| Автор |
Съобщение |
|
ditor
Ранг: Минаващ
|
 Купувам Осцилоскоп
Привет на всички Мисля че ми е време да си закупя осцилоскоп, и бих искал да ми помогнете за да избера правилната за мен машинка, и ако мога да се включа в доста ограничения си бюджет. Занимавам се любителски с ремонт на аудио и видео техника. Приемам предложенията и съветите ви на: ditor@mail.bg /тел. 0889040001 / на Л.С. или тук в темата / Предварително ви благодаря за отзивчивостта;)
|
| Чет Дек 08, 2011 3:00 am |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
 Re: Купувам Осцилоскоп
Е кажи си бюджета поне де 
|
| Чет Дек 08, 2011 9:51 am |
|
 |
|
ditor
|
Мога да си позволя 200лв
|
| Чет Дек 08, 2011 4:00 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Еми за тия пари можеш да си потърсиш някой втора употреба соц. производство (руски най-вероятно). Минималното за нов ти е 500-600 лв. за не изключително лош китаец от сорта на Rigol...
|
| Чет Дек 08, 2011 9:22 pm |
|
 |
|
ditor
|
Благодаря за отзивчивостта  аз си търся нещо втора употреба евтино ,като за първи уред надявам се с времето да разбера от какво имам нужда. за сега смятам, че ще се намери нещо читаво на сносна цена 
|
| Чет Дек 08, 2011 10:36 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
За тези парички можеш да следиш какво се продава в ebay (ангилизкото или немското), да се спазариш с някого и да си уредиш транспорт от човек, да ти го докара до тук (по автобус или лично).
Лично моето отношение към средния и нисък клас съветска измервателна техника е много лошо. /Не че не става, аз само с такива съм се учил в техникума, а и после си купих два "издялани в Страната на Съвсем Спиртосаните Работници" осцилографа /
Кажи всепак и с какво се занимаваш/ смяташ да се занимаваш, за да те насочим по-добре. Ако е за измерване от време на време на нещо- не купувай скоп, ела да ти мернем каквото ти требе...
_________________ Хайде де!
|
| Чет Дек 08, 2011 11:37 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Ееее, стига. Тва не е работа да ходиш насам натам за едно измерване - аз съм работил по проект в чужда работилница - повервай ми - не е удобно. А много се съмнявам, че ще намери нещо по-читаво от руски скоп за до 100 евро.
|
| Чет Дек 08, 2011 11:46 pm |
|
 |
|
ditor
|
Благодаря, че ми помагате  до сега се поразрових и си промених мнението мисля да е (RIGOL DS1052E) ще надскоча бюджета си но поне ще нещо ново да давам 2 пъти по 200 лв. (образно казано) и да нямам нищо на края  определено сте прави 
|
| Пет Дек 09, 2011 12:44 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
Потърси си някой стар тектроникс или HP. Не че този риголец е лош, ама за тези пари ще си вземеш неистина добър тек ( на старо, разбира се). Но пак си кажи какво искаш да правиш. Едно е да правиш чисто аналогова техника, друго импулсни захранвания, трето цифрови работи...
_________________ Хайде де!
|
| Пет Дек 09, 2011 10:53 am |
|
 |
|
ditor
|
искам да вникна по-навътре в импулсните захранвания надявам се това да ми върши работа мисля да го закупя по сащ имам познат там които ще го купи и ще мо го прати ама ще стане след Н.Г.
|
| Пет Дек 09, 2011 2:45 pm |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
Ако имаш такава опция няма какво да си играеш. Вземи си втора ръка както те посъветваха някой стар LECROY или TEKTRONIX или HP  в ебау е пълно.
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Пет Дек 09, 2011 3:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ей това е твоя Тектроникс на старо, но за съжаление е над твоя бюджет. Ако можеш да си го позволиш обаче, те съветвам да купиш него - не случайно толкова стар скоп е все още 450$. В къщи ползвам такъв вече около 10-на години и е пушка за 90% от нещата, които правя. http://www.ebay.com/itm/Tektronix-TDS-2 ... 53ea3fab21Единственото предимство на по-новите и евтини китайци е, че имат USB порт и можеш да записваш картинките на флашка  .
|
| Пет Дек 09, 2011 3:44 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако имаш предвид МРЕЖОВИ импулсни захранвания, по-добре е уреда да може да бачка на батерии. е, още по-добре е да е с изолирани входове, но тази екстра е наистина скъпа.
риголите не са нищо особено, нито като концепция, нито като дизайн, още по-малко като изпълнение. аз по принцип съм скептично настроен към уж прецизни измервателни уреди с вградено импулсно захранване. китаеца е спестил от ламарината между захранването и измервателната част, та може само да се гадае още на какви "оптимизации" е бил подложен уреда. не вярвай и на половината, от написаното в описанието му.
имай предвид, че ригол се държат много "такайски" при предявяване на гаранционни претенции. дано не се налага, но е по-лесно да поканиш том круз да изпее песничка на рождения ти ден, отколкото да получиш смислен отговор от ригол. е, за америка може и да малко по-лесно, поради драконовските закони за защита на потребителя. но все пак да подчертая думата "малко"
за другите майсторани на клонинги АТТЕН не бих говорил изобщо.
така че, огледай се по-продължително какво излиза по ebay от марковата техника.
|
| Пет Дек 09, 2011 4:36 pm |
|
 |
|
ditor
|
Dimitar, ДедоБоре,  Благодаря че отделяте от времето си за да пишете и давате съвети поне засега и 300$ са ми доста може би след време  да имам и Тектроникс
|
| Пет Дек 09, 2011 6:19 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, аз не знам да има такив закони и най-важното препядствие пред такайски изпълнения е една много яка особеност на тукашния пазар - можеш да върбеш всичко и развалиш договор (примерно с мобилен оператор) до 30 дена и ти връщат парите до стотинка. Някъде вече това става и до 90 дена и даже без да си пазиш касовите бележки. И това не го изисква някакъв закон, а се е наложило от самосебе си заради конкуренцията. Така че ще се замислиш 1000 пъти, преди да тръгнеш да продаваш боклуци тук. То не случайно китайските стоки тук са доста различни от тези в БГ.
|
| Съб Дек 10, 2011 12:26 am |
|
|