|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 9:02 pm
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Гърците май закъсаха яко
Това с лошо инвестиращите банки - далеч не само в Гърция - си е просто симптом на времената. Те инвестирали лошо щото много тъпи, ей, ама и все такива само тъпаци по банките та видите ли всички отиват на зле. Нещата са много по-прости, от някакво окрпуняване нагоре - банка, държава, ква да е фирма - нещата стават прекалено лесни за злоупотреба от тоя на върха и познайте къде са "инвестирали" всичките тия капути, всички лоши кредити на кого са дадени (като че не го гледахме тоя филм и тука, всъщност преварихме света в гледането му последния път, де да видим кога ще ни го пуснат пак). 30-те години като са обрали всички за пореден път, им се е наложило да забранят на спестовните банки да инвестират; тая забрана по Клинтъново време май я махнаха и резултатите идват със закъснение колкото от инертността на системата. И не е да не знаят защо е така и не е да няма авторитетни гласове питащи що още не са им забранили да "инвестират" в джобовете си ама пушките и банките са на една страна та ефект нулев. Като изгърми всичко до степен барикади по градовете ще спретнат пак някоя война, голяма колкото се налага та да усмирят положението и готово. Гадна работа, за динозаврите е трябвала намеса от тип катаклизъм та да продължи развитието, за сегашните контролиращи пирамидата за съжаление също ще трябва.... дано не е скооро де, не ми се участва в катаклизми  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Ное 02, 2011 6:16 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
E, то големия кютек според доста хора вече е неизбежен  .
|
| Сря Ное 02, 2011 6:19 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Димитре, няма такъв филм да оставим гадните банкери да си сърбат попарата. Това няма как да стане и няма да стане. Т.е. накрая пак ще го духат бедните и това няма да са банкери.
Така както ти плащаш масрафа на американските келеши с бели якички, така и в Гърция ще се случи. А най-тъпото е, че и аз плащам масрафа и на американските и гръцките "юпита".
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Сря Ное 02, 2011 6:31 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Ное 02, 2011 6:28 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Я ме светнете. Целия свят дължи 20-30 трилярда(това ли е думичката). Въпроса е на кого?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Ное 02, 2011 6:31 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Една малка част от парите са дължими на Китай и прочие. По голямата част са виртуални. Пари без покритие. Демек имаш левчета/долари/евро дето нямат реална стойност, но политиците нямат смелост да ти го съобщят. Инфлация му е майката. Целия свят го чака Виденова зима 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 02, 2011 6:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, аз не говорих за гръцките банки, а за западните. Т.е. като фалират западните банки, нека това си бъде проблем на западните страни, а не на Гърция. Както като фалираха американските банки си беше проблем на САЩ, а не на останалия свят. Даже тук като бейлнахме аут банките голяма част от парите заминаха директно зад граница, защото не се наложи чуждите им кредитори да пият студена вода. Та не виждам как САЩ са прехвърлили това на теб. Даже направиха услуга на целия свят с похарчените няколко трилиона, че всичко се закрепи за още няколко години, вместо да рухне веднага  .
|
| Сря Ное 02, 2011 6:38 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе парите бяха давани почти насила на гърчулята, не че те се противяха много. Обаче този път спекулантите с "прогнозите" наистина подпалиха света щото гъркът е луд за връзване. Резултатът от референдума е повече от ясен и едва ли ще е само 70%. Но решението за него ще се вземе декември и референдума ще е декември, т.е. като гледам отзивите няма да стане: не го искат нито в чужбина нито опозицията нито половината ПАСОК. Това е нещо като шах: да се уплаши Европата или поне управляващите да си измият ръцете. Щото Папандреу е политически труп, има гласове в ПАСОК да напусне че да хвърлят вината отгоре му и да се спаси партията. Референдума ще го оневини малко но опозицията твърдо реве за избори резултатът от които също е ясен поне за десетилетие напред. И според мен ще го принудят ама чак за догодина пък дотогава: шменти капели, гъркът е тарикат.
Edit: и стига с тази дъвка колко били мързеливи гърците. Щото държат на социалните си придобивки ли? Разбира се мързеливци има навсякъде. Аз не мога ка кажа, че познавам от първа ръка как бачкат всички нации но с някои съм работил а за други съм чувал от познати и от филми и да ви кажа, че гъркът си е посредата за разлика от българина. Гъркът си има традиция в частното а българинът още го кара на "лъжат ме, че ми плащат, лъжа, че работя".
Последна промяна bongo_x2 на Сря Ное 02, 2011 8:43 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Ное 02, 2011 8:21 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми тия дето им дават парите като не идват в БГ да питат кого да е на улицата кво значи "византийска му работа" така ще е 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Ное 02, 2011 8:36 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
То, че ще рухне - ще рухне. Ама колкото бързо стане толкова по-малко ще боли. http://www.youtube.com/watch?v=_ZG8HBuDjgc много е дълго, не го гледайте. Накратко - на Галапагоските острови се мъчат да спасат някаква птичка, дето не иска да се размножава. Оказва се, че като си на изолиран остров(планетата Земя), ако нямаш хишници, които да те ядат колкото по-бързо се размножаваш толкова по-бързо ти изчезва вида. Това се е случило с останалите видове и са останали само най-некадърните. Това печатане на пари е еквивалента на бързо размножаване. В крайна сметка всичко, ще си додойде на мястото. Въпроса е дали хората ще ги има, като вид или не.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Ное 02, 2011 8:52 pm |
|
 |
|
zaphod
|
останали били най-некадърните, голям извод няма що 
|
| Сря Ное 02, 2011 9:01 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Шопа друго казва: "Они ми плащат колкото да не умрем, ама и я им работим, колкото да не заспим!" 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Ное 02, 2011 11:56 pm |
|
 |
|
3aek
|
аз не мога да разбера ако гърция фалира защо това ще доведе до разпадане на еврозоната гърция едва ли има повече от 1-2% от БВП на евро зоната, как може това да е заплаха?
|
| Чет Ное 03, 2011 12:01 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Защото ще стане ясно, че ЕС не може сам да си оправи бакиите. Гърция има 1-2%, ама Испания и Италия имат бая повече  . Та не се знае знае ли се. До сега в историята е имало няколко такива влутни съюза и никой не е прокопсал дълго време без да има и фискален съюз. Не може да махнеш границите пред хора, стоки и пари, а да оставиш всеки да си определя коренно различна данъчна и социална политика. Сега какво става - вдигат данъците в една страна за да вържат бюджета и понеже няма граници хората се втурват и почват да си харчат парите в съседната страна. Съответно първата не може да събере нищо и даже става още по-зле, защото консумацията се измества другаде. Или правиш пълен (монетарен, фискален и социален) съюз с федерално правителство като е в САЩ или просто нищо не става и след време кой от къде е  .
|
| Чет Ное 03, 2011 1:03 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Тук съм напълно съгласен с теб! Не може да има малко бременна жена.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Ное 03, 2011 9:22 am |
|
 |
|
Цецо
|
 На там вървят нещата. Силно вероятно е Европа да се раздели фискално на север и юг. И Севера да мине на унифициране на данъчното законодателство. Те и без това там данъците са изродски, народа си ги харесва такива... няма да е проблем.
Последна промяна Цецо на Чет Ное 03, 2011 9:43 am, променена общо 2 пъти
|
| Чет Ное 03, 2011 9:38 am |
|
|