Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
До собствениците на непререгистрирани ЕТ. Важно!!! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: До собствениците на непререгистрирани ЕТ. Важно!!!
понеже ми изтича шофьорската книжка, ме предупредиха че няма да ми дадат новата, ако не занеса удостоверение от НАП че не дължа данъци, здравни вноски, пенсионии и т.н.

също така, като ти връщат синьото талонче в КАТ след акт, искат първо да им платиш. питам ги "ако не платя?" можете да карате с това постановление 30 дни. "а после?" ми не можете да карате, има си закон.

=> в българия вече е незаконно да нямаш пари

Сря Дек 28, 2011 11:35 pm
Профил
Аватар

Цитат:
понеже ми изтича шофьорската книжка, ме предупредиха че няма да ми дадат новата, ако не занеса удостоверение от НАП че не дължа данъци, здравни вноски, пенсионии и т.н.

Айде стига бе 8O . Значи аз повече няма да имам БГ шофьорска книжка :) . Не мога да се светна защо за книжка ще ти искат справки от тия агенции - да не би защото с книжката можеш да излезнеш в ЕС и повече да не се върнеш :? ?
Аз сори, че пак ще направя паралел с тук, но когато ти изтече книжката тук, в нашия щат имаш няколко варианта според това колко примерен шофьор си бил:
- ако си нямал нарушения през 5-я години, през които ти е валидна книжката, отиваш на уеб сайта на тукашния КАТ и си поръчваш да ти пратят едно безплатно стикерче, която лепваш отзад на книжката и което я удължава с още 4 г. Това с цел да си спестиш 10$ за нова книжка (няма бавни и бързи поръчки, защото нова книжка се вади на място за 10 мин.)
- поръчваш си онлайн нова книжка за $10 със срок на валидност още 5 г. и ти я пращат по пощата
- ако си имал нарушения, отиваш в КАТ, минаваш там на място очен преглед за 2 минути, плащаш 10$, снимат те на следващото гише и след 10 минути си тръгваш с нова книжка.

ПП. Преди 2 седмици на тъщата и откраднали дамската чанта в София заедно с всички документи. Като отишла да си вади нова лична карта и я глобили, защото не била гледала къде си държи личната карта, отделно други пари за нова карта. В библиотеката пък я глобили 2 лв. заради открадната карта за библиотеката и пак и взели и пари за нова карта 8O . Само за картата за градския транспорт не я глобили, а само и взели 36 лв. за нова. Та от къде на къде ще те глобяват, че някой ти е откраднал вещите бе - баси и държавата 8O ? И айде държавата иди дойди, ами библиотеката на какво основание и тя ще глобява :o .
После оня младеж dan ще ми разправя да сме стоели да сме се борили - ще стоя ама някой друг път, не никога :finga: .

Сря Дек 28, 2011 11:59 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Боко не направи ли вече електронно правителство, където всички тия неща да стават онлайн? За това поне не се иска много - технологиите ги има и само трябва някоя наша фирма да лапне държавните пари да го направи това нещо. Или викаш много си мечтая :D ? .....

Електронно правителство ли??? Че тогава кой ще дава подкупи и как бюрократите ще си оправдават бройката и заплатите? Забрави!

Чет Дек 29, 2011 12:21 am
Профил WWW
Аватар

Dimitar написа:
Понятия като родина, патриотизъм и т.н. вече са отживелици и на първо място трябва да е семейството на човек, защото ако не мога да си нахраня семейството и да му осигуря, каквото му е нужно никакви патриотизми и идеали не ме греят. Малък си още, ще мине време и ще се осъзнаеш - споко :D .

И как се връзва с "юесей - най-великата демокрация" и "демокрацията - най-великият идеал"? :)

Чет Дек 29, 2011 12:29 am
Профил
Аватар

tgi написа:
Аз подадох хартиите за пререгистрация преди две седмици някъде, досега не ме
намира търсачката им и ще трябва да тегля парите си явно.

Има няма 3-4 месеца и ще появят промените... От опит ти го казвам. :?

Чет Дек 29, 2011 12:34 am
Профил ICQ
Аватар

Tisho написа:
tgi написа:
Аз подадох хартиите за пререгистрация преди две седмици някъде, досега не ме
намира търсачката им и ще трябва да тегля парите си явно.

Има няма 3-4 месеца и ще появят промените... От опит ти го казвам. :?

Да, поне го намерих като "обработва се". Ще трябва да карам тия месеци с блокирани
сметки, това е положението явно.
Мерси за прогнозата/споделения опит, това е важно да се знае, поне да не му
се притеснявам.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Дек 29, 2011 12:46 am
Профил WWW
Аватар

ДедоБоре написа:

И удостоверение от светия синод... Още някоя глупост да поискат??? Това ще е отскоро защото миналата година не са ми искали подобни неща.

Всъшност това ми напомня за миналия месец с жената отиваме да си търси едни 240лв които държавата дава при раждане на дете, защото дъщерята навършва три години и сме щели да ги загубим... Ми загубихме половин ден, вадихме удостоверение от общината, че дъщерята е дъщеря на майка си... 8O и още около половин килограм бумаги.

Чет Дек 29, 2011 12:51 am
Профил ICQ

Tisho написа:
ДедоБоре написа:

И удостоверение от светия синод... Още някоя глупост да поискат??? Това ще е отскоро защото миналата година не са ми искали подобни неща.

Всъшност това ми напомня за миналия месец с жената отиваме да си търси едни 240лв които държавата дава при раждане на дете, защото дъщерята навършва три години и сме щели да ги загубим... Ми загубихме половин ден, вадихме удостоверение от общината, че дъщерята е дъщеря на майка си... 8O и още около половин килограм бумаги.

Като пишете за тези неща се сещам какви разправии имах с ОББ точно за неработеща фирма сметката :axe:
Понеже всичко уж електронно беше и те си слагат едни 7лв от немай къде таксичка и сметката беше стигнала -80лв, уж не е кредитна как стана на (-) недоумявах.
Та взех и им звъннах и им дадох ултиматом или ще има да взимате или закривате и те си я закриха :)
Сега остава да се самозакрие и фирмата , малко по слежен въпрос със вампирското управление на БББ но дано мине гладко от самомосебе си :?

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Чет Дек 29, 2011 2:02 am
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Dimitar написа:
Понятия като родина, патриотизъм и т.н. вече са отживелици и на първо място трябва да е семейството на човек, защото ако не мога да си нахраня семейството и да му осигуря, каквото му е нужно никакви патриотизми и идеали не ме греят. Малък си още, ще мине време и ще се осъзнаеш - споко :D .

И как се връзва с "юесей - най-великата демокрация" и "демокрацията - най-великият идеал"? :)

Никога не съм казвал, че е най-великата демокрация и идеал, винаги съм казвал, че е най-великата страна в момента и това последното също няма нищо общо с патриотизми и идеали - ако утре примерно Зимбабве ми предложи по-добри условия за живот и сигурност на семейството ми веднага забравям, че САЩ са били най-великата държава до момента :) .

Чет Дек 29, 2011 2:15 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:

също така, като ти връщат синьото талонче в КАТ след акт, искат първо да им платиш. питам ги "ако не платя?" можете да карате с това постановление 30 дни. "а после?" ми не можете да карате, има си закон.

=> в българия вече е незаконно да нямаш пари

:!: както у белио свет...

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1166063 :axe: :evil:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Чет Дек 29, 2011 9:03 am
Профил WWW
Аватар

Dimitar написа:
...ако утре примерно Зимбабве ми предложи по-добри условия за живот и сигурност
на семейството ми веднага забравям, че САЩ са били най-великата държава до момента :) .
И спрямо теб, и спрямо други емигрирали съм засягал темата за патриотизма и колко е як и т.н.
Но все повече се замислям, че съм бил в грешка заради обърканата посока на нещата...
Цитат:
Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на
англикански епископ в Криптата на Уестминстърското абатство:

Когато бях млад, свободен и въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света.
Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени,
така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която живеех.
Но и тя изглеждаше непоклатима.
В залеза на моя живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне
моето семейство, най-близките ми, но уви, те не искаха и да чуят.
Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях:, че ако най-напред бях
променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството си.
Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си
по-добра, а кой знае, може би дори щях да успея да променя света.

Чет Дек 29, 2011 10:51 am
Профил
Аватар

Private, патриотизъм и т.н. към чуждата собственост - каквата е т.нар. държава
спрямо нас тука - е единствено в услуга на собствениците и (текущата контролираща
я мафия).
Като почнем да се идентифицираме с държавата БГ - не мисля, че ще се намери и един тука
който да го прави - тогава ще има почва за развиване и на патриотизъм. Ма то април
е близко, време за поредното априлско въстание може и да идва :D :D .

А тоя епископ или какъвто беше ако чак умирайки е прозрял толкова очевидно нещо
едва ли има какво толкова да му слуша човек приказките.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Дек 29, 2011 11:50 am
Профил WWW

Dimitar написа:
ПП. Преди 2 седмици на тъщата и откраднали дамската чанта в София заедно с всички документи. Като отишла да си вади нова лична карта и я глобили, защото не била гледала къде си държи личната карта, отделно други пари за нова карта. В библиотеката пък я глобили 2 лв. заради открадната карта за библиотеката и пак и взели и пари за нова карта 8O . Само за картата за градския транспорт не я глобили, а само и взели 36 лв. за нова. Та от къде на къде ще те глобяват, че някой ти е откраднал вещите бе - баси и държавата 8O ? И айде държавата иди дойди, ами библиотеката на какво основание и тя ще глобява :o .

За откраднати документи не глобяват. Глобяват за изгубени и повредени. Регистрираш кражбата в полицията и после като си вадиш нови документи - не те глобяват. Като не я регистрираш - процедират те, все едно си ги изгубил. За картата за градския транспорт - откакто ги направиха електронни, могла е да я вземе поименна. Като я откраднат, старата се блокира и дават нова на цената на пластмасата, без да плащаш втори път 36 лева или колкото там струва. А двата лева в библиотеката едва ли са глоба заради кражба, по-скоро е такса за нова карта. Хората по инерция на всяко нещо му викат глоба. И по навик си мрънкат по всеки възможен повод.

По темата - тая пререгистрация в търговския регистър по закон трябваше да стане за три години. Трите години изтекоха миналата година по това време. И понеже имаше една камара фирми, дето не им пукаше и не бяха се пререгистрирали, удължиха срока с още една година. Сега и тая година изтича, на някои и тя не им е стигнала - е няма да седна да ги мисля. А че щели да блокират сметките - ми нормално. Фирмата формално след края на годината престава да съществува, банката от чие име да прави преводите. Ако има останали пари, би трябвало ликвидаторът да се разпорежда с тях.

Чет Дек 29, 2011 12:34 pm
Профил
Аватар

преди години ми откраднаха чантичка с документи от сейфа в стаята на хотел в барселона.
стана голям скандал, но нищо не се намери. естествено имах протокол от полицията.
останах с книжка и кредитна карта

от барселона трябваше да отида до мадрид, за да си извадя пасаван.
взех си кола под наем, избръмчах до мадрид. чаках няколко дена, че случих някаква комбинация от наши и техни почивни дни (около 6-ти септември беше).
в посолството ме глобиха (не приемаха карти, обикалях квартала да изтегля кеш от банкомат) и ми издадоха заветното листче да се прибера.
във всички случаи, "обслужването" не остави приятни спомени в мен, напротив - остави трайно неприятни спомени. човек, изпаднал в подобна ситуация е доста стресиран и очаква най-малкото съчувствие и любезно отношение. ама явно по посолствата изпращат само хора с ампутирани подобни неща.

тука в паспортна служба ми казаха, че пак трябва да ме глобят, щото онова било по бюджета на МВнР, а не на МВР. гледаха протокола от полицията (испанската) и ме пратиха нейде да го превеждам, заверявам и не-знам-си още какво. разходите по това упражнение надвишаваха глобата без да броим няколкодневното разхождане из софия, така че набързо си платих пак глобата и си взех документите.

така че, ти може и да си мислиш, че глоба не се дължи, но на мен ми я взеха 2 пъти. като си на зор - няма мърдане.

Чет Дек 29, 2011 1:09 pm
Профил
Аватар

Ами тъщата е била и в полицията преди това и е регистрирала кражбата като е изписала една кофа мастило, така че не знам как е по закон, но е факт, че са я глобили.
Има нещо извратено в цялата тая история - да наказват пострадалия, вместо да накажат само извършителя на престъплението :) .

Чет Дек 29, 2011 3:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща