|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:35 am
Печка със или без вентилатор във фурната
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Печка със или без вентилатор във фурната
като се съберем повече хора, готвя на ей такваз фурна за мен е в горния клас на профи- фурните - рядко добре пипнато желязо. наистина контролира климата - температура, влажност, профил на печенето. мие се сама. моята е електрическа, има вариант и на газ. реотаните са около перката, газовия вариант даже не съм го виждал моята е само с USB за режимите, но имат и вариант с етернет. може да си готвиш от разстояние. особено е подходяща за бавни щадящи печения - прасенца, джолани, бутове. а дивеча става фантастичен. за пуйка не си заслужава. както се вижда, не е много скъпа. но за чипове май не става 
|
| Пет Дек 23, 2011 9:38 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Дедо както винаги изби рибата Това наистина е марка и наистина е фурна само дето посочената цена ми се вижда съмнително ниска. Иначе с това чудо и натискането на 1-2 копчета всеки може да стане велик готвач. Има си и ръчен режим, за платки не знам щото без кутия вентилаторът ще издуха всичкото  P.S.: USB-то е за обновяване на софтуера и не го прави сам! "за пуйка не си заслужава" - да бе! За първа проба на далеч по-голям газов вариант сложих замразена кокошка на програма за пуйка. Насъбраха се женурята и докато се чудят дали се е опекла добре толкова набързо аз я бучнах с пластмасовата виличка и я развъртях като отвертка. Надявам се да имаш сонда-термометър, ако не - купи си, че без него се губи половината от функционалността.
|
| Пет Дек 23, 2011 9:56 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: като се съберем повече хора, готвя на ей такваз фурна за мен е в горния клас на профи- фурните - рядко добре пипнато желязо. наистина контролира климата - температура, влажност, профил на печенето. мие се сама. моята е електрическа, има вариант и на газ. реотаните са около перката, газовия вариант даже не съм го виждал моята е само с USB за режимите, но имат и вариант с етернет. може да си готвиш от разстояние. особено е подходяща за бавни щадящи печения - прасенца, джолани, бутове. а дивеча става фантастичен. за пуйка не си заслужава. както се вижда, не е много скъпа. но за чипове май не става  |  |  |  |  |
Тва е мноо добро ама е за казарма бе  Иначе нашата е за ежедневна употреба ей такава http://www.astivita.com/products/applia ... -oven.html , и вентилатор има като функция ако го пуснеш, не съм го и гледал къде е но ми се струва че само завърта въздуха вътре. Ама за платки да го ползваш си е малко неразумно Един евтин грил без нищо ще ги пече далеч по добре 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Дек 24, 2011 8:34 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
Има си термо-сонда, мисля че е стандартна функция. то всички интересни печения стават само с нея, и наистина трябва да е забучена в мръвката, иначе машината пищи. ако сондата и датчика за конвекторната температура показват едно и също, машината решава, че си го забравил. не знам датчика за влажност къде е, но я мери. пробвал съм с битов влагомер. USB-то не е само за софтуера. машината идва с 20-30 рецепти само. ако искаш може да кълвеш режими от пулта, но е по-удобно през флашката. има Programing manual не си спомням със сигурност, но не мисля че можеше да се намалят оборотите на перката. режима "щадящо печене" касае термалния шок на мръвката, а не отвяването на чиповете от платката естествено можеш да си запишеш и лог на всичко, което е правила машината - режим, вентилатор, темп, влага, дори "отворена врата" записва. полезно е да се ориентираш кое как се е пекло на практика. по германско в момента наистина могат да се намерят на по-тънки цени употребявани машини (тази на снимката е с по-стария пулт/компютър) но без да я видиш в какво състояние и на колко часа е, не се знае какво купуваш. примерно - гуменото уплътнение на вратата е 100 евро. транспорта също ще е разход - празна я носят 4 души зорлем.
|
| Съб Дек 24, 2011 12:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Гуменото уплътнение на вратата за подобен клас печка на нас ни излиза 45 евра с куриера и през местния посредник. Аз се запознах с тази марка щото възстанових две (още две ме чакат, нямам време) от по-голям газов вариант които бяха престояли след наводнение две седмици във вода и кал. Местният представител (готино момче) дойде на гости и лично достави цялата документация - след като вече бяхме продали първата фурна, де. Документацията така и не съм я чел цялата - като ми трябваше я нямах. После взе да пренасочва към нас ама тук тези фурни са рядкост.
|
| Съб Дек 24, 2011 7:45 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
За тази малка фурничка липсата на вентилатор не е голяма беля!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Дек 25, 2011 10:49 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Вече знам къде ще е следващата сбирка на форума 
|
| Вто Дек 27, 2011 1:43 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ще си носим и дамаджанки (празни, де)!
|
| Вто Дек 27, 2011 3:29 am |
|
 |
|
tolstolob
Ранг: Ориентиран
|
|
| Пет Дек 30, 2011 7:44 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Супер идея - до годината на Свършека на света остават ден-два!
|
| Пет Дек 30, 2011 11:46 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
В крайна сметка реших да я задържа и днес я пуснахме в употреба - пицата беше както винаги, т.е. достатъчно мощна е фурната, а другото е без особено значение.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Яну 05, 2012 10:17 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Измери ли твърдостта на пицата по Бринел? 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Яну 05, 2012 11:01 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ам гаче ли бабите Ви все на печки с вентилатор са готвели, та толкоз претенции  Най-вкусно се готви на печка с дърва, мирисът на дървото придава неповторим вкус на храната. Например чибабчета на скара с газ и на скара с дърва, ми разликата е оченамирисваща, освен ако на човек не му е редовно запушен носа. Затова пишман готвачите ръсят всякакви подправки отгоре, за да изчезне миризмата на газ. Ако пък печката има вентилатор и навсякъде е еднаква температурата къде отива удоволствието да си чопнеш от печенето пиле препечана кожичка, там където се е препекла леко, пък после пак си яж добре изпечената трътка ?? Като казах трътка, в неделя какво свинско с кисело зеле на фурна завъртях, по древна семейна рецепта, че и едни люти чушки имах, македонски "Лути Фиферони", цял понеделник ми пареше на суплото  Тия дни се каня да си купя кървавица, полска, говорих с един специалист поляк-кулинар, оказа се че я правят подобно на българската, само дето й турнали това странно име "кишка"
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Яну 10, 2012 11:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Еех Пирев, само ми напомни зимните ваканции на село: Събуждам се рано-рано към 10:00 и нещо, търча към кухнята през сняг и скреж, след като си намокря очите рязвам я от бута, я някоя прясна наденица, увивам ги в мокро "Работническо дело" или "Дума" според епохата, ръгам ги върху дилафа над въглените в печката, чакам да изгори цялата гнусополитическа обвивка и после отръсквайки някой полепнал въглен поставям началото на нов винен ден  П.П: А в кървавицата ти да има захар или поне стафиди 
|
| Сря Яну 11, 2012 12:27 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ухаа, измерих я ами. Беше "тамън". Колелата се оказаха по-малко успешни, много са слаби. 1 kW за 180мм търкало е малко, 2 май са тия с червена точка а нормалните са 1.5 ли, 1.25 ли. Ама ще действам ако се чуят писъци, жената каза, че тестът за колелата ще са палачинките, та може и чак напролет да се състои  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Яну 11, 2012 1:19 am |
|
|