| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Стив Джобс почина...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 28, 2011 4:20 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Ами реално ползват същите процесори като айфона. Телевизора е много добър. И андроида върви наистина много мазно на тях.  Като цяло са почти достойна конкуренция.
|
| Пет Окт 28, 2011 5:02 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
За смартфон може и да става, но аз не бих разчитал, освен това колко са продали самсунг и какво са спечелили не е много ясно, в момента мисля че са в доста тежко положение, някъде бях чел ама не запомних, доста производства ще закриват.
|
| Пет Окт 28, 2011 5:26 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Абе не е баш същия процесор - епъл купиха няколко фирми за дизайн на чипове и откак изкараха A4 и А5 дръпнаха пред самсунг. Конкуренцията трудно докарва същите производителност/живот на батерията. Втора година никой не може да изкара нещо по добро и по евтино от тях, да не говорим че те го правят с някакви невероятни печалби. Ей примерно амазон ще продават таблета си на загуба. Скоро ми се чупи лаптопа и като почнах да гледам за нещо прилично да го сменя не видях нищо което по си струва от MacBook Air - хем леко, кара 6-7 часа на батерии, екрана на 13 инчовия модел е с хубава резолюция като за програмиране, е не го взех де щот тук продават само AZERTY а нямах време да чакам месец да ми доставят с нормална клавиатура.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Окт 28, 2011 5:33 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Не знам дали А5 е по добър от MT6573 ама А4 определено не е по добър: http://android-sale.com/hdc-a9100-s2-an ... l-sim.htmlГледах някъде клип как играят Qake III на него, никакви проблеми мазно мазно си върви. Има играчки колкото искаш на пазара на китайските ментета и то с много добри професорчета, всички май са някаква пройзводна на ARM... Например новия им професор http://www.mediatek.com/en/Products/fea ... t.php?sn=7 едва ли е по слаб от А5 на apple. Миналата седмица ми дойде gooapple-че, никаква разлика по прилика меню и поведение от Iphone4 маалко сякаш е по бавен ама защото е с MT6516, иначе е супер и дисплея му е по хубав даже Сега чакам един с MT6573 и като дойде ще видим как е Ей тоя: http://www.mytouch-phone.com/lang-en/an ... en-hd.html
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Окт 29, 2011 8:31 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Освен производителноста е важна и консумацията. Интел правят много по бързи процесори на които спокойно можеш да пържиш яйца. Иначе между А4 и А5 има съществена разлика от потребителска гледна точка - имам iPhone 4 и iPad2 и определено предпочитам таблета.
|
| Съб Окт 29, 2011 12:00 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Смятал ли си им приблизително колко ядат тия две неща средно (всяко) (предполагам им знаеш батериите какви са), под средно разбирам да ти е в ръцете и да цъкаш по него без да му угасва дисплеят но и без да го зориш умишлено, примерно четеш нещо, поглеждаш тук-там, проверяваш поща и т.н. То може и да е публично това инфо де ама аз не съм го търсил  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Окт 29, 2011 12:47 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Ами телефона не е кой знае какво - издържа между 2 и 3 часа с включен WiFi, предполагам че с 3G ще е ощ по малко. Иначе ако не браузвам на него или не говоря по скайп зареждам батерията на около 3 дни. Таблета е много по добре, по рекламите го дават 10 часа гледане на видео, но с включен WiFi ги докарва 7-8 часа нон стоп работа което си е перфектно за бразуване, проверка на поща, фейсбуук, скайп докато си работя на другия компютър. Таблета спокойно заменя компютър за всичко освен за работа/програмиране, телефона става само за резерва докато си на път да си провериш нещо набързо. В България обаче може да е малко по различно защото мобилния интернет е доста по евтин отколкото в Белгия - тук гледах цените и им теглих една майна и ползвам само WiFi без 3G. Та според мен след няколко месеца ползване революционното устройство е таблета - това е компютъра който трябваше да се появи още преди 15-20 години вместо да се мъчим с майкрософт и виндовс. Една блутут клавиатура и става за работа - флаша и видеото са закачени направо за процесора, няма PCI, IDE, SATA, USB и там каквито още шини, бусове и т.н. неща дето усложняват и забавят. Още не ми е ясно що трябва да правят SSD дискове които да емулират SATA и да се точат бавно, вместо да се закачат направо на адресната шина на процесора, ама айде да не навлизам в тая тема че почвам да се нервя.
|
| Съб Окт 29, 2011 9:20 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
И ... как си представяш писането във флаша - като в RAM ли !? Аз пък се "НЕРВЯ" на такива малоумни твърдения !
|
| Съб Окт 29, 2011 10:09 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Флаша във флашките и SSD дисковете е закачен към шината на управляващия ги контролер. Просто човека елиминира посредника.(Да не говорим, че има технологии като FRAM, дето колкото и да се пънеш не можеш да ги изхабиш в разумно време.)
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Окт 29, 2011 10:24 pm |
|
 |
|
palavrov
|
И четене и писане ... и в момента микроконтролерите ползват тази идея, не е невъзможно да се направи. И иди да разправяш че е "малоумно" на всички производители на SoC. Това че не ти стига акъла да видиш как може да се направи не ме прави мен малоумен.
|
| Съб Окт 29, 2011 10:27 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3753 Местоположение: София
|
това, което производителите на FRAM "пропускат" да кажат е, че "броят цикли на запис' де-факто е брой на обръщенията към паметта - независимо дали е запис или четене. Това май е единствената памет, при която има лимит и за това колко пъти можеш да я прочетеш.
|
| Съб Окт 29, 2011 10:31 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не знам дали е така, но със сигурност ще изкара повече от един флаш или въртящ се харддиск.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Окт 29, 2011 11:05 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Всъщност SSD дисковете би трябвало да са много по-бавни от механичните, писането не само е ограничено по брой ами е и бавно, като във всеки флаш. FRAM не го знам как е, ама все още май е просто екзотика. Въобще задържането на заряди в изолирани обеми дето на зор се пробиват за да се разредят като ще се трият не го виждам да стане ефикасно като пренамагнитването. Та бавната работа на SSD-тата няма нищо общо с интерфейса, не би създавал усещане за "бавно" сам по себе си.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Окт 29, 2011 11:38 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Минало бешело, tgi ! Главно заради SSD-тата наложиха SATA3, т.е. станаха по-бързи от магнитните дори при четене на непрекъснат запис.
|
| Съб Окт 29, 2011 11:51 pm |
|
|