|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 10:36 am
Показване на екрана на компютъра на TV с DLNA
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Показване на екрана на компютъра на TV с DLNA
Ти си баси и изостаналия - не е истина просто  .
|
| Съб Дек 03, 2011 1:33 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
По-изостанал съм навярно отколкото си мислиш  . Имам един телефон - най-елементарен модел, който е с прима карта която получава 10 лева годишно и остава недоизхарчена. Вярно, като излизам нося на жената телефона, той е на "договор" и от него говоря като потрябва - което обаче е сигурно по-малко и от изхарченото с моя телефон  . Имах го на снимка някъде, момент да го намеря: http://tgi-sci.com/misc/PICT1184.JPG (моят). На моето ходене в града средно веднъж седмично напоследък явно и тоя е много. После в София няма много за какво да го ползваш освен за приказки, които обикновено са празни и без друго  . Ако имаше wifi покритие малко повечко освен в станциите на метрото да се замисли човек, ама и това за кво ми е. Виж, ако събера силици и желание да скалъпя аз нещо телефоноподобно - малко по-едро де ама все пак джобно/наколанно - и да е DPS базирано по-бих имал причина да го нося (бе май и в това не съм сигурен  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Дек 03, 2011 3:40 am |
|
 |
|
loser
Ранг: Минаващ
|
... и твоята не е лесна ...
|
| Съб Дек 03, 2011 5:32 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не е, не е - хич даже не е  .
|
| Съб Дек 03, 2011 5:58 am |
|
 |
|
tgi
|
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Дек 03, 2011 3:07 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Ехеее TGI, аз моя телефон го ползвам 80% за Remote Desktop и 20% за разговори Пуснал съм си един тарифен план с неограничен интернет, 50 минути към всички, 2000 минути към 5 номера и някви безплатни SMS-и за 26лв/месец... и долу горе рядко стигам до 30-35лв сметка да платя, но пък през телефона почти постоянно влизам в компютъра  854х480 му е резолюцията, има хардуерна клавиатура - Идеаално е
|
| Съб Дек 03, 2011 3:34 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не им знам на MS remote desktop RFB ли е или някаква тяхна си тайност. На твоя телефон можеш ли да пуснеш RealVNC? Ако става и имаш няколко минутки за игра мога да пусна тук нещо (нюкмана най-вероятно) за проба вижда ли се.
|
| Съб Дек 03, 2011 6:40 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
В момента нямам инсталиран но преди да почна да ползвам RDP на MS, ползвах точно VNC  та мога да, само че утре ще го тествам, че отивам на работа сега. ако искаш пусни го тук или на ЛС и ще ти дам резултат утре
|
| Съб Дек 03, 2011 6:44 pm |
|
 |
|
tgi
|
Подкарах с малко зорове (обнових му неща дето бяха стари та знам ли колко е стабилен в момента, ама изглежда прилично) нюкмана, може човек да го види през RFB (нап.р с RealVNC) като nukeman.tgi-sci.com . Само се вижда, мърда някакъв спекрът и това е, копчетата не работят де. Ако толкова се вижда с телефон другото и то ще стане  .
|
| Съб Дек 03, 2011 9:20 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е не е както трябва, обнових му неща дето 3-4 години не са били обновявани и току работи току не ще. В тоя му вид няма и да го обновявам много (само ядрото е еднакво, останалият хардуер е различен и да се обнови всичко си е майка плаче а е ненужно занимание) а за старата стабилна версия нямам свястна версия на VNC сървъра. Всъщност имах ама ще ми трябват часове да я търся и възстановя. Та експериментът ще почака докато имам сглобен netmca-3 анализатор, оня ден пратих последния, до месец ще имам някой-друг нов и тогава.
|
| Съб Дек 03, 2011 11:50 pm |
|
 |
|
loser
Ранг: Минаващ
|
... човек ... купи си въдица ...
|
| Нед Дек 04, 2011 1:02 am |
|
 |
|
tgi
|
Позакърпих някаква стара версия, в момента би трябвало да се вижда и е май стабилен. Не съм сигурен разбира се, от години тоя нюкман е само за моя употреба - рядко при това - и не помня какво къде съм безчинствал много-много. Но колкото за опита би трябвало да се удържи като го гледам. loser: мерси за съвета. Ще го обмисля като се усетя губещ силите си или ми се доумира, засега съм в добра форма, мерси още веднъж  .
|
| Нед Дек 04, 2011 1:08 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Инсталирах си VNC viewer на телефона и се пробвах с адреса, дето си дал по-горе ама не успях да се свържа. Дава ми по подразбиране да ползвам порт 5900. Ти на него ли си и дали не си сложил пароли някакви и юзернейм. Иначе като гледам може до 24 битов цвят да бъде.
|
| Нед Дек 04, 2011 1:31 am |
|
 |
|
tgi
|
Бе тоя е портът, в момента трябва да е достъпен. Освен ако няма 4 други човека вътре - това е стара версия дето мрежите и не са много напред та не мога лесно да видя. Като имам сглобени анализатори ще се обадя за експеримент. Пробвах току-що, пуска ме (и е пред рутера а го гледам с телевизор иззад, т.е. трафикът минава през ISP-то ми ако и да са на една маса  ). Ще го оставя така, ако ти доскучае опитай пак ама ако не работи не работи, не си струва да копая конфигурация дето в тоя си вид е вече в пенсия. На PC-версията realVNC има една опция "all available colors" която е изключена по подразбиране и не работи, докато не я включиш, може и на телефона да е така, знам ли. Няма пароли и т.н., нищо. Но е само във view режим де.
|
| Нед Дек 04, 2011 1:37 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Дава, че се кънектва, после за секунда показва, че нещо даунлоадва и веднага излиза съобщение, че връзката е фейлнала  . На телефона няма такава опция за All availible colors. Има дса си избереш от черно бяло, нива на сивото, 8 цвата, 64 цвята, 256 цвята и 24 бита цвят. Ще чакаме тогава като пуснеш новата версия да видим там как ще е  .
|
| Нед Дек 04, 2011 2:22 am |
|
|