Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Стив Джобс почина... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Стив Джобс почина...
Цецо написа:
Ама сега ще ми е мъчно, ако труда му отиде на вятъра...

Труд не знам, но виж приноса лесно се забравя. Примерно колко хора знаят
кой е Никола Тесла ?? На базата на неговите открития и изобретения се гради цялата
позната електро индустрия, на върха на която е един айФон... Много исках да видя в Бафало-во
как е изглеждала първата водно-електрическа централа ( 1899г. ), но за съжаление е
затворена за посещения. Криза, какво да се прави.

Чет Окт 06, 2011 7:14 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Не знам за вас, но аз сякаш загубих близък човек, който с живота и смелостта си ме вдъхновяваше ...
Рядко има хора, които се осмеляват да следват интуицията си по начина по който той го е направил преди 36 години.

Чет Окт 06, 2011 11:03 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Беше велик човек!

Пет Окт 07, 2011 10:25 am
Профил
Аватар

Фактите са си факти. Заради печалбите караше китайците да смъкват разходи - те пък експлоатираха до несвяст своите служители (за да предложат добра цена на Стив). Някои се самоубиваха (работниците във Фокскон), но те бяха китайци, а като тях - милиард.

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Съб Окт 08, 2011 2:01 pm
Профил WWW
Аватар

am stereo написа:
Фактите са си факти. Заради печалбите караше китайците да смъкват разходи - те пък експлоатираха до несвяст своите служители (за да предложат добра цена на Стив). Някои се самоубиваха (работниците във Фокскон), но те бяха китайци, а като тях - милиард.

Това сам ли го измисли или го копира от някъде, както правиш винаги ?? Ще взема да си отговоря сам. Оригинала е тук. Отговор 21 в коментарите. Само не мога да разбера каква ти е целта в тоя форум?? И тая тема не е отворена за да си ръсиш наркоманския мозък тук!

Извинявам се за спама, но не се сдържах! Надявам се РЕК да изчисти темата.

Прикачени файлове:
AS.JPG
AS.JPG [ 62.14 KiB | Прегледано 2293 пъти ]
Съб Окт 08, 2011 4:26 pm
Профил
Аватар

А бе оставете го да си почива в мир човека.

Колкото повече научавам за него покрай медийния шум около това, че е умрял,
толкова повече го харесвам (и толкова по-малко харесвам шума, разбира се).

Това, че тролът ни в тоя форум е единствен не значи, че трябва да си
го храним, да ходи да яде другаде. И стига с тия тип "моля другарко" обръщения
към Рек, ако съм харесвал (търпял...) някога модератор то той е Рек именно
защото практически никога не се намесва.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Окт 08, 2011 5:28 pm
Профил WWW
Аватар

CarBeta написа:
Това сам ли го измисли или го копира от някъде, както правиш винаги ?? Ще взема да си отговоря сам. Оригинала е тук. Отговор 21 в коментарите. Само не мога да разбера каква ти е целта в тоя форум?? И тая тема не е отворена за да си ръсиш наркоманския мозък тук!

Извинявам се за спама, но не се сдържах! Надявам се РЕК да изчисти темата.

Каква по-голяма простотия беше пуснал въпросния още в началото на темата, май не си успял да я видиш...

Съб Окт 08, 2011 6:14 pm
Профил ICQ
Аватар

последните изяви по сцената на Джобс ми напомниха на Show must go on на Qeen
http://www.youtube.com/watch?v=4ADh8Fs3YdU
албума излиза на 14 октомври, Фреди умира на 24 ноември.
трябва да си много силен характер, за да имаш куража да излезеш на сцената и да кажеш "аз си отивам, вие продължавайте", да пееш на погребението си.

Съб Окт 08, 2011 8:35 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Стив Джобс беше наистина велик човек, но нелишен от недостатъци. Например известно е че не участваше в никаква благотворителност както Бил Гейтс например. Освен това всички знаят че най-трудно е самото начало. А там успехът идва с Епъл 2, който е дело почти изцяло на Возниак. За мен той е в основата на първите спечелени пари за Епъл, които дават възможност на Джобс да си развихри търговския талант и креативност. Без пари нищо не става, даже и да се казваш Джобс.
За мен Епъл престава да бъде себе си още през '87 с напускането на Возниак. Оттогава е бизнес за играчки. Естествено много успешен бизнес, благодарение на Джобс досега, ще видим как ще е в бъдеще...
Лека му пръст

Нед Окт 09, 2011 8:08 am
Профил

Да, за съжаление това е животът, определно беше човек с визия и знаеше как да продаде продуктите си, а и как да ги напраив ткаа че да са примамливи. Вчера четох в Time че 2/3 от печалбата от смартфони отива при ейпъл, знаех че имат голям пазарен дял, но 2/3 печалбата .. което разбира се не значи 2/3 от продажбите, но има ли значение, важно е какво печелиш, а не колко продаваш.
Относно експлоатацията на китайци, сигурно е така, Джобс никога не е бил хуманист, филантроп или нещо подобно, това че е натискал китайците за по ниски цени и някой се е самоубивал това няма ниакаво значение, и аз натискам монтажниците си, от момента в който започне работния им ден те са роби, плащам им за да работят и то добре, и те трябва да го правят, както аз кажа, с каквото темпо кажа, където и когато кажа, който не издържа или да си тегли ножа или да напуска, никой никого не държи насила, та за тези му действия еиднствено мога да се радвам.

Относно Next не е истина че е съвсем умрял, всъщност ОС на NEXT е в основата на MAC OS от първите IMac насам, така че това не е отишло навятъра, да не забравяме че покрай Next е създаден и Pixar.

Това което мисля че е тъжно в случая е че хората ще го забравят, всъщност то и сега има сума и потребители на I продукти които не знаят кой е той. Другото тъжно е че много вероятно това е звездният миг на ейпъл, от тук нататък ми се струва ще има упадък, за разлика от форд с който го сравняват той не оставя нищо освен продукти, нищо което да може да се следва, за съжаление гения не се предава или преотстъпва, а всички знаем когато няма здрава ръка на какво е спосеобен алчният акционер, скоро продуктите им ще се правя с най-евтините компоненти, ще струват жълти стотинки и няма да са нищо от това което бяха.

Пон Окт 10, 2011 12:29 pm
Профил
Аватар

Само през първия ден за предварителни продажби на новия iPhone 4S са продадени 1 млн. бройки :) . Даже като почина човека и пак им помага - сага повече от всякога всеки иска да има негов продукт :) .

Пон Окт 10, 2011 8:55 pm
Профил

Dimitar написа:
Само през първия ден за предварителни продажби на новия iPhone 4S са продадени 1 млн. бройки :) . Даже като почина човека и пак им помага - сага повече от всякога всеки иска да има негов продукт :) .

Да това е така, вс еоще продават неща които с аправени под негов контрол, какво обаче ще стане с новите им продукти, дано да греша, и дано да продължат неговата политика и за качество и за налагане на продуктите, но силно ме съмнява, всички се поддават на акционерите, щом компании като Toyota си позволяват да свалят качество, при все че години наред качеството и надеждноста са били водещ фактор и са вродени в работниците, едва ли американците с тяхната потребителска нагласа и желание за поевтиняване и огромни печалби биха се посвенили да направят от продуктите долнопробни китайски пластмаси.

Като че ли ейпъл бяха единствените които държаха на качеството, като започнеш от производители на суперлуксозни коли, минеш през производители на електрониак и стигнеш дори до ювелирните продукти, всеки гледа да поевтини. Може ли и часовници за по 100.000 да се аутсорсват, ами то и 20 хил да е заплатаат на майстора и по един часовник на месец да прави пак са с 500% печалба ... но и там вече се гледа към китай ...

Пон Окт 10, 2011 9:10 pm
Профил
Аватар

TоНи, зад доста от новите продукти (включително айфона и айпада) стои Тим Кук. Човека, дето замени Джобс на СЕО поста. Най-големия растеж на акциите им също става по негово време, докато заместваше Джобс през няколкото му 6 месечни отсъствия. Та аз не мисля, че ще стане толкова зле. Най-малкото маркета щеше да го е отчел това вече, а не да чакат тепърва нещата да се сгромолясат. Все си мисля, че още дълго време Епъл ще бъдат на върха.

Пон Окт 10, 2011 9:53 pm
Профил
Аватар

Мнение ...
А бе кой имаше златна седалка на тоалетната чиния инкрустирана с диаманти?
Иначе: от десетилетия светът отива на изпростяване (по команда) а фирмите отсега се виждат в чудо да намерят НЯКОЙ кадърен.

Вто Окт 11, 2011 8:59 pm
Профил
Аватар

http://www.dnes.bg/technology/2011/10/21/shte-se-boria-za-unishtojavane-na-android-do-setniia-si-dyh.131891#comments

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пет Окт 21, 2011 7:30 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща