Отговори на тема  [ 141 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Free energy - Генератор на Капенадзе 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Free energy - Генератор на Капенадзе
forest_gump написа:
Нищо тук не противоречи на закона, че от нищо нещо не става.

Преди малко в тоалетната издрусах едно голямо, може да захрани цялата земя за 1000 години напред, грешка няма и преди 100 години и след 100 години все E=mc^2. Въпроса е как да извлечем тази енергия и постепено да я уползотворим. На този етап с това се занимават все хора дето или искат 10 000 000 за да произведат портотипа или такива дето не са си изпили хапчетата. И те всичките, дето се къпят в безплатна енергия всеки месец ходят да си плащат сметкава в енергото. Всъщност ако ви се е налагало да търсите електричество някъде по къра и по планините, енергията в контакта ще ви изглежда, като свободна и безплатна.
Цитат:
Е, точно тая енергия я ловихме с детекторен радиоприемник...

Това е несериозно, не можеш да си вкючиш компютъра да го захраниш, всъщност едно хамстерче с холело за въртене може да произведе повече енергия отколкото с детекторен приемник.

Нед Окт 23, 2011 1:03 pm
Профил

ike написа:
Цитат:
Е, точно тая енергия я ловихме с детекторен радиоприемник...

Това е несериозно, не можеш да си вкючиш компютъра да го захраниш, всъщност едно хамстерче с холело за въртене може да произведе повече енергия отколкото с детекторен приемник.

Ще почакам да узрее идеята ти за ПЦ захранвано от хамстерче, пък като пуснеш и някой пад на трици ще си купя :) До тогава ще се възползвам от детекторния приемник да слушам радио, щото е несериозно :P

Нед Окт 23, 2011 1:18 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Free energy - Stirling Engine !!!
Отдавна искам да си поиграя с корабен модел ама не на батерии. То все време няма ама тази година май ще се намери :twisted:
Отказах се от класическия парен двигател заради сложнотията и опасността и докато се чудех как да префасонирам филтър-кафеварка попаднах на mr. Stirling и древната му но вечна идея. Почнах да мисля как да оптимизирам Flame Licker-а за в кораб (ауу, че мощно) но ме осени super green идеята: отгоре грее слънцето, отдолу охлажда водата, маховикът е вентилаторна перка с тежка окръжност покрая - хем ако случайно спре вятърът ще му даде старт... :mrgreen:
На ви един пример: http://www.youtube.com/watch?v=CdX7hwjh ... re=related
Едит2: той човекът ръгал графит щото не е чувал, че от тефлона по-хлъзгав е само диаманта. Пък и относно стиропора имам възражения и нещо по-къдраво за топлообмен с въздуха - въобще моят модел ще е доста по-различен но със същата идея.

P.S.: Искам само да кажа, че сме заринати с free energy но не и с работещи Капандзе генератори :ANAL:

Нед Ное 27, 2011 5:55 pm
Профил
Аватар

Дори и сиренцето в капана не е безплатно. Който се занимава по сериозно с вятърни/слънчеви системи знае за какво говоря...

Нед Ное 27, 2011 9:02 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение Re: Free energy - Stirling Engine !!!
bongo_x2 написа:
...хем ако случайно спре вятърът ще му даде старт...

Има концептуален проблем. Ако на лодката има палава кака и тя духа в обратна посока, може да се появи проблем със задвижването... :D

Нед Ное 27, 2011 9:17 pm
Профил
Аватар

Мнение Stirling...
А бе Ицо, за играчка на детето става дума. Виж, палавата кака е добра идея но тя ще се припича на слънцето и няма да се занимава с духовни дейности!
Малкият от две годишен знае на какво се вика "мацка", така че няма да го разваля :)

Нед Ное 27, 2011 9:44 pm
Профил
Ранг: Минаващ

head_up написа:
forest_gump написа:
... може да се окаже че ако спрат всички радио излъчватели на планетата и тази енергия ще изчезне :D .
Е, точно тая енергия я ловихме с детекторен радиоприемник, Т образна антена от колкото може повече меден кабел и високоомни слушалки ... доста ефективно при това ;) Та тук просто "паразитираме" върху някой дето бичи в ефира.

"Разработване на нов метод за извличане, преобразуване и съхранение на електрическа енергия от заобикалящите ни високочестотни електромагнитни полета"

http://sci-society-bg.eu/node/29

наистина е бил финансиран от "Национален фонд научни изследвания"
http://www.nsfb.net/?id=1317

:)

Пон Окт 08, 2012 11:30 pm
Профил

Проекта е трябвало да се казва:
"Разработване на нов метод за извличане, преобразуване и съхранение на държавни пари от заобикалящите ни нестопанисвани финансови потоци"

Вто Окт 09, 2012 12:51 am
Профил
Аватар

Повече от година ежедневно копнея тази тема да ми почервенее :)

Е не мога да спра: да речем си "късметлия" :twisted: ,живееш в средата на четири еднокиловатови предавателя на по километър разстояние и притежаваш Идеалната антена. Като се има впредвид, че силата отслабва според квадрата от разстоянието можеш ли да изчислиш колко вата ще приемеш? Ама идеална антена нямааа...

Уф, хвърлих барут на вятъра:
"Така че, не всички членове имат компетентност в областта на изследване на проекта. Както сам пише горният рецензент, останалите участници нямат никакъв научен опит. Но е пропуснал да напише, че те изобщо не са учени, дори слаби или начинаещи. Да не говорим, че специалистът по пътища и мостове е пенсионер, а друг е икономист. При това положение дори дадените 2 точки от 5 никак не са оправдани; макар да счита, че изследванията на ръководителката са ценни (без да ги познава), той сам посочва, че те са публикувани срещу заплащане или в България, т.е. имат изключително провинциален характер."

Вто Окт 09, 2012 9:56 pm
Профил

Доста разнообразни мнения прочетох по въпроса , но струва ми се, че ако погледнем реалистично на въпроса. Съществуването на мошеника Капанадзе не е доказателство за несъществуването на сво0бодна енергия. След като може да се извлича безплатна енергия от вятъра който е следствие на облъчването на земята с електромагнитни вълни от слънцето под формата на светлина и топлина, то значи има и други начини да се вземе от тази енергия.
За тези на които им е интересно ще вметна, че има странен парадокс с извършване на необяснима работа в противоречие на цикъла на карно
"няма превръщане на топлинна енергия в работа" при експерименти с точката на кюри. в ютуб има доста клипове по въпроса.

Съб Окт 13, 2012 11:22 am
Профил

Можеш ли да демонстрираш работещ портотип или само така си говориш, щото в тубата аз съм виждал летящи прасета, но това нищо не значи.

Съб Окт 13, 2012 4:15 pm
Профил
Аватар

Добре де, като има извършване на необяснена работа с точката на Кюри защо още никой
не е постигнал впрягането и отвъд клипове в tinfoil hat общностите?

Изобретателите на перпетуум мобиле обикновено си усложняват задачата добавяйки
конверсия след конверсия докато му изгубят нишката и вземат, че си повярват.

Като бях 10-12 годиншен веднъж го направих и аз, бях нарисувал някаква верига от
електромотор, който върти компресор, който пък захранва бутален двигател който
да върти генератор захранващ електромотора, или нещо подобно беше. Гордо го показах
на един приятел на баща ми - физик, той ми беше консултанта за такива работи като дете - и
той ми каза за закона за запазване на енергията (в училище не сме били стигнали дотам, явно
съм бил по-малък от 6-ти клас май беше).

Та знам за какво става дума, ако и да не ми е ясно как човек може да не претърпи развитие отвъд
5-и клас и да има връзка с техниката :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Окт 13, 2012 4:27 pm
Профил WWW
Аватар

ike написа:
Можеш ли да демонстрираш работещ портотип или само така си говориш, щото в тубата аз съм виждал летящи прасета, но това нищо не значи.

Убеден ли си, че човечеството познава всички форми на съществуване на енергията към този момент?
Не говорим за перпетуум мобиле и други мошенически истории, а за нова непозната и неизползвана до сега форма на енергията.

Съб Окт 13, 2012 4:57 pm
Профил WWW

Съгласен съм с това, че има още много да се учим и неутрино абсорбаторите и джобните cold fusion реактори предстоят. Но не мисля, че ще ги открие някой който си игре в кухнята с магнитчета и не познава физиката за 6-ти клас.

Съб Окт 13, 2012 5:16 pm
Профил
Аватар

ike, това обяснение е разбираемо само за тия научили физиката от 6-ти клас :D :D :D .

Би изисквало и много повече, ако вкараме в него отговор на въпроса
"колко много не знаем" който и цялото знание на човечеството няма как да стигне
за да получим отговора, все удряме в безкрайността и неспособността си да я обозрем.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Окт 13, 2012 5:26 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 141 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща