Чет Яну 26, 2012 12:51 pm
Профил
Аватар

Тва като оня най-раткия виц... Арменец-потен ---- Циганин - работи...

Чет Яну 26, 2012 12:53 pm
Профил ICQ
Аватар

http://dnes.dir.bg/news/evrofondove-sim ... 09104?nt=6

Ей го как става. Били почнали да усвояват фондовете свястно (това го казва
човек извън маалата, небългарин) откак тоя Дончев бил сложен. И сега му слагат
набързо намордника, от Москва явно не са доволни, че има изтичания в неконтролирана посока.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Яну 27, 2012 6:21 pm
Профил WWW

Абе гледам от известно време кампания за децата на загиналите служители на МВР, то всичко хубаво, аз нямам против това да им се помогне, обаче нещо друго ме гризе .... колко ги тия деца, вие скоро да сте чували за загинал полицаи или пожарникар .... първите загиват или ако се застрелят помежду си, бели брези и др подобни, или се самоубият аз за други не съм чул, за вас не знам. Вторите и те не дават много жертви, та симисля цената на тая кампания щеше да е напълно достатъчна да се осигурят средства за тия деца. В България полицаи не загиват, това е най-безопасната професия, и най-корумпираната ....малко ме дразни това ама ....

Нед Яну 29, 2012 1:15 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
Абе гледам от известно време кампания за децата на загиналите служители на МВР, то всичко хубаво, аз нямам против това да им се помогне, обаче нещо друго ме гризе .... колко ги тия деца, вие скоро да сте чували за загинал полицаи или пожарникар .... първите загиват или ако се застрелят помежду си, бели брези и др подобни, или се самоубият аз за други не съм чул, за вас не знам. Вторите и те не дават много жертви, та симисля цената на тая кампания щеше да е напълно достатъчна да се осигурят средства за тия деца. В България полицаи не загиват, това е най-безопасната професия, и най-корумпираната ....малко ме дразни това ама ....

Ти поне едно такова дете познаваш ли бе, или само ти плямпа устата !!! Аман от такива, дето си мислят, че света се върти около тях ! Ето ти да четеш, понеже не си чул...

април 1988 г. - Старшина Валери Петков Петров от РПУ- Шумен, загинал при престрелка с избягали войници в Шумен.

август 1990 г. - Старшина Красен Христов Кръстев от РПУ- Шумен, прострелян при преследване на избягал войник край Шумен.

1990 - Старшина Стойчо Моллов РУ гр.Стамболийски, застрелян в подлеза на гара Стамболийски по време на изпълнение на служебните си задължения

на 16 април 1991 г. - Главен сержант Георги Василев Георгиев, полицай от РПУ- Бяла Слатина, убит при проверка на заподозрян за извършване на престъпление.

на 4 декември 1992 г. - Главен сержант Петко Маринов Генчев от РДВР-София, загинал при задържане на рекетьорска група в гр. Етрополе.

на 6 декември 1993 г. - Капитан Андрей Стоянов Григоров, служител на Регионално звено "Борба с организираната престъпност"- СДВР, убит от ирански наркопласьори в ж.к."Надежда".

на 6 декември 1993 г. - Капитан Дафин Борисов Тодоров, служител на Регионално звено "Борба с организираната престъпност" към СДВР, тежко ранен от ирански наркопласьори в ж. к. "Надежда", починал от раните си 18 дни по-късно.

на 14 януари 1994 г. - Полковник Марин Дончев Чанев – началник сектор в СОБТ и главен сержант Георги Пейчев Георгиев – старши командос в СОБТ, поради недоразумени са били застреляни от служители на подразделениеот за борба с масовите безредици в ж.к. “Белите брези”.

На 19 януари 1994 г. - гл. сержант Красимир Величков и гл. сержант Цветан Иванов при реагиране на сигнал за нарушаване на охраняем обект, на бул. “Ломско шосе”, са загинали при пътно произшествие, предизвикано от друг автомобил

на 12 октомври 1995 г. - Главен сержант Павел Димитров Паунов служител на сектор “Охранителна полиция” при 06 РПУ – СДП в района на сержантската школа - с. Долни Богров е прегазен от автомобил при опит да предотврати верижна катастрофа в усложнена метеорологична обстановка.

9 декември 1995 г. - Старши сержант Валентин Костадинов Русев от Пето РПУ-Варна, убит при престрелка с наркопласьори .

на 21 декември 1996 г. - Младши лейтенант Димитър Иванов Добренов, служител на сектор "Охранителна полиция" при Трето РПУ-София, загинал при взривяването на атентатор-камикадзе пред чейнджбюро "Мизия" на ул. "Цар Симеон".

на 3 май 1996 г. - Младши лейтенант Ангел Александров Ангелов, служител на сектор "Охранителна полиция" в Девето РПУ-София, застрелян от бандити пред бл.329 в столичния ж.к. "Люлин".

на 3 май 1996 г. - Капитан Йордан Бинев от сектор "Криминална полиция" при РДВР-София, разстрелян в столичния ж.к."Люлин".

на 3 май 1996 г. - Старши лейтенант Красимир Трошанов от сектор "Криминална полиция" при РДВР-София, разстрелян в столичния ж.к."Люлин".

на 4 януари 1996 г. - Главен сержант Иван Станев Чуков от РПУ-Горна Оряховица, отвлечен и разстрелян от бандит край гр. Бяла.

на 19.01.1997 г. - Главен сержант Георги Николов Тодоров и главен сержант Стефан Томов Томов - старши полицаи в 07 РПУ – СДП, загинали при автомобилна катастрофа със служебен автомобил, при изпълнение на служебните им задължения в района на Околовръстен път са

на 9 май 1998 г. - главен сержант Васил Цанов, "Охранителна полиция" в Пето РПУ-София, застрелян при акция за задържане на двама въоръжени крадци в мазе на столичната ул. "Цар Симеон".

на 27 май 1998 г. – Главен сержант Николай Веселинов Василев – старши командос в СОБТ, загинал при тренировъчни скокове от удар в колесника на хеликоптер МИ-17 заедно с инструктора по парашутизъм към МО ст. Сержант Росен Стоянов.

август 1998 г. – Сержант Галин Михайлов Георгиев, полицай в РПУ-Каварна РДВР – Добрич, загинал при изпълнение на служебния си дълг, при връхлетяване на автобус “Икарус” движеш се с около 100км/час.

1998г. - Гл. Сержант Иво Крумов Костурков – старши полицай в РПУ-Сандански РДВР – Благоевград, убит по непредпазливост от свой колега.

на 04 септември 1999 г. - Старши лейтенант Крум Зарев, главен сержант Ивайло Иванов, старши сержант Бисер Калистратов от РПУ-Бобов дол и сержант Венцислав Георгиев от РПУ-Дупница, както и главен сержант Ивайло Парасков и сержант Иван загинали по време на работата по потушаването на пожара, възникнал в склад № 3 на Централни взривни складове на мини Бобов дол – ЕАД в с. Големо село, общ. Бобов дол

на 28.12.1999 г. – Главен сержант Георги Иванов Цонев, от РПУ – Попово, загинал от ПТП с движеш се с несъобразена скорост таксиметров автомобил, който се врязал в патрулния автомобил.

на 07.09.2000 г. – Старши сержант Кръстьо Светославов Стоянов, старши пожарникар в РСПАБ – Пазарджик, загинал при падане от покрива на училището в гр.Белово, при гасене на разрастнал се пожар в кино “Балкан”

на 16 януари 2001 г. – Старши сержант Филип Павлов Филипов от I РПУ РДВР-Варна, прострелян до ул. “Дрин” и “Хр. Самсаров” от криминалнопроявени при документна проверка. Починал на 22 януари 2001 г.

на 13 октомври 2001 г. - Лейтенант Илия Великов Великов, Полицейски командир в ГП-Филипово, РГС - Свиленград, прегазен на пътя между селата Радовец и Устрем, община Тополовград от колата на каналджии, при опит за задържането им.

на 01.05.2003 г. – Главен сержант Милчо Тодоров Миланов – Старши пожарникар в РСПАБ-Сливница при РДВР-София, загинал докато потушава горски пожар в района на гара Драгуил.

на 24.07.2003 г. - Полк.Кирил Стаменов Чамишки, началник група ДПК в РЗПАБ-Благоевград
Полк.Милко Вълков Пейковски-военен пилот
Майор Николай Георгиев Рулулов-военен пилот
Мл.л-т Бойко Василев Панайотов, борден техник
Четиримата загиват по време на гасене на пожара в местността "Бетоловото" край град Разлог след като вертолета, в който се намират, се разбива.

на 02 август 2004 г. – Главен сержант Огнян Борисов Иванов – Пожарникар в РСПАБ – Видин, загинал в 14.30 часа по време на гасене на пожар в тревиста местност край гр. Дунавци, катастрофира лек автомобил, който го блъска.

на 31 август 2004 г. - Главен сержант Кирил Светославов Живков от СДВР, загинал в касапницата, разиграла се в букмейкърския пункт на "Еврофутбол" в столичния кв. "Княжево".

на 22 декември 2005 г. - О.з. полк. Вълчо Вълчев, бивш директор на РДВР – Видин, убит при опит да спаси от грабеж 21-годишнен младеж.

на 01 септември 2005 г. – Подполковник Александър Иванов Димитров, Началник РЗ “Полиция” РДВР – Хасково, загинал около 3 часа сутрита при ПТП със служебен автомобил на пътя Свиленград – Любимец.

на 30 април 2005 г. – Старши сержант Кирил Василев Спасов- Старши полицай в 01 сектор към ПСО НОП СДВР, на бул. “Цариградско шосе” в посока излизане от София при подаден знак за спиране на приближаващ автомобил, водача на автомобила минава с голяма скорост през него и го влачи почти 100 метра, От удара получава тежки наранявания и по-късно почива.

на 10 юли 2009 г. – Любомир Цветков Митов, Старши полицай РУ Своге, около 06.15 часа при подаден сигнал за кражба на автомобил на Гара Бов и последвало засичане на крадците от дежурния патрул при престрелка същият бе тежко ранен, като след около месец лечение почива на 12.06.2009 г.

на 24 ноември 2009 г. - Валери Гаврилов-47 годишен и Ивайло Захариев-41 години-загинали по време на нощно дежурство в района на врачанското село Хайредин,след катастрофа със служебният автомобил.

на 08 февруари 2010г. - Главен полицай Бончо Чернев (38 годишен) - РУМВР - Казанлък, при подаден сигнал от Спешна помощ за наранено лице в с. Енина около 18.20 часа при влизане в къщата 58 годишният пострадал ги напада с нож, намушква в лявото бедро Бончо Чернев и порязва в ръката колегата му при задържането. 15 минути по-късно Бончо Чернев почива в линейката на път за болницата.

на 06 април 2010г. - Петър Георгиев и Кънчо Кънев ( и двамата на по 39 години ) - ПУ село Ресен ОДМВР -Велико Търново, около 9,15 при подаден сигнал за кражба на нафта от базова станция на мобилни оператори, малко преди да излязат от село Самоводене на хлъзгав път поднасят с автомобила Лада Нива и се блъскат челно в линейка на Спешна помощ, която пътувала от Свищов към Търново. В последвалия челен удар двамата полицаи загиват на място.

Нед Яну 29, 2012 3:56 am
Профил

И .... какво показва твоят списък, увеличи го по 5, това е нищо, ти май изобщо не схващаш а, рекламата и организацията на това събитие изяжда много повече от колкот тия деца ще получат от него. Имаш ли идея колко струва минута време в национален ефир, а изработката на 1 минута рекламен клип ? Не мислиш ли че вместо да пускат тая реклама по телевизията за да съберът някакви жалки стотинки, защото накрая така се получава, е много по добре телевизиите просто да продадът рекламното си време и да дарят парите, а министерството вместо да харчи пари по организация, заснимане и т.н. и то да даде парите диреткно .... на мен пък ми писна от такива като тебе дето само плямпат без идея да си нямат.
Ти имаш ли идея каква сума от парите от всяка благотворителна кампания отиват за нейната организация, ако не си схванал това е добър начин за изкарване на пари, на запад отдавна се е превърнало в печеливш бизнес, но за нещастие ако там всеки един зрител може да дари средно 10-на $ тук даряват доста по-малко, но има цени които са прагови и под тях не може да с еслезе,и накрая не остава нищо.
Имаш ли представа от всички тия кампании с SMS колко отиват за целите на кампанията и колко хранят обслужващи фирми, или директно мобилни оператори ???

И отново 30-на загинали полицая за период от 20 години са толкова пренебрежима цифра че няма и на къде. Иначе на въпроса ти познавам да, не на едно а на няколко, само дето за съжаление двама от загиналите са били мъртвопияни със служебен автомобил, за третия не е много ясно кой и защо.

Много интересно защо хората не могат да направят разлика м-у състрадание и практичност, колкото и да си състрадателен, това което правят е непрактично, лично от моя гледна точка, да видим какъв ще е резултата, защото винаги се казва колко са събрани, но никога колко са похарчени. И най-интересното, провери ако искаш цифрите на дарения от частни лица и тези от фирми, повярвай фирма би дарила и без реклама по телевизията.

Нед Яну 29, 2012 11:23 am
Профил
Аватар

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40& ... ntsContent

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Яну 30, 2012 1:43 pm
Профил WWW
Аватар

Въпросната кампания за събиране на средства за децата на загиналите полицаи и мен много ме дразни. Ако списъка на CarBeta изчерпва жертвите, то наистина децата които се нуждаят от финансова помощ едва ли са повече от 10. При такава бройка министерството с най-грамадния бюджет в БГ да хленчи за пари е просто подигравка и с децата и с народа и въобще с всеки здраво мислещ човек.

Въобще цялата кампания според мен цели някакъв ПР ефект, а не реално да се помогне на тия деца... И много странно взе да се излъчва интензивно в момента в, който МВР направи няколко показни кокошкарски акции с което силно се компроментира. Много си мирише на евтин ПР използвайки трагедията на няколко семейства.

Наистина както казва Тони, ако се сметне рекламното време - то със сигурност ще е повече от набраните средства.

Пон Яну 30, 2012 3:19 pm
Профил ICQ
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

http://www.gatchev.info/blog/?p=1341 Това видели ли сте го тези оператори направо са си пикали в крачолите без извинение...... :?

П.С.
След като прочетох коментарите на 5rov по-долу нещата не са баш така. Но все пак защо има разделение между частни лица и фирми за едните не важало... и тези 60ст на нов номер малко тъпо звучи ако говориш с един човек десет пъти 60ст. ако говориш с десет човека по един път 6лв.... или поне така излиза при такса от 60ст на номер....

Чет Фев 02, 2012 11:48 am
Профил ICQ
Аватар

Цитат:
Получаване на входящ трафик при незаплатено в срок задължение*
Предоставя се на всички потребители на абонаментни програми на GLOBUL, които не са заплатили в срок задължение по издадена фактура. Не може да бъде използвано от потребител в роуминг.
Таксата се дължи и заплаща само от потребители – физически лица.
Таксата е EДНОКРАТНА, в размер на 0,60 лв. с ДДС (не зависи от дните и броя на получени обаждания/SMS, НАЧИСЛЯВА СЕ ВЕДНЪЖ НЕ НА МИНУТА КАКТО СЕ ТИРАЖИРА при незаплатено задължение и след изтичане на срока за заплащане на задължение по издадена фактура). При ново неплащане в срок на задължение по издадена фактура се дължи нова такса.
Таксата се начислява на всеки номер във фактурата, чието заплащане не е извършено в срок.

В случай, че желаете да се откажете, може да го направите в срок не по-късно от 2 (два) дни от активирането на услугата за даден номер. Отказ може да бъде извършен с подаване на Заявление в магазин от търговска мрежа на GLOBUL.

* в сила от 01.06.2010.

Дължиш просто еднократни 60ст. на всяка неплатена фактура, за да можеш да продължиш да приемаш обаждания. В случая това ми се струва съвсем приемливо, може би само факта, че услугата е включена по подразбиране е нереден.

Чет Фев 02, 2012 1:09 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
...

И на мен ми изглежда съвсем приемливо и дори полезна услуга !
вместо да ти спрат телефона - продължаваш да си получаваш повикванията за 60ст. !?
какво лошо има !?

това че някой не е разбрал ... и се раздухва по форуми... си е нормално в днешно време :)
(ще става и по-зле де !)

Чет Фев 02, 2012 3:03 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4528171

Чет Фев 02, 2012 7:35 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 1080  Следваща