|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:51 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
 IGBT от типа на BUP314
Някои да има идея за подобен транзистор но с по малко съпротивление в отпушено състояние?
Правих една машинария с тях но е голям пада в отпушено състояние и доста пекат и вече успя веднъж да гръмне.
Всички които срещам са на цена многократно по висока и ми е по добре да си поиграя да вържа по още един паралелно,но друго си е ако има нещо подобно дето да е с по малък пад и не е безбожно скъпо.
|
| Вто Окт 25, 2005 7:36 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
A с обикновен MOSFET не става ли? Във Футурел имат разни и не са скъпи. По въпроса за печенето : ти как ги запушваш?
|
| Вто Окт 25, 2005 8:22 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
TC4420 ползвам за да ги клатя.
От комета купих за проба IRFP460 но не съм ги пробвал,малко няма аванс за тестове в случая.
Просто проучвам някои дали не се е сблъсквал вече с подобни истории и да е намерил подходящ транзистор.
|
| Вто Окт 25, 2005 11:09 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Блъскал съм се с IGBT. За да се запушат добре, искат отрицателно напрежение на гейта. Иначе се запушват много бавно. И докато осмислят дали да се запушат, или не, печат, м*мка им.
|
| Вто Окт 25, 2005 11:12 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|