Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Проектиране на микроприемник и микропредавател по функ. опис 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение Re: Проектиране на микроприемник и микропредавател по функ.
Стига си се занимавал с глупости... Знанията които са ти необходими да проектираш подобно устройство съм сигурен, че многократно надскачат знанията които са ти нужни за да си изкараш изпитите. Вложи тея усилия в учене, много по лесно и сигурно ще е.

Пон Окт 17, 2011 6:53 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Това устройство не е за вземане на изпити. Отдавна съм ги минал изпитите и то с четене, а не с преписване. Предназначението на устройството е съвсем различно, затова търся помощ и съвети в този форум.
Затова ако някой може да помогне, да помага. Ако беше за изпити разбира се че щях да си взема някое от устройствата, които се предлагат в нета. Просто искам съвети какво още е необходимо към приемника, защото основното при него е да е с минимални размери. Дали компонентите, които съм посочил, са достатъчни за сглобяването на приемника или трябва още нещо да се добави?
Ако можех да си го направя сам и разбирах от микропроцесори и електроника, бих си го направил, но уви, не разбирам и затова търся помощ.

Вто Окт 18, 2011 6:13 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

miromad написа:
Това устройство не е за вземане на изпити.
........
Просто искам съвети какво още е необходимо към приемника, защото основното при него е да е с минимални размери. Дали компонентите, които съм посочил, са достатъчни за сглобяването на приемника или трябва още нещо да се добави?
Ако можех да си го направя сам и разбирах от микропроцесори и електроника, бих си го направил, но уви, не разбирам и затова търся помощ.

Как мислиш, дали ако струпаш всичко това:
miromad написа:
.................
- за говорител съм избрал този http://www.knowles.com/search/family.do ... b_cat_id=9
- за трансийвър да ме посъветвате кой от двата да е http://www.emmicroelectronic.com/Line.asp?IdLine=53#51 , и ако е някой от двата, ще ми е нужен и ЦАП, някой от тези http://www.microchip.com/ParamChartSear ... &pageId=79
- ако трансийвъра е този http://www.csr.com/products/41/csr7810 , тогава няма да ми е необходим допълнително ЦАП, тъй като си го има вграден в чипа
- антената ще бъде тази http://www.rainsun.com/Products/LTCC/AN3216/AN3216.html
- батерията е ясно каква ще е
Та въпроса ми е дали тези компоненти са достатъчни, или е нужно още нещо, за да бъде напълно готов приемника (да речем усилвател, някои допълнителни кондензатори, индуктивности, резистори и т.н.)
За предавателя съм намерил DSP процесор http://www.analog.com/en/processors-dsp ... index.html , който може да се програмира с GUI софтуер, може DSP процесора да е и на microchip, които предлагат и апликейшън ноутс.
Всички тези компоненти мога да ги поръчам в единични бройки на разумна цена и ще ми бъдат доставени в разумни срокове.

на масата си, ще ти стигнат знанията и опита да го подкараш???
Имаш ли нужната техника, виждал ли си поне едно DSP на живо???
Човек не може да си прескочи сянката....

Вто Окт 18, 2011 6:55 pm
Профил WWW
Аватар

Имам един приятел от варна който се занимава точно с такива неща... има всевъзможни устройства каквито на теб ти трябват... пиши ми на скайп kiril_nedev ще потърся контактите му да ви свържа

Вто Окт 18, 2011 7:55 pm
Профил

Lupus написа:
Как мислиш, дали ако струпаш всичко това на масата си, ще ти стигнат знанията и опита да го подкараш???

Никъде не твърдя, че аз ще го сглобявам или ще го подкарвам сам. Просто на друг форум ми казаха, че отнемало много време търсенето на компонентите за такива устройства, затова аз си ги намерих сам. Вярно беше, че отне много време. А и при определени производители се изисква да вземеш минимум 100 или 1000 бройки или пък Evaluation Kit, а аз открих сайт, от който мога да си поръчам единични бройки. На мен не са ми нужни 100 или 1000 DSP-та например.
Дано да откриеш контактите му klez, за да видим как ще се договорим с него.

Сря Окт 19, 2011 6:39 pm
Профил
Аватар

miromad написа:
Lupus написа:
Как мислиш, дали ако струпаш всичко това на масата си, ще ти стигнат знанията и опита да го подкараш???

Никъде не твърдя, че аз ще го сглобявам или ще го подкарвам сам. Просто на друг форум ми казаха, че отнемало много време търсенето на компонентите за такива устройства, затова аз си ги намерих сам. Вярно беше, че отне много време. А и при определени производители се изисква да вземеш минимум 100 или 1000 бройки или пък Evaluation Kit, а аз открих сайт, от който мога да си поръчам единични бройки. На мен не са ми нужни 100 или 1000 DSP-та например.
Дано да откриеш контактите му klez, за да видим как ще се договорим с него.

И мислиш, че ако ги стовариш на масата на някой друг, без всякаква идея той ще се хване с това???
Извинявай, но това е несериозно!

Сря Окт 19, 2011 10:53 pm
Профил WWW
Аватар

Дадох му телефон и т.н. на тоя моя човек, той предлага доста различни модели всевъзможни микрослушалки, вярвам че Миро ще успее да си хареса нещо от неговите слушалки :)
Миро само един съвет, човека с това си се занимава, така че не се опитвай да го накараш да ти даде схемите си и ти да си ги сглобиш или да го караш да ти помага да си правиш твоя слушалка, че може да си отрежеш квитанциите там.

Чет Окт 20, 2011 10:14 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

С това сигмадсп не можеш да правиш нищо особенно по-сложно от филтър или еквилайзер , хич не сгрявам какво приложение има тука. Трябва и да си купиш евал-кита му за да може да го дебугваш и програмираш, не си мисли че директно ще ти прасне 24ххх през "понито" ;)))
Купи си нещо готово.

Чет Окт 20, 2011 3:51 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2