Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
А бе то общи приказки общи ама нивото тук не е като в dir.bg , bgmamma и т.н.
Та ако някой ти каже, че просто плямпаш най-вероятно го казва защото е така,
тук не се задържат хора дето да не знаят какво значи да знаеш за какво говориш.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Ное 08, 2011 4:28 pm
Профил WWW
Ранг: Професионалист
Аватар

И въпреки това, това да изцепиш 'Аз много разбирам ти нищо не разбираш' като довод е най-малкото неуважително към събеседника.
А уж с претенции за много интелигентни хора.

Вто Ное 08, 2011 4:31 pm
Профил
Аватар

Е тук сме все практични тиквеници дето нямат много време за банални учтивости :D :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Ное 08, 2011 4:35 pm
Профил WWW
Аватар

:weedman: :supz:

Вто Ное 08, 2011 4:41 pm
Профил

Dimitar написа:
Цитат:
Не каза ли, че държавата давала бездънни каци с пари? И в горното не казваш ли пак, че държавното финансиране трябва да се сведе до "минимум"?

Нима резултатът от това няма да е масово закриване на училищата???

Ти сериозно ли ми го пишеш това или е някакъв майтап, дето не мога да го схвана :? ?

Повече от сериозно!
За разлика от теб, аз живея в бг и то в провинцията. Тъй че виждам какъв е резултатът от постоянното рязане на бюджети на болници и училища. С две думи - закриват се! А пък нивото на тези, които все още не са закрити - пада!
Резултатът мога да ти го кажа и в цифри - за област Добрич, като махнеш "големия" град в останалите населени места само 9% от учениците са българчета. При това тук изобщо не е регион с преобладаващи малцинства. Напротив половината област, особено селата покрай морето са си чисто български, като изключим англичаните. Има и млади хора и деца, но по причините дето коментираме предпочитат да си возят всеки ден децата на училище в областния град. Не че тук нещата цъфтят... още малко поорязване и тук ще останат само циганетата.
Както каза Цецо изобщо не става въпрос само за закриването на БАН. Ние сме на път да се замокрием като държава. Това достатъчно сериозно ли е според теб?

Вто Ное 08, 2011 4:49 pm
Профил
Аватар

В тоя ред на мисли... БАН е последното нещо дето може да ни спаси :)

Вто Ное 08, 2011 4:53 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Както каза Цецо изобщо не става въпрос само за закриването на БАН. Ние сме на път да се замокрием като държава. Това достатъчно сериозно ли е според теб?

Демек, ако закрият училището в малкото село се самозакриваме като държава, а? А това че няма кой да ходи на училище в малкото село е без значение, нали. А това, че хората предпочитат да ходят в градовете, където има работа пак няма значение, нали? Ти да не си мислиш, че тук в щатите малките селца цъфтят и връзват, а? Абсолютно същото е като в БГ, даже не знам дали съм виждал някога в живота си по-голяма мизерия, от колкото съм виждал тук в малките градчета в средата на нищото. Това обаче нека те светна не е български проблем, а световен. Защото вече в глобалното село е по-евтино да се докарат домати от Китай, от колкото баба Пена от Долно нанагорнище ще ги произведе. Хората предпочитат да се концетрират в големите градове, защото там е работата, там са забавленията, там е всичко. Селото умира глобално, не само в БГ. Та не го оправдавай това нещо с "защото в БГ сме такива". Ти още малко ще искаш да върнат и жителството и разпределенията след университетите, за да може там, дето Миро живее да цъфне и да върже. Сори пич, ама няма да стане. Ако ще държавта да изсипе целия си бюджет в твоето село, това няма да промени нищо, защото и на бебетата е ясно, че имат по-големи шансове в града и затова никой не стои на село. Пак ти казвам - това е глобална тенденция и няма нищо общо с нагласите в БГ.
А лично аз съм видял и виждам какво представляват и двете системи и повярвай ми - напълно съм убеден, че оная, дето искаш да се върне е по-кофтито система (не ме разбирай погрешно - тая тук също има косури, ама са далеч по-малки), защото в нея никой не беше заинтерисуван от нищо, защото "едни други хора дават парите и ние само трябва да ги похарчим" и още "те ни лъжат, че ни плащат, а ние ги лъжем, че работим". Доказано е това не само в БГ, а в още една камара държави и не виждам още какви доказателства ти трябват, за да разбереш, че не работи и, че никога не е работило.

Вто Ное 08, 2011 5:12 pm
Профил

Димитре, живял съм 4г. в Англия и няма нужда да ми обясняваш къде как живеят... за комунизма, за демокрацията и за глобализацията.

Тук говорим за нещо далеч по-просто - за разбирането за какво да се харчи държавния бюджет. Още повече, че аз искам това да става по подобен начин както е във всички развити държави. Не искам 10 пъти повече пари за наука и образование спрямо тия държави, нито 10 пъти по-малко.

Какъв комунизъм те гони? Какви 5 лева? Още повече, че според правителството ни имаме едни от най-ниските данъци, а пък аз никъде не съм предлагал увеличаване на данъците, нали? Да се предлагал финансиране чрез заеми, раздуване на дефицити?

Вто Ное 08, 2011 6:13 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Тук говорим за нещо далеч по-просто - за разбирането за какво да се харчи държавния бюджет.

Анджак де, до колкото аз разбрах ти искаш да ви финансират селското училище, въпреки че няма деца, за да не ходили тези, дето ги има до града. Или грешно съм разбрал? Разговора отдавна стана по-глобален от това, колко точно процента държавата ще дава на БАН.
Цитат:
Какъв комунизъм те гони?

Когато държавата плаща за всичко - това е комунизъм, идва от common, демек общо, демек на никой не му пука как се харчи и къде отива, защото общото не е на никой :D .
А това че си живял в Англия за 4 г. не виждам какво ти помага, след като социализма в цяла Европа процъфтява, т.е. разликите с едно времешната система в БГ са минимални.

Вто Ное 08, 2011 6:21 pm
Профил

Dimitar написа:
Анджак де, до колкото аз разбрах ти искаш да ви финансират селското училище, въпреки че няма деца, за да не ходили тези, дето ги има до града. Или грешно съм разбрал?

Обяснявах ти какво става когато орежеш парите - затваряне... Бюрокрацията винаги се движи по най-лесния път. И най-лесно е да закриеш нещо по-далеко, да не се вдига шум. Никой изобщо не мисли за подобряването на ефективности и оптимизации и т.н.
Напоследък пък хита е да се вдигат всякакви глобички, таксички и каквото им падне. Уж така борим престъпността. Пълни глупости, престъпниците и мошениците не плащат глоби и такси. Сега пък да не вземеш да си помислиш че аз искам да има престъпност. Аман!

Вто Ное 08, 2011 7:48 pm
Профил

@Димитър
Колега, не си ли се замислял, че едно нещо ако работи в щатите на друго място може и да не работи ? Определено не съм съгласен да се прилагат каквито и да било мерки понеже някъде ставало така. Ами ако тук не стане ? Дали нещо градено в продължение на много години трябва да се унищожи, защото еди си къде, е направено по различен начин ?

Вто Ное 08, 2011 9:19 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Определено не съм съгласен да се прилагат каквито и да било мерки понеже някъде ставало така. Ами ако тук не стане ?

Колега, при вас определено не работи сегашната система. Не работеше и предишната система, защото всички знаем, че държавата фалира. Не искате и да се закрият неефективните звена/организации/отрасли и т.н. Та кажи сега ти лично какво предлагаш, след като не искаш да се приложи това, дето е доказано, че работи някъде другаде :? ? Много е яко нищо да не правим, защото "Ами ако тук не стане?".

Вто Ное 08, 2011 9:40 pm
Профил

Dimitar написа:
Не искате и да се закрият неефективните звена/организации/отрасли и т.н.

Хайде стига с тая демагогия!

Изобщо каква връзка има закриването на неефективните звена с темата тук? Какво си мислиш, че ако мине тъпотията на Дянков от БАН ще изгонят некадърниците ли? Ще закрият ненужните отдели?

Никога не съм си те представял за чак толкова наивен човек...

Вто Ное 08, 2011 10:04 pm
Профил

Dimitar написа:
Цитат:
Определено не съм съгласен да се прилагат каквито и да било мерки понеже някъде ставало така. Ами ако тук не стане ?

Колега, при вас определено не работи сегашната система. Не работеше и предишната система, защото всички знаем, че държавата фалира. Не искате и да се закрият неефективните звена/организации/отрасли и т.н. Та кажи сега ти лично какво предлагаш, след като не искаш да се приложи това, дето е доказано, че работи някъде другаде :? ? Много е яко нищо да не правим, защото "Ами ако тук не стане?".

Не съм сигурен, че разбираш какво искам да кажа - няма лошо да се правят промени. Лошо е да се правят кардинални и необмислени в области, в които грешките се поправят много трудно. Ами отговорността за "експеримента" кой носи ? Елементарен пример - тел. 112 - щото в Европата било така. Да, ама тук не работи - по какви причини въпроса е друг. Прочети да видиш за какво става дума. Дали това е най-доброто решение конкретно за България ? Честно казано - съмнявам се.

Вто Ное 08, 2011 10:27 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Хайде стига с тая демагогия!

Изобщо каква връзка има закриването на неефективните звена с темата тук? Какво си мислиш, че ако мине тъпотията на Дянков от БАН ще изгонят некадърниците ли? Ще закрият ненужните отдели?

Никога не съм си те представял за чак толкова наивен човек...

Миро, казах ти вече - разговора одавна излезна извън БАН и стана по-глобален :) .

syscop, да разбирам ли, че според теб е най-добре нищо да не се променя, за да не стане случайно някоя грешка? И пак не разбрах ти какво конкретно предлагаш да се направи, освен че предлагаш нищо да не се прави :D ?

Вто Ное 08, 2011 11:28 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 1080  Следваща