| Автор |
Съобщение |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
 Търся автотенекеджия...
Та, препоръчайте някой... Става въпрос за бомбето на заден ляв амортисьор. Пък и ако може да не е много далеч от Лозенец... че знам ли дали ще стигна 
|
| Чет Окт 20, 2011 3:53 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Търся автотенекеджия...
мога да ти препоръчам тенекеджията на СБА-то (от Черни Връх след пожарната преди зоопарка)... ама съм му забравил името на човека, ама той е един... като влезеш в двора, минаваш канала за прегледите и насреща са ти гаражи, най у лево  ако решиш да ходиш там, най-добре сутрин 8-8:30 в кафенето са всички...
|
| Чет Окт 20, 2011 9:38 pm |
|
 |
|
relsys
|
Мерси, Миро. А евентуално някакво телефонче?
И сега, още един проблем:
Бусчето ми, както си карах, угасна. След 10 паления, при които работеше само на ниски, и като подадеш газ гасне, пак тръгна. След 10 км пак спря. Сменихме чукчето, ама нищо. Издърпахме го в сервиз - там не проявил дефекта. Взех го, след 20 км пак спря. Сменихме Палец, Капачка, кондензатори, вървеше. И сега пак. А кажете де му е болката....
|
| Чет Окт 20, 2011 9:48 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
за телефончето виж лични, а пък за бусчето тука едва ли ще отгатнем какво му е  Но като чета описанието какви стари технологии ползваш ме налегнаха едни спомени... Навремето (преди 89г.) имах ЗАЗ и той имаше подобен проблем. Оказа се вала на делкото, то в зазките е една пръчка дето влиза в двигателя и със зъбна предавка се върти от маховика. Като го настъпиш вала почваше да излиза нагоре и като преплъзне двигателя гасне естествено. На ниски обороти си беше ОК известно време, докато един път явно се беше разцентровало и тогава всъщност го открих...
|
| Чет Окт 20, 2011 10:32 pm |
|
 |
|
relsys
|
Да, стари са ми колите, но така съм решил, това е друга тема.
хм, това за делкото интересно, аз го вадих, има ли как да забележа?!?
|
| Чет Окт 20, 2011 10:42 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
то зависи от колата... При запоршето беше лесно щото коляновия вал излизаше на шайба за външен ремък, който въртеше турбината и динамото. Та на шайбата си имаше фабричен белег по който може да се ориентираш кога първи цилиндър е в ГМТ (ако помня правилно). Та по белега аз си центровах и делкото... Просто въртя с манивелата и гледам чукчето и шайбата. Ако знаеш на твоя двигател как да се ориентираш за положението на коляновия вал... трябва да има начин, иначе как регулираш "предварението", само на слух?
|
| Чет Окт 20, 2011 11:05 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
А гориния филтър от кога е щото от задръстен филтър дава такива симптоми. Проверете и бензиновата помпа, сондата в резевоара и там има цедка която може да се задръсти.
|
| Чет Окт 20, 2011 11:22 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
за бусчето: имаш ли утаечен филтър. Може той да е проблема.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Окт 21, 2011 3:45 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Алеко май се казваше - запомнящо се име... щото тогава го асоциирах с Москвич 
|
| Пет Окт 21, 2011 5:51 pm |
|
 |
|
relsys
|
Май открих проблема. Като извадя свещ е суха. А нивото на бензина в карбуратора си стои. Значи след карбуратора не постъпва гориво към цилиндрите. Днес или утре мисля ако намеря време да го разглобя.
|
| Съб Окт 22, 2011 12:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не си се научил значи да "подушваш" проблемите  На един бензинов двигател му трябват 3 неща - въздух, гориво и ток. Ако не пали караш някой да върти ключа за малко, а ти помирисваш какво излиза на аспуха. Там най-лесно може да прецениш дебита, т.е дали влиза въздух, а по миризмата дали има неизгорял бензин, т.е. дали двигателя е задавен и т.н. По-трудно е като е смесено, т.е. някои цилиндри работят други не, ама това може да го чуеш с уши и да усетиш вибрациите докато се мъчи да запали.
|
| Съб Окт 22, 2011 1:07 pm |
|
 |
|
relsys
|
Да Миро, съгласен съм. Въпросът е, че дефектът беше много непостоянен. И вчера понякога припалваше и мокри свещите. Но когато не припали, са съвсем сухи, и искра си има. Значи е нещо централно в карбуратора, или греша?
А за другата, случайно открих едно сервизче до входа на зоопарка от към Симеоновско. Оставих им я, ще дам отзиви като я направят.
|
| Съб Окт 22, 2011 4:31 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Виж си бензиновата помпа. Ако е с гъвкаво платно (най-вероятно), като затопли се отпуска и не помпа. Може и да е разхлабено клапанче - от вибрациите, ту се намества, ту се блокира и пак спира да помпа.
|
| Съб Окт 22, 2011 4:54 pm |
|
 |
|
relsys
|
Бензиновата помпа е механична. Според мен работи. Иначе нивото в карбуратора щеше да спада, той си има око. Та затова мисля, че е там проблема. А и карбураторните не угасват изведнъж.
|
| Съб Окт 22, 2011 5:10 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Да няма вода в карбуратора(или някакви песачинки)?
|
| Съб Окт 22, 2011 6:16 pm |
|
|