Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Детектор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Детектор
Някой чевръст и напорист колега, може ли да изпробва набързо ей туйца: http://www.aaroncake.net/circuits/lie.htm . Било детектор на лъжата и работело хорошо. Някой има ли идея, как може да се направи таквоз чудо, което да работи дистанционно, примерно от 4-5 метра. Ако пък може и по TCP/IP да работи, ще е супер.

Вто Окт 18, 2005 12:06 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ми тва да ти кажа ама хич не ми се вярва да работи .... щото предполага че когато лъжа трябва да бъда притеснен от съответната лъжа ... и сиреч да се изпотя че да ми падне съпротивлението ... :lol: :lol: :lol: ...

Така че едва ли ще можеш да кажеш дали наистина лъжа ... или просто ми се ходи спешно по голяма нужда ... (щото във втория случеи бая може да се поизпотиш ... особено ако те е прерязало ... :lol: :lol: )

Вто Окт 18, 2005 12:17 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Pirev как вярваш на тия глупости.
По принцип има детектори на лъжата които според това което съм чел давали към 70-80 процента вярност но работят с електромагнитни излъчвания от мозъка и следят кръвно пулс и още някакви микронапрежения следят по ръката с едни електроди. Доста сериозни нещица са ,жалко че не съм запазил линкове :(. Но ако се поровиш има много сериозни писания по нета. А там дето пишат за вярност над 80 процента може спокоино да го игнорираш като глупости.

А с такива глупости като тая схема съм се зарибявал като ученик,строго индивидуално е. Има хора при които в нормално състояние съпротивлението на кожата се променя доста бързо и се колебае в големи граници а има и други дето като изненадващо в момента на меренето са получавали удар по главата с Воина и Мир почти не мръдват показанията :D.

Вто Окт 18, 2005 2:29 am
Профил
Аватар

Мнение 
Полицеските детектори на лъжата не работят само с кожно съпротивление. Те следят кръвно налягане, пулс, енцефалограма(мозъчна дейност) и електромиограма (мускулна дейност) и кожно съпротивление, а сигурно и нещо за което не се сещам. На всичко отгоре, без подходящия човек, тея апарати не стават за нищо.

Принципа им на действие определено не е - " Ти спа ли оня ма?" - пиип - Да, пииппиип - НЕ.

Задават се камара контролни въпроси в които се вмъкват и тия на които се търси отговор, но зададени по подходящ ред с подходяща интонация и пр. И резултата е по скоро на база статистика, от колкото червена мигаща лампичка - "лъже мамицата и мръсна". Изследването може да продължи час.

Достоверността им варира от 90 до 99% според къде сте го прочели. Казват имало хора които ги лъжели. Предполагам че има. Трябва да излъжеш апарата и психиатъра. Сигурен съм че никой от вас не би успял.

А кожното съпротивление, само по себе си не е много достоверно - има хора на които ръцете им перманентно са влажни. Има такива дето все едно имат ПВЦ слой на кожата. Затова и кожното съпротивление е само част от измерваните величини.

Вто Окт 18, 2005 3:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
90 до 99% е силно преувеличено. Психиатъра трябва де е екстрасенс. Този процент е преувеличен с рекламна цел. Хората са много различни и като психика и като метаболизъм. Всъщтност е възможно с цел завишаване на този показател да подберат хората с които го тестват. Има деиствително много хора които са някакси средностатистически,при тях няма особенно много отклонения и един добър психолог лесно може дори само на външен вид като ги гледа да си подбере такива хора.
Всъщност имам мнение по въпроса щото някога се увличах и по психология,не че си чеша езика.

Вто Окт 18, 2005 5:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
С една дума искате да кажете, че има хора дебили, дето слон като му го натресе прави крачка назад и тях не ги лови детектора на лъжата, така ли ? Ако е така, на какво се дължи това, на тренировка ли или просто човека си се е родил лъжльо ?

Вто Окт 18, 2005 5:35 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
pirev написа:
С една дума искате да кажете, че има хора дебили, дето слон като му го натресе прави крачка назад и тях не ги лови детектора на лъжата, така ли ? Ако е така, на какво се дължи това, на тренировка ли или просто човека си се е родил лъжльо ?

Бе преди време гледах един филм, един щяха да го тестват с детектора, обаче той човека образован - сложи кабърчета в обувката си и стъпи отгоре. 8O Теорията е, че на фона на един силен стрес, какъвто е болката от забилите се кабърчета, детектора не може да отчете значими колебания във физиологичните показатели.

Вто Окт 18, 2005 5:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не е задължително да са дебили,може да е някоя финна си сладка девоика. :)
Просто както казах хората са много различни и симптомите които се получават са строго индивидуални.
А деиствително има и хора дебили дето нищо не може да ги изкара от състояние на спокоиствие ами при тях просто няма как да работи каквото и да е.

Вто Окт 18, 2005 6:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]