Отговори на тема  [ 178 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща
Гърците май закъсаха яко 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Гърците май закъсаха яко
E, то това е ясно. Но не можеше да стане изведнъж. Сега по повод на гръцката криза се очаква по-нататъшно интегриране.

Чет Ное 03, 2011 9:39 am
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
А бе парите бяха давани почти насила на гърчулята, не че те се противяха много.
Обаче този път спекулантите с "прогнозите" наистина подпалиха света щото гъркът е луд за връзване. Резултатът от референдума е повече от ясен и едва ли ще е само 70%. Но решението за него ще се вземе декември и референдума ще е декември, т.е. като гледам отзивите няма да стане: не го искат нито в чужбина нито опозицията нито половината ПАСОК. Това е нещо като шах: да се уплаши Европата или поне управляващите да си измият ръцете. Щото Папандреу е политически труп, има гласове в ПАСОК да напусне че да хвърлят вината отгоре му и да се спаси партията. Референдума ще го оневини малко но опозицията твърдо реве за избори резултатът от които също е ясен поне за десетилетие напред. И според мен ще го принудят ама чак за догодина пък дотогава: шменти капели, гъркът е тарикат.

Edit: и стига с тази дъвка колко били мързеливи гърците. Щото държат на социалните си придобивки ли?
Разбира се мързеливци има навсякъде. Аз не мога ка кажа, че познавам от първа ръка как бачкат всички нации но с някои съм работил а за други съм чувал от познати и от филми и да ви кажа, че гъркът си е посредата за разлика от българина. Гъркът си има традиция в частното а българинът още го кара на "лъжат ме, че ми плащат, лъжа, че работя".

Бонго, ти говориш така все едно гърците имат някакъв полезен ход с, който могат да прецакат "някого" и да се измъкнат сухи. Няма такъв филм. Не разбираш ли, че пред Гърция има два варианта:

1. Да капитулира пред Европа и да изпълнява каквото и наредят - орязване на разходи, яки съкращения - демек народа ще го духа.
2. Да капитулира пред стачкуващите - демек майната и на Европа и еврото, драхма, хиперинфлация и народа пак го духа.

Тия два варианта ще се разиграват на референдума, който като се замислиш от гледна точка на народа е безмислен, резултата е, че все ще го духа.

http://www.darikfinance.bg/novini/65243 ... 4%F0%E5%F3
Цитат:
"Фактът, че това все още не се е случило, става явен от резултатите от социологически проучвания, според които над 70 процента от гърците подкрепят оставането на страната в еврозоната, но почти толкова голяма част от населението отхвърля европейската спасителна програма."

Някакъв трети вариант ли виждате там? Такъв няма.

Цитат:
След извънредните разговори в Кан с гръцкия премиер Георгиос Папандреу канцлерът Меркел заяви: "По-скоро ще постигнем стабилност на еврото с Гърция, отколкото без нея, но стабилното евро е по-важно".

Виж съвсем друг е въпроса кой от двата варианта е най-изгоден за България и Европа. Това определено е вариант 1, но няма да се получи. Гръка не е немец и няма как да му обясниш, че следващите 20 години трябва да бачка като луд за никакви пари.

Чет Ное 03, 2011 9:49 am
Профил ICQ

Цецо написа:
Виж съвсем друг е въпроса кой от двата варианта е най-изгоден за България и Европа. Това определено е вариант 1, но няма да се получи. Гръка не е немец и няма как да му обясниш, че следващите 20 години трябва да бачка като луд за никакви пари.

Ще е чудо ако са само 20г, май и 200 няма да им стигнат да си платят борча :evil:
Проблема е не само в мързела а и в това че вземайки парите ги похарчват определен кръг от хора.
Трябва първо да си резнат по върховете тлъстите заплати, по скоро европа не трябва ша да им дава и 1 евро да си бяха фалирали на малък заем щеше сега да е съвсем друго, а сега тоя кръг от хора порина цяла европа. :axe: :axe: :axe:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Чет Ное 03, 2011 11:43 am
Профил

Цецо, има и трети вариант - понеже в евро съюза всички са равни но някои са по равни от другите, да продължат да им опрощават и дават заеми и гърците да продължат да си живеят както до сега а цяла европа да го духа както до сега
не мога да разбера защо е това стимулиране на циганията, но очевидно за едни винаги ще има дори и в криза, и както винаги за сметка на работещите

Чет Ное 03, 2011 2:59 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Някакъв трети вариант ли виждате там? Такъв няма.

Преди време споменах за третия вариант, най-добър за Гърция, и най-лош за кредиторите, но най-малко вероятен да се случи ( всъщност кой знае ).

Става дума за варианта в Русия от 1917г. и в Еквадор от 2006г., прави се революция в Гърция, идва нова власт, която позастрелва някой и друг от предишната власт, след това се впуска в разследване и доказване, че изтеглените кредити са изтеглени умишлено от управляващите в сделка с големите банки ( съмнения за това не бива да има, целта на банките е да произвеждат пари и трябва някъде да ги пласират на добра печалба ) с цел неправмерно натрупване на печалба, при което гръцкия народ не ги е използвал по предназначение, показва се среден пръст на МВФ, започват се дела и т.н. Ответната реакция е евентуално вермахта ( 3млн. ) да пресече за ден-два Европа и да се настани трайно в континентална Гърция, или пък Израел да вземе Кипър изпод носа на Турция като изконна еврейска територия.

Има едно интересно гръцко филмче, Debtocracy, там е описан варианта в подробности.

Чет Ное 03, 2011 6:07 pm
Профил WWW
Аватар

Третият вариант се пече. Колегата гледа днес в интернет и според BBC и др. Папандреу вече би трябвало да си е подал оставката, депутати са излязли от парламентарната му група и е загубил мнозинство, ще прави правителство на обединението и т.н. ама аз му казах да почака до вечерта. П. в момента се оправдава пред парламента но за оставка нищо не чух, защитава политиката си и подкрепя референдума. Значи утре ще се разбере.

Едит: то било пред ПАСОК, просто ползват парламентарната зала. Оттук нататък ще се изказват другите - да видим. Но нали знаете как говорят дупедатите - тази вечер нищо няма да се разбере.

Чет Ное 03, 2011 7:35 pm
Профил
Аватар

кефи ме обаче реакцията на инача демократичните политици пред решението за референдум, демокрация демокрация, ама за важните въпроси май нещо не минава демокрацията :)

Чет Ное 03, 2011 9:08 pm
Профил
Аватар

Е те на това нали отговарят, че избираш ги за да решават те вместо тебе :D .

Инак казано веднъж като се прекараш избирайки ги и после си сърбаш сам попарата.

Все чисти глупости, разбира се. Последните десетилетия няма значение кой ще
е в кабинета (освен за самия него и близките му разбира се), решенията са все
едни и същи.

Но има нещо особено полезно в "демокрацията", което още не е напълно отпаднало
като файда - мандатността. Инак като се окопае пожизнено някой като Мугабе, Путин и т.н.,
и нещо като се сговни както често става просто няма оправяне, става като по Либия
примерно.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Ное 03, 2011 10:05 pm
Профил WWW
Аватар

bongo_x2 написа:
Третият вариант се пече.....Папандреу ....

Трети вариант няма. Попандреу и да подаде оставка все тая. Следващия след него ще трябва да осъществи пак един от горните варианти. А съм почти сигурен, че така наречената ви "опозиция" в момента няма никакво намерение да сваля Попандреу, защото ще трябва тя да обясни народа, че ще го духа и то яко.

Най-вероятно Попандреу не само няма да подаде оставка, ами и "опозцията" ще го подкрепи за мерките на Меркози, за да няма референдум.

Чет Ное 03, 2011 10:16 pm
Профил ICQ
Аватар

zaphod написа:
кефи ме обаче реакцията на инача демократичните политици пред решението за референдум, демокрация демокрация, ама за важните въпроси май нещо не минава демокрацията :)

Каква демокрация те е патила, бре! Тук става дума за пари! :ANAL:

Чет Ное 03, 2011 10:54 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

bongo_x2 написа:
Третият вариант се пече. Колегата гледа днес в интернет и според BBC и др. Папандреу вече би трябвало да си е подал оставката, депутати са излязли от парламентарната му група и е загубил мнозинство, ще прави правителство на обединението и т.н. ама аз му казах да почака до вечерта. П. в момента се оправдава пред парламента но за оставка нищо не чух, защитава политиката си и подкрепя референдума. Значи утре ще се разбере.

Едит: то било пред ПАСОК, просто ползват парламентарната зала. Оттук нататък ще се изказват другите - да видим. Но нали знаете как говорят дупедатите - тази вечер нищо няма да се разбере.

Бонго, май трябва да стягаш куфарите овреме, а? ;)

Пет Ное 04, 2011 3:27 am
Профил
Аватар

http://www.defencegreece.com/index.php/2011/11/shocking-forbes-article-what-greece-really-needs-is-a-military-coup/ :roll:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Нед Ное 06, 2011 4:29 pm
Профил WWW

Мдаааа аз мога да с екандидатирам за един малък диктатор, ще им стегнем коланите за две седмици :D .. истина е че смао това ще ги оправи, първо много бързо им порасна работата, забравиха че бяха овчари и падари до преди 30 години, и второ те сда си мързеливи по природа, само бой ги оправя, и то не всички.

Нед Ное 06, 2011 4:34 pm
Профил
Аватар

"и то не всички" е добро, дори много добро, разкикотих се яко :D :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Ное 06, 2011 5:09 pm
Профил WWW

Абе то не емного за майтап, и тук не сме много добре, ама тяхното е няма стигане, верно че не живея там, ама от пътуванията ми това е впечатлението ми, бонго да ме поправи ако греша, но според мен повечето нямат оправия, мързела ги е пропил не до кости ами не знам, то ДНК-то им сигурно от мързел е спряло да се променя.

Нед Ное 06, 2011 5:27 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 178 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща