Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Проблем с ресета на PIC18F452 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Проблем с ресета на PIC18F452
Имам един PIC18F452, който използвам за тестови цели. Отказва да се ресетне. Пробвах без пул-ъп - свързвам с маса и после с Vdd - не става. просто забива. Пробвах с PICKit2 - пак забива. С пулъп - същата работа. Също така не винаги се включва. PWRT е включен. Кондензаторите на кварца са от тъмно кафявите дето са с голям толеранс. Ще ги сменя, но едва ли от тях е проблема.

Сря Окт 26, 2011 11:40 am
Профил WWW

Мнение Re: Проблем с ресета на PIC18F452
Замених го с PIC18F4520 и тръгна платката. Дали съвсем е изпушил стария и има ли начин да го накарам да се ресетне правилно при включване?

Чет Ное 03, 2011 9:25 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

По-скоро е хвърлил кърпата. Би трябвало да си се ресетва само при подаване на захранване , и то да го прави правилно.

Нед Ное 06, 2011 9:02 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Ми не знам как ще хвърли кърпата :)

Оня ден една 252-ка ме накара пак да спра да се замислям за смяна на платформата. Първо подават на 7805 захранване наобратно от което не знам какво точно се е случило, но стабилизатора изгаря, след което го включват правилно и съответно подава 9 волта на процесора. Като отидох чипа грееше зверски. Помислих че е изгорял. Обаче като го закачих на пиккит-а да се опитам да му сваля флаша за всеки случай(да не си играя да търся коя версия е) си изплю всичко. Като му смених стабилизатора взе че тръгна пущината и нищо му нямаше. Преди за крато погрешка съм ги тормозил с неправилни захранвания и какви ли не други издевателства - държат се мамка им. Ама да седи включен дълго време на 9 волта и да издържи - не бях виждал.

Нед Ное 06, 2011 1:14 pm
Профил ICQ

издържливи са, същия проблем с ресет или друг пин беше не помня, бях облякал един изкуствен анцунг, бях станал ходещ генератор на вандеграф, където посегна летят искри от по 5мм и нагоре, на запалена лампа се виждаха, та тогава е единият ми изгорял пик, един пин му окъси защитния диод, втори и дано последен случай е като оставих платката на масата върху нещо метално и кондензатор 220 микро на 60В се разреди някъде по пистите, общо взето зверски тормоз трябва

Вто Ное 08, 2011 1:29 am
Профил

Твърде вероятно е защитния диод да е окъсил, щото пали със свободен MCLR pin ... ама не от всеки път.

Вто Ное 08, 2011 11:51 am
Профил WWW

MCLR му трябва 1 за да работи но мисля няма диод от към + щото е също пин за програмиране с високо напрежение +12в ли нещо такова беше

Вто Ное 08, 2011 12:54 pm
Профил

nik написа:
MCLR му трябва 1 за да работи но мисля няма диод от към + щото е също пин за програмиране с високо напрежение +12в ли нещо такова беше

прав си ... но нещо се е оакал тоя пин щото след ниско ниво не тръгва контролера. Яд ме е щото е нов и не е записван повече от 10-20 пъти и струва маса пари .... тогава не знаех че 4520 е по-евтин. Ама ако го сложа някъде където няма да се гаси или рестартира може да върши нещо - тръгне ли веднъж работи безупречно. :) 12 лв не ми се хвърлят на боклука ...

Вто Ное 08, 2011 4:54 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]