Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Software za XC4000, XC3000 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Software za XC4000, XC3000
Здравейте!
Току що се регистрирах, понеже вашия сайт ми направи много добро впечатление и вярвам че има какво да
науча тук. Но да мина на въпроса...
Поападна ми един FPGA Demo Board на Xilinx, в който са използвани чипове от фамилиите XC4000 XC3000.
Вярно, че е малко стар (произведен е 1994), но е в отлично състояние.
Софтуерът, който аз ползвам е ISE 7.1 и за съжаление не поддържа горепосочените. Може ли някой да ми
даде информация, коя версия на ISE поддържа тези фамилии и откъде мога да си го намеря???

10x предварително

Съб Окт 22, 2005 1:36 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А чиповете, които са там продават ли се още? Щото така става само за практическо упражнение.

Съб Окт 22, 2005 10:22 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
доста е съмнително дали стават и за упражнение. или за упражнение в какво?
нямат JTAG, не се програмира на VHDL, а и самите xilinix бързо ги замениха с нови серии, сигурно им има нещо. това беше преди ... 13 (!) години :o

равносилно е да учиш BASIC, защото си намерил на тавана един Правец-8Д на баща ти :P
вземи си едно китче с XC9536 или *72 и се учи на него. ако не ти се дават пари, ще ти подаря един чип с цокъл

ако наистина ти трябва адски много софтуера от онова време, ще ти го намерим, ама ще е доста трудно

Съб Окт 22, 2005 1:27 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Мда ..... Дедо Боре е прав ... по добре се позанимаваи с някои CPLD XC95xx от колкото с тея антики .... :)

Някъде из форума бях пуснал едни схемички за развои с XC95xx в PLCC44 корпус .. има и схем за JTАG програматор .... да си ги спретнеш няма да ти излезе повече от 5-6лв .... и още към 6лв за чипа ... виж в Петрекс 92 може да имат някоя броика в наличност .... [/quote]

Съб Окт 22, 2005 3:04 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Че са морално устарели - вярно е; но архитектурата на съвременните SPARTAN се базира на архитектурата
на фамилията XC4000. За мен е важно да разбера принципите при работа с FPGA, начина на конфигуриране
на чиповете за работа както поотделно, така и заедно, за работа с външна памет....

Че не се програмират посредством JTAG - вярно е. Това не ме смущава, понеже разполагам с XChecker.
Притеснението ми идва от факта, че не се пише на VHDL. Основният софтуеър, който осигурява поддръжка
XACT е под DOS, и за мен е малко непонятен. Може би не съм се изразил правилно при задаването на въпроса,за
което се извинявам. Интересува ме, дали някой от вас знае или е чувал за софтуеър под Windows, където се
пише на VHDL , някоя по стара версия на ISE-то вероятно, който осигурява поддръжка на съответните
фамилии??? Аз не съм, затова питам компетентните.
Конкретните представители са XC4003A и XC3020A. Не съм се интересувал дали още се продават, но
това лесно може да се провери.

Съб Окт 22, 2005 8:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]