| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Не ме кефят шрифтовете под гадната 7-ца :(
Взех нов компютър и ща не ща трябваше да му кача 7-ца. Турях я аз, ама нещо не ме кефят буквите. Не са резки отсечени, а едни такива малко като със сянка седят. Все едно нещо с хардуера е кофти. Смених карта, монитор, захранване.... е не, гадни са. Почти бях обвинил дъното, ама викам, чакай да сложа едно XP на виртулна машина - ами заспаха си, точно както им се кефя. Та установих, че просто самите шрифтове и подборки на цветове са гадни в 7-цата. Пробвах всякакви настройки на десктопа, класик - мласик, всякави цветове - е не гадно и това е. Все едно съм сложил монитор и карта за 100лв. Колегите викат - нищо му няма ти си внушаваш. Абе и аз така си помислих, ама само след 3 часа ме засърбяха очите с това говно, обръщам се към стария компютър - все едно ми светна в мрак. Някой има ли същото усещане. Или аз съм изкрейзил? P.S. Не съм луд - ето тук са два скриншота на една и съща машина - едното е под виртуално XP, другото е 7-ца. На 7цата е видимо по замазано и нечетливо, особенно дразнещо е в горната част на екрана.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 20, 2011 4:05 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
 Re: Не ме кефят шрифтовете под гадната 7-ца :(
Control Panel->Personalization->Window Color and Apperance->Open classic ....->Effects->Use the following methos to smooth edges of screen fonts
|
| Чет Окт 20, 2011 4:22 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Много точно са го казали хората. Търси с Гугъл http://www.google.com/search?num=100&hl ... +cleartypeв бъдеще с продуктите на М$ все по-често ще ти се налага да търсиш от къде се изключва. Ето и становището на М$ по въпроса http://social.technet.microsoft.com/For ... eabc04a68bИнтересно, защо всички нормално мислещи хора го намират това за дразнещо и уморяващо очите.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Окт 20, 2011 5:27 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хубаво. А как се маха. Не може ли просто да се изключи тоя фичър или трябва да обикалям като малоумник и да сменям фонтове наред? P.S. Махнах я тая щуротия, сега се ядва 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 20, 2011 5:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да бе, до преди време на всеки нов монитор пробвах ш*баното Cleartype и винаги съм го изключвал. Но си мислех че аз съм кривият.
|
| Чет Окт 20, 2011 10:40 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ами най-вероятно защото е дразнещо и уморяващо очите.
|
| Чет Окт 20, 2011 11:59 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
И мен ужасно ме дразни тоя ClearType... за капак на всичко от една версия нататък на Windows Mobile взеха и там да го интегрират, че и там трябваше да го спираш. Щото пък на телефон с Windows Mobile си оказваше и забележимо влияние на производителността, тоя FEATURE
|
| Пет Окт 21, 2011 7:34 am |
|
 |
|
Цецо
|
Абе в интерес на истината питах няколко човека, които ползват компютър веднъж седмично и знаят само как да влязат в интернет. Според тях с ClearType било много по меко и приятно за очите.
Ама явно ние сме свикнали с отсечените букви и окото и мозъка си търсят това на което са привикнали.
|
| Пет Окт 21, 2011 9:50 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
ClearType е добре за TTF и зле за FON Екранните шрифтове (FON) са идеални за малките рамери - затова и повечето разработчици (по-старите ... като мен) ги предпочитат, но ... всяко нещо с времето си  Когато дисплеите станат масово по 16000x9000 ... никой няма и да си спомня за FON ... а ClearType - няма да има опция за изключване P.S. Ако зависеше от мен - бих забранил ClearType за FON, и бих го оставил за TTF
|
| Пет Окт 21, 2011 10:20 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 За любителите на I.Explorer 9:
Играя си с нова инсталация на Win7 и гледам всяко по-съмнително обновяване. Има си KB2545698 където признават и коригират част от глупостта.
|
| Нед Дек 04, 2011 12:47 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Мистерията разкрита (почти)
Днес смених добрият стар 17" TFT 1280x1024 с още по-стар 15" 1024x768 поради куп причини. Дзверих се тази вечер из нета и животното ме изнерви - не се вижда въпреки по-големите букви. И така докато не се сетих да включа ClearType  Краят за вас.
|
| Съб Май 05, 2012 11:03 pm |
|
|