Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Мултивибратор с период над 6 часа 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
инж. Васил Сапунджиев ако търсите евтин вариант което мисля че е така мога да ви предложа една идея. Тъй като преди 5 години работих във фирма доставчик на нет и ползвахме първите изобщо появили се на пазара wireless устройства често забиваха! Но те имат разни светодиоди индициращи състоянието им. Тези светодиоди мигат но като забие устройството някой от тях оставаше в едно състояние (изгснал или светнал). Ние следим с контролер този LED и например ако за 30 мин. не присветне ние изключваме захранването за 10 секунди чрез контролера! Ако на вашето устройство има такъв LED абсолютно безмислено е да се правят по сложни техники с пингване пакети и т.н. тъй като дори и те в края на краищата за да оправят нещата трябва да ресетират устройството от захранване!!!

Вто Окт 18, 2005 9:01 am
Профил WWW

Мнение 
А забиването на радиомодемите по статистически данни събирани с години става в момент когато трафик през тях не минава за дълго време. Тогава те "заспиват"... И аз малко да спомена за себе си --> бил съм сътрудник в изграждането на много кабелни и интернет мрежи. Като почти всички ретранслиращи усилващи и управляващи устройства съм разработвал заедно с още един човек. Сега за да не правя реклама на фирмата няма да споменавам името й но ще кажа че сега е най-силния кабелен и интернет доставчик в 7 града и то по оптика !!!

Вто Окт 18, 2005 9:05 am
Профил WWW

Мнение 
Бе аз не се занимавам вече тея работи но от друга страна бизнеса си е бизнес, лошо няма, като има търсене има и предлагане, за предходните две години по мои груби сметки са продадени минимум 2-3 хил устройства от този тип, предполагам и повече, аз за толкова клиенти знам дето са търсили и съм препращал, защото отдавна спрях да ги произвеждам аз. Таз .. нещо което нищо не ти струва, щото го слгобяват я студенти, я женици в извънработно време ти носи някакви пари, ако се занимаваш на часно не е за изпускане, щото ти допълва бюджета.
А относно изчезването .. абе я изчезнат я не . не се знае, има време, дата-та много здраво са се окопали, те пускат в канали, има и още 2-3 фирми в софия които са изградили големи подземни мрежи или сега ги изграждат, но FTP не оптика.

Вто Окт 18, 2005 9:53 am
Профил
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Edesign, благодаря зда ивформацията. Ше я споделя с моите хора, но ме навеждаш на висълта, пак да помисля на тема фотореле, което да следи светодиодите. Между дружото вашата фирма има ли клон към Дупница, защото тук има проблем с доставките на едро! Доставчиците са вдигнали цените, зашото явно имат големи разходи.

Вто Окт 18, 2005 11:09 am
Профил

Мнение 
Става въпрос за Габровския регион
Нямах впредвид фотореле но не е лошо като идея. Ние вземахме с кабелче информацията но лошото е че тази жица излиза от кутията на устройството. Но пък имаше радиомодеми (например LinkSys i DLink) на които кутиите са достатъчно големи и ги слагахме вътре тези малки платки с PICa

Вто Окт 18, 2005 12:12 pm
Профил WWW

Мнение 
Ще помисля!
Там във вашия край (Габрово) има една шматка, която е всъщия бранш. Нарича се Пламен Иларионов. Мой ученик е! Ако го позновош , поздрави го.Той е човек, който и да не искаш да го познаваш, просто няма как да стане.

Вто Окт 18, 2005 12:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
А забиването на радиомодемите по статистически данни събирани с години става в момент когато трафик през тях не минава за дълго време.
8O
Edesign ако е така както казваш,защо просто не напишат един скрипт да им пингва у-вата на определен период от време. Ако проблемът е наистина такъв инж. Сапунджиев кажете на вашите хора да се свържат с мен и ще пусна едно скриптче на моята машина да ви пингва на определен период от време (макар че за такова елементарно нещо, предполагам че те самите ще поемат инициативата).

Вто Окт 18, 2005 12:25 pm
Профил WWW

Мнение 
Може да се опита с пинг но не винаги забиват само в този случай. Просто споделих с вас един изпитан метод :) а пък иначе могат много неща да се пробват!

Пламен Иларионов има преподавател в Габровския Университет :) Него го знам ...
А иначе аз от доста време съм в София

Вто Окт 18, 2005 12:37 pm
Профил WWW

Мнение 
Може и предодаванел да е станал. Той е кадърно момче. Черен е и се е доста позакръглил. Предполагам, че е същия.
HCL ще търся след обяд моите хора, да ти се обадят. Сега нещо не ги откривам, а GSM-мите не им знам.

Вто Окт 18, 2005 12:55 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Изчетох темата и се сещам че правих една програмка за един приятел който имаше подобен проблем, програмта пингва определен адрес който се задава, обикновенно това е адреса на рутера/gateway/, и при определени тайм аути прави един импулс на краче на ком порта/сменя състоянието на крачето за опр. време и го връща обратно/, хардуера на у-вото е един транзистор на който базата е през резистор към крачето на компорта, емитера е към масата на порта към колектора има реле с нормално затворени контакти което се захранва от външен адаптер на който другият захр край е към масата на ком порта, когато пина подаде сигнал транзистора се отпушва и релето спира захр. на модема и т.н. предполагам че може да се върже един оптрон с малък ток на диода и така да се развърже галванично.

Прикачени файлове:
ping_demon.zip [235.05 KiB]
189 пъти
Чет Окт 20, 2005 10:49 pm
Профил YIM
Аватар

Мнение 
нещо не тръгва тая програма под Линукса, ще се налага явно преинсталация :lol:
Ако имаш сорса пусни го за образователни цели. Иначе най-лесно ще стане с един cron ping -c 1...
А в най-опростен вид, сорса ще изглежда така:
Код:
#!/usr/bin/perl -w

use Net::Ping;
my $host = $ARGV[0];   #give IP as parameter

$p = Net::Ping->new("tcp");
while (1)
{   $p->ping($host);
    sleep(3600);
}

$p->close();

Съб Окт 22, 2005 9:23 pm