| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии там е някак по-микроконтролерско - разгледай да видиш. Затова разните сензори и дисплеи се шляпат къде ли не.
|
| Съб Окт 01, 2011 1:04 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Търсачката :(
Едно време беше мъчна защото изсипваше хиляди резултати без право на избистряне. Сега просто не работи! Днес се престраших да търся и резултатите бяха почти нулеви, дори след като намерих на ръка темата.
|
| Вто Ное 08, 2011 11:35 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Планиран update на форума
Търси с гугъл - би трябвало добре да е индексирал вече форума 
|
| Сря Ное 09, 2011 5:56 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Дали не е редно да се отвори раздел и за програмируема логика? Гледам все повече хора питат нещо свързано с това, темите се пръскат на всякъде между академията и програмиране (на каквото дойде), общи и т.н. Поне ще са събрани на едно?
|
| Нед Дек 11, 2011 10:45 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Дас ист айне зер гуте Идее! Гласувам "ЗА" 
_________________ Хайде де!
|
| Нед Дек 11, 2011 10:48 pm |
|
 |
|
Cekins
|
То реално форума може да се разпилее х3, ама рек иска да го поддържа макимално стегнат и пригледен.
Когото и да питаш всеки ще ти даде идея за нов и различен подраздел.
|
| Нед Дек 11, 2011 10:53 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Знам, знам, че може. Обаче виж - има автомобилна електроника, защото има няколко желаещи да си човъркат колите. Хубаво. Колко често пише някой там? Има и безумни идеи, които направо са си за хумор-а, ама айде, цял раздел за тях - що да не се посмеем, нищо че полза няма. Два раздела, в които рядко се пише и като гледам не са кой знае колко полезни. Обаче ги има. Но да сложиш в описанието на форума ASIC и да се чуди човек къде да си дене темата за това, че го е зачесал програматора за някакви логики - е, странно си е. А не можеш да отречеш, че има не малко хора, изключая отявлените пикоборци (айде всички на възстание!), се борят и с такива животни като CPLD, FPGA, че и дърти проявления на програмируемата логика - и се налага човек да пита където свари. Абе редно си е да се придвижи форума и в тази посока мисля.
|
| Нед Дек 11, 2011 11:41 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Спор няма... има нужда от някой-друг раздел в повече, ама как да стане номера без форума да замяза на бгмама 
|
| Пон Дек 12, 2011 12:50 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Не искате ли заглавията на разделите за микроконтролери да се разширят? 
|
| Пон Дек 12, 2011 3:57 pm |
|
 |
|
Cekins
|
В какъв смисъл да се разширят - Дори и да ги разшириш, гювеча ще си остане. Най-много темите малко по-лесно да си намират мястото. И какво стана с пустата търсачка?
|
| Пон Дек 12, 2011 4:53 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
А бе този форум не беше ли за микроконтролери? Ся, от главни 12 раздела само в два да се упоменава "микроконтролер" и още 1-2 да стават за нещо си... На мен ми е през онази (засега) обаче микроконтролерите ми пречат на електротехниката и механиката напр.  А бота на гуглето джамба кисне тук: преди около седмица го пробвах и нищо не беше индексирал. P.S.: не се обиждайте ама кой държи да не се бута форума - този дето рядко има нужда от помощ и влиза тук да се поразсея малко. Не мисля, че това е целта на задачката. P.S.2: Освен малко повече за микроконтролерите предлагам вавилонската кула "Електроника, Електротехника и Механика" да се раздели на "Друга електроника" или подобно и "Електротехника и Механика" за да не се бъркат реотаните с LCD панелите и таймер 555. Пък ако ви се вижда намножаване има теми дето могат да минат под шапка: напр. "Безумни" в "общи лафове" и т.н. До три дни всички ще му свикнат.
|
| Пон Дек 12, 2011 7:20 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Това не се ли наричаше "Мехатроника" ? А микроконтролерите може да се разделят и на архитектури ... pic, avr, arm, Power PC (за tgi) и т.н.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Дек 12, 2011 9:47 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
предложения за нови раздели: - програмируема логика - измерване евентуално: - схемотехника за търсенето: гъгуля го индексирал вече. през него се търси/намира относително добре. което ме накара да се замисля какви съм ги писал за днешните активни борци 
Последна промяна ДедоБоре на Пон Дек 12, 2011 11:14 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пон Дек 12, 2011 10:51 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Може и някой "комуникационен" раздел да се направи - серийни ала-бала, мрежи, блутуут, уайрлес, CAN, LIN, GSM...
|
| Пон Дек 12, 2011 11:13 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
И що мислите че така гювеча ще намалее? То кашата идва не от теми в грешни раздели ами от постове в теми дет не им е мястото.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Дек 13, 2011 1:21 am |
|
|