|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:28 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Моят е този: http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6834157822 . Диска е 7200 RPM, налични Linux драйвери, няколко часа работа, а корпуса студен, 40 градуса температура на процесора, останалите ми лаптопи след няколко часа са печка. Но е ExpressCard слота е кинеф, на сегашния Acer 5620-4020 мога да си използвам и останалите портове в съседство с ExpressCard, но на 4530 е недодялано решението, боднеш ли нещо и губиш 3 порта.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Ное 12, 2011 3:10 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е, аз показах само инлайн функцията която свитчва контексти в арм32 порта. Тя се вика от няколко Ц функции които са платформо независими и т.н. А за ртос-те - например в FreeRTOS не ми хареса унгарската нотация в имената на функциите, не ща да я ползвам. Сега имам възможност и време да се занимавам с това и предпочитам да си направя всичко сам вместо да ползвам чужд код който не познавам, и нямам контрол как се развива. Времето ще покаже дали бъркам или не. Имам адски болезнен опит с виндовс и майкрософт и сега предпочитам да си контролирам всичко вместо да страдам заради чужди бъгове и простотии. А какво смятам да подобря? Ами ако не друго то поне да направя нещата максимално прости и ясни.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Съб Ное 12, 2011 9:52 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
По принцип няма лошо да контролираш това което правиш, но красотата, удоволствието и голяма част от смисъла при операционните системи е екипната работа. Не забравяй това, иначе разликата между теб и бат Били ще си остане само в размера на чековата книжка 
|
| Съб Ное 12, 2011 11:35 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ааааа, нямам амбиции да водя класациите на форбс за най богати хора. Стига ми един немски средновековен замък и един морган да ходя на пазар с него  Иначе ако си говорим сериозно - красотата и удоволствието са като изпипам нещата, не ме вълнува чак толкова дали ще го оцени някой друг. Не че не гали егото, но с годините живота ме е очукал достатъчно да не си правя илюзии че трябва да се харесам на всички.
|
| Съб Ное 12, 2011 11:50 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
ами освен да ти пожелая да получиш и удоволствието и замъка 
|
| Съб Ное 12, 2011 11:59 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Мерси че ми обърна внимание, поразрових малко и намерих следното в ARM ARM: В момента предполагам че разликата е 8 байта и се изпълнява инструкцията след LDMIA, ако разликата е 12 байта ще прескоча и още една инструкция, т.е. като му сложа едно nop-че ще заспи  Е, ще стане 3 инструкции ... ама кво да се прави, то освен тоя ноп, трябва да има и още един заради това че се пише в LR но в моя случай не е проблем.
|
| Нед Ное 13, 2011 12:18 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
само ако знаеш колко са му разходите на замъка... пък и (според мен) са впечатляващи само от разстояние. ако поживееш вътре седмица-две, желанието за замък ще ти се изпари бързо. същото е и с моргана, особено е неподходящ за пазар. като излезеш с 2 големи торби от лидъла, къде ще ги туриш? на замък по- му отива бентли, ама от старите. шофьор, прислуга, иконом, вратар (човек, който отваря вратата и кзава "добър ден, господаря днес не приема") за пазар аз предпочитам ягуара - багажник бол  но с джипа е още по-добре
|
| Нед Ное 13, 2011 11:13 am |
|
 |
|
palavrov
|
Хм, ти да си видял бентли или морган на паркинга на някой лидъл? За гъзарите си има други магазини където така режат глави че нормален човек ако влезе по невнимание, излиза на бегом като види цените  Иначе това с вратаря кефи 
|
| Нед Ное 13, 2011 11:46 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е да ама аз по-се израдвах като се появи с джаг-а с десния волан, то не е само удобството на тоя свят, и малко екзотика (идваща от най-цивилизованото място на света  ) му трябва на човек.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Ное 13, 2011 1:33 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Най-после пуснаха PSoC5 в директна продажба от сайта: http://www.cypress.com/?id=2233 
|
| Пон Ное 14, 2011 9:17 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
kiiid, ти защо спамиш? Сега как да разбера с к'во да ходя до лидъла?
|
| Пон Ное 14, 2011 7:02 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да пусна и аз един спам: http://forum.milandr.ru/viewtopic.php?f=34&t=4051986ВЕ1Т Cortex M3 + MAC + PHY повишена радиационна устойчивост
|
| Пон Ное 14, 2011 8:10 pm |
|
 |
|
3aek
|
1986BE1T страхооотно и леснозапомнящо се име
|
| Пон Ное 14, 2011 9:01 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е сега това май е руско бе, ти на това ли име оттам викаш кофти  . Можеше да се казва 19ЩЖ811КХФП18 примерно  . Всъщност съм изненадан, че правят такива работи там. Но то в днешно време не е нужно да имаш силициевата фабрика та да ги правиш та не е толкова изненадващо всъщност.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Ное 14, 2011 9:16 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Температурный диапазон -60...+125С таман като за Пирев 
|
| Пон Ное 14, 2011 9:47 pm |
|
|