Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Стив Джобс почина... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Стив Джобс почина...
http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/10/28 ... smartfoni/

Пет Окт 28, 2011 4:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Ами реално ползват същите процесори като айфона. Телевизора е много добър. И андроида върви наистина много мазно на тях. :) Като цяло са почти достойна конкуренция.

Пет Окт 28, 2011 5:02 pm
Профил

За смартфон може и да става, но аз не бих разчитал, освен това колко са продали самсунг и какво са спечелили не е много ясно, в момента мисля че са в доста тежко положение, някъде бях чел ама не запомних, доста производства ще закриват.

Пет Окт 28, 2011 5:26 pm
Профил

Абе не е баш същия процесор - епъл купиха няколко фирми за дизайн на чипове и откак изкараха A4 и А5 дръпнаха пред самсунг. Конкуренцията трудно докарва същите производителност/живот на батерията. Втора година никой не може да изкара нещо по добро и по евтино от тях, да не говорим че те го правят с някакви невероятни печалби. Ей примерно амазон ще продават таблета си на загуба. Скоро ми се чупи лаптопа и като почнах да гледам за нещо прилично да го сменя не видях нищо което по си струва от MacBook Air - хем леко, кара 6-7 часа на батерии, екрана на 13 инчовия модел е с хубава резолюция като за програмиране, е не го взех де щот тук продават само AZERTY а нямах време да чакам месец да ми доставят с нормална клавиатура.

Пет Окт 28, 2011 5:33 pm
Профил

Не знам дали А5 е по добър от MT6573 ама А4 определено не е по добър: http://android-sale.com/hdc-a9100-s2-an ... l-sim.html
Гледах някъде клип как играят Qake III на него, никакви проблеми мазно мазно си върви.
Има играчки колкото искаш на пазара на китайските ментета и то с много добри професорчета, всички май са някаква пройзводна на ARM...
Например новия им професор http://www.mediatek.com/en/Products/fea ... t.php?sn=7 едва ли е по слаб от А5 на apple.
Миналата седмица ми дойде gooapple-че, никаква разлика по прилика меню и поведение от Iphone4 маалко сякаш е по бавен ама защото е с MT6516, иначе е супер и дисплея му е по хубав даже :rolleyes:
Сега чакам един с MT6573 и като дойде ще видим как е :wink:
Ей тоя:
http://www.mytouch-phone.com/lang-en/an ... en-hd.html

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Окт 29, 2011 8:31 am
Профил

Освен производителноста е важна и консумацията. Интел правят много по бързи процесори на които спокойно можеш да пържиш яйца. Иначе между А4 и А5 има съществена разлика от потребителска гледна точка - имам iPhone 4 и iPad2 и определено предпочитам таблета.

Съб Окт 29, 2011 12:00 pm
Профил
Аватар

Смятал ли си им приблизително колко ядат тия две неща средно (всяко) (предполагам им знаеш
батериите какви са), под средно разбирам да ти е в ръцете и да цъкаш по него
без да му угасва дисплеят но и без да го зориш умишлено, примерно четеш
нещо, поглеждаш тук-там, проверяваш поща и т.н. То може и да е публично това
инфо де ама аз не съм го търсил :) .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Окт 29, 2011 12:47 pm
Профил WWW

Ами телефона не е кой знае какво - издържа между 2 и 3 часа с включен WiFi, предполагам че с 3G ще е ощ по малко. Иначе ако не браузвам на него или не говоря по скайп зареждам батерията на около 3 дни. Таблета е много по добре, по рекламите го дават 10 часа гледане на видео, но с включен WiFi ги докарва 7-8 часа нон стоп работа което си е перфектно за бразуване, проверка на поща, фейсбуук, скайп докато си работя на другия компютър. Таблета спокойно заменя компютър за всичко освен за работа/програмиране, телефона става само за резерва докато си на път да си провериш нещо набързо. В България обаче може да е малко по различно защото мобилния интернет е доста по евтин отколкото в Белгия - тук гледах цените и им теглих една майна и ползвам само WiFi без 3G. Та според мен след няколко месеца ползване революционното устройство е таблета - това е компютъра който трябваше да се появи още преди 15-20 години вместо да се мъчим с майкрософт и виндовс. Една блутут клавиатура и става за работа - флаша и видеото са закачени направо за процесора, няма PCI, IDE, SATA, USB и там каквито още шини, бусове и т.н. неща дето усложняват и забавят. Още не ми е ясно що трябва да правят SSD дискове които да емулират SATA и да се точат бавно, вместо да се закачат направо на адресната шина на процесора, ама айде да не навлизам в тая тема че почвам да се нервя.

Съб Окт 29, 2011 9:20 pm
Профил
Аватар

palavrov написа:
....да се мъчим с майкрософт и виндовс. Една блутут клавиатура и става за работа - флаша и видеото са закачени направо за процесора, няма PCI, IDE, SATA, USB и там каквито още шини, бусове и т.н. неща дето усложняват и забавят. Още не ми е ясно що трябва да правят SSD дискове които да емулират SATA и да се точат бавно, вместо да се закачат направо на адресната шина на процесора, ама айде да не навлизам в тая тема че почвам да се нервя.

И ... как си представяш писането във флаша - като в RAM ли !?
Аз пък се "НЕРВЯ" на такива малоумни твърдения !

Съб Окт 29, 2011 10:09 pm
Профил

Флаша във флашките и SSD дисковете е закачен към шината на управляващия ги контролер. Просто човека елиминира посредника.(Да не говорим, че има технологии като FRAM, дето колкото и да се пънеш не можеш да ги изхабиш в разумно време.)

Съб Окт 29, 2011 10:24 pm
Профил

И четене и писане ... и в момента микроконтролерите ползват тази идея, не е невъзможно да се направи. И иди да разправяш че е "малоумно" на всички производители на SoC. Това че не ти стига акъла да видиш как може да се направи не ме прави мен малоумен.

Съб Окт 29, 2011 10:27 pm
Профил
Аватар

ike написа:
...Да не говорим, че има технологии като FRAM, дето колкото и да се пънеш не можеш да ги изхабиш в разумно време.

това, което производителите на FRAM "пропускат" да кажат е, че "броят цикли на запис' де-факто е брой на обръщенията към паметта - независимо дали е запис или четене. Това май е единствената памет, при която има лимит и за това колко пъти можеш да я прочетеш.

Съб Окт 29, 2011 10:31 pm
Профил ICQ

Не знам дали е така, но със сигурност ще изкара повече от един флаш или въртящ се харддиск.

Съб Окт 29, 2011 11:05 pm
Профил
Аватар

Всъщност SSD дисковете би трябвало да са много по-бавни от механичните, писането
не само е ограничено по брой ами е и бавно, като във всеки флаш. FRAM не го знам как е,
ама все още май е просто екзотика. Въобще задържането на заряди в изолирани
обеми дето на зор се пробиват за да се разредят като ще се трият не го виждам
да стане ефикасно като пренамагнитването.
Та бавната работа на SSD-тата няма нищо общо с интерфейса, не би създавал
усещане за "бавно" сам по себе си.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Окт 29, 2011 11:38 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Минало бешело, tgi ! Главно заради SSD-тата наложиха SATA3, т.е. станаха по-бързи от магнитните дори при четене на непрекъснат запис.

Съб Окт 29, 2011 11:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща