Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
помогнете ми да си оправя играчката... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Малко офтопик:
Искам на мултимедийния комп да ръгна евтинджос USB звукова за независим изход. Идеята е някой да си слуша музиката в безжичните слушалки докато другите си зяпат филма по останалото.
На теория е възможно но някой пробвал ли го е, че не ми се харчат 20 евра за проба на пластмаси и силикон, ако беше на бира нямаше да му мисля :)

Пон Ное 21, 2011 1:17 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение Re: помогнете ми да си оправя играчката...
е че какви двайсе евра, то по нас е 9 лева най-евтината такава джвъчка - една зеленичка, с изход за слушалки и вход за микрофонче. иначе зависи от ос, плейър, драйвери...

Пон Ное 21, 2011 2:59 am
Профил

Става, трябва само от програмата за слушане на музика да избереш на коя звукова карта да изкара звука.
И имай в предвид, че звука на повечето USB звукови карти за 1$ е толкова гаден, че ще ти се прииска да и изядеш ушите.

Пон Ное 21, 2011 11:18 am
Профил
Аватар

Мнение ... USB
Ааа мерси! Аз все пак към 20 евра съм се ориентирал, пък и безжичните слушалки не са чак толкова качествени за да искам повече от спасяване на положението. То главно за жената де - да си слуша детските песнички. Ама и на мен ще върши работа да си слушам Norvegian Metal Pack вместо поредната боза :)

Пон Ное 21, 2011 11:05 pm
Профил
Аватар

Хъ. Че то щом е тъй вземи си едни BT слушалки и нямаш грижи :) Малко по скъпички са ама си е удобство - аз по едно време бях се ровил за такива и бяха от порядъка на 50-60 Е по-евтините без донгъл. Гледам, че сега се предлагат и доста по-евтини до към 20-30 Е. Пробвал съм се с BT Handsfree на лаптопа ама само на скайп - няма никви грижи - спокойно си го вижда като звукова карта с микрофон и говорители.

Вто Ное 22, 2011 10:01 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не вярвам да ми хареса нито като покритие нито като качество. Аз си имам два комплекта безжични все пак правени за музика а обхватът стига и за комшията.

Вто Ное 22, 2011 4:23 pm
Профил
Аватар

а бе... радвам си се аз на играчката и си играя с нея, ама микрофонните предусилватели нещо взе да не ми харесва колко шум вкарват. има едно доста гадно "шшшшшшшшшссссссссссс", което, като запиша 12 трака вокали, се наслагва и става доста забележимо. дали ще има файда, ако филтрирам захранването от usb порта с два кондензатора 100u+100n? че и кабелът е без ферит...

Сря Дек 21, 2011 11:44 pm
Профил
Аватар

Сложи да си вържеш гащите но едва ли ще помогне.
По-добре поровичкай настройките за допълнителното усилване и bias. Ако не - предусилвател :(

Чет Дек 22, 2011 4:08 am
Профил
Аватар

няма кой знае кви настройки, по-точно никакви - от контролния панел на драйвера може да се избират само sample rate и... скин за панела :lol: лаптоп е все пак, при това не от най-скъпите, та нищо чудно усб-то да шуми. другото нещо е, че микрофонът (руски, кондензаторен) дава доста слаб сигнал и трябва да се вкарва яко gain, не съм гледал с колко точно дб го усилваме, ама копчето е оттатък три часЪ...

де да знам, може би някъв LC филтър да сложа?...

Чет Дек 22, 2011 10:48 am
Профил
Аватар

Не LC ами RC - по-голямо C и по-малко R.
Руски микрофон?! Сигурно е от някой ВЕФ 1985г :) Електретите стареят, особено руските. За китайски няма да си приказваме в момента.
Купи един динамичен не от най-скъпите за да сравняваме!

Едит: кондензаторен или електретен? Щото кондензаторният искаше доста волтове за да бачка (40+ V Phantom Power), иначе е Pro-варианта.

P.S: електретните (дават 10-на пъти по-високо напрежение от магнитните) пак са кондензаторни но си имат вътре "електрет" (електростатично зареден материал) - аналог на постоянните магнити. Затова са по-евтини и масови, ако искат захранване то е заради полевия транзистор = сорсов повторител на изхода. Кондензаторните си искат волтовете, 40-50 В със сигурност им идват малко и пак си имат срсовия повтортел за да можеш да ги включиш към миксера. Повече не съм ровичкал.

Едит3: Да бе, не съм бил ровичкал #-o Някога и мнооого отдавна трябваше да озвучавам почти ежедневно "детска" вокална група, т.е. от почти тийнейджъри. Щото много им пречеха ръцете чупеха микрофоните с главозамайваща скорост пък пицата още тогава беше постна и направих гумен микрофон: можеш да го блъснеш в пода и като отскочи да продължиш да пееш, имаше "елементарна" аналоговщина вътре на 9 волта батерийка спестяваща ми всички настройки освен първоначалната :D
Но друго имах впредид: бях изкопал няк'ви електретни микрофони на RFT (монополиста-електрончик на бившето ГДР) и те се оказаха със супер качество (още имам 10-на). Този тип микрофони "кривят" най-вече заради неподходящия режим на сорсовия повторител в изхода. И преди да направя "гумения" микрофон пробвах най-елементарното: ръгнах електрета към 12В батерийка през подходящо R и през десетки мкФ към миксера. Дадох го на най-безперспективното "дете" да отбия номера но резултатът беше обратен: получи се такъв "топъл" и "ламБов" тембър, че всички почнаха да я смятат за много добра...

Че като съм се сетил да продължа как лесно се разпознават каналите: купуваш ярки "ластички" за женска коса, едното отсреща а другото на жицата пред канала за регулиране. То сега всички ТВ го ползват ама тогава трябваше сам да го откривам.

Последна промяна bongo_x2 на Пет Дек 23, 2011 1:17 am, променена общо 1 път

Чет Дек 22, 2011 11:11 pm
Профил
Аватар

прати ми някое rft, ако не ти трябва :)
кондензаторен е, октава мкэ-271 по спомен беше моделът. по начало се е захранвал с батерия като за руско фенерче, преработван е за 48v фантомно захранване. плаче за още преработка, но проблем няма - просто или капсулата си е такава, с по-малка чувствителност, или... не :D
иначе в друг форум казаха, че може и самата маса да е зашумена... от това вече отърване няма, или греша? ще направя един филтър като имам време и ще споделя кво се е получило.

Пет Дек 23, 2011 1:10 am
Профил
Аватар

Направих и друго Едит :) пък и едва ли пращането на RFT си струва.
Както казах: пробвай с "музикантски" микрофон и пак ще приказваме.

И пак Едит: прототипите на горепосоченото са някъде из къщи ама не ме карай да ги търся в момента!!!

Пет Дек 23, 2011 1:23 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2