| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Как оживя
Днес направих един опит като затворих една муха в микровълновата с един буркан вода да не е празна до първата минута си летеше вътре после кацна на буркана и си лазеше по него на третата минута отворих вратата и мухата избяга водата беше около 40 °С . Е въпроса е как оцеля мухата в микровълновата фурна?
|
| Вто Окт 04, 2011 11:58 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Как оживя
Да ти имам микровълновата, дето за 3 минути прави водата 40 градуса. Аз като си правя чай я слагам на минута и половина и водата я вадя вряща  . А иначе ако в тялото на мухата няма вода може това да е причината да не се загрява  .
|
| Сря Окт 05, 2011 12:11 am |
|
 |
|
pipilica
|
Буркан от компот е около 800 грама а водата от чешмата е 14 градуса . Е как да няма вода в мухата.
|
| Сря Окт 05, 2011 12:17 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами идея си нямам колко вода има в мухата. Генерално колкото по-малко вода има, толкова по-бавно се загрява. Пробвай с 50 грама вода заедно с мухата примерно да видиш дали няма да се промени нещо  .
|
| Сря Окт 05, 2011 12:29 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Окт 05, 2011 12:38 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
0.6 литра вода за чай става за 6-7 минути в малката микровълнова, дето смени оная хубавата дето изгоря (оная беше 1 киловат и в нея ставаше за 5 минути). Водата тук не съм я мерил скоро, и тя някъде към 14-15 трябва да е, чак в дълбоката зима трябва да я разреждам с малко топла до 12 за сутрешния си душ (изтрайвам до 8, но 12 ми е "стандартът" вече над 20 години). Та нещо мощността май не излиза, както Димитър казва, да не е печката на някакви режими различни от максимума. Или мухата да се крие по периферията някъде, кажи и да _се_ застане в центъра  . Инак за мухи ползвам мухобиярка, това с микровълновата ми изглежда малко садистично. Сещам се за една своя подобна идиотия, някъде 25-26 годишен да съм бил, бях спипал някакви набори за ракетни модели и с приятели пускахме една ракета бая пъти. Единия път реших да сложа в нея мравка-космонавт, горката мравка докато я сложа където исках на нищо стана. Не помня летя ли мравката в крайна сметка... [edit] Бе май си излиза мощността като погледнах пак. Ще трябва да я убеждаваш къде да застане явно... и да намалиш водата, разбира се, тя мухата и тя като останалата вода се затопля откъм скорост [/edit]
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
Последна промяна tgi на Сря Окт 05, 2011 12:48 am, променена общо 1 път
|
| Сря Окт 05, 2011 12:44 am |
|
 |
|
pipilica
|
Ми утре ще пробвам с по-малко вода.
|
| Сря Окт 05, 2011 12:47 am |
|
 |
|
pipilica
|
Бе баш в центъра си беше а печката е 800 вата поне така пише отзад.
|
| Сря Окт 05, 2011 12:53 am |
|
 |
|
741
|
И друг път сме го нищили това. Въпрос на съотношение обем/повърхност е. С намаляване на размера обемът (и топлината) намалява на куб, повърхността само на квадрат, като цяло колкото по-дребен предмета, толкова по-лесно се охлажда. Капни капка вода встрани, водата в чашата ще кипне, капката няма.
|
| Сря Окт 05, 2011 1:54 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А бе така е с охлаждането ама в случая не е стигнал дотам, тия 0.8 литра поглъщат практически цялата енергия - минути до 40 градуса, мухата и тя с това темпо ако я топлиш няма и да и се доще да се охлажда  . Виж като сложи човек 20-30 милилитра вода кипва за секунди, не знам на мухата ще и стигне ли охлаждането в тая ситуация (той утре ще каже де, и ако не е стигнало ще каже вкусна ли е била  ).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Окт 05, 2011 2:41 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Пробвай да свариш яйце 
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Сря Окт 05, 2011 9:18 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Мухата е била жадна и за това не е загряла. Колкото по-малко вода има в едно тяло, толкова по-малко загрява то в микровълновата. Това идва от самия и принцип на работа - молекулите на водата се разтрептяват в резонанс с честотата на генератора и това води до загряване.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Окт 05, 2011 9:19 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Добре, ама и хлебарките ли са пустинни животни? Това нещо не мре- случвало ми се е да се завре в микровълновата (700W)! Все едно е на солариум, дори не се мъчи да избяга от пътя на лъча ... Виж като се завре около високото и следва "пук" 
|
| Сря Окт 05, 2011 9:40 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Същото е и с тях, но те са си по-устойчиви по принцип. Имах случай да отворя миялната веднага след работа и тя да изпълзи от там. А температурата на водата достига 55гр!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Окт 05, 2011 9:46 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
pipilica , викай веднага мъжете в черно ако не искаш събуждайки се посреднощ да видиш как ти ядат крака!!! Мии то близо до ламарината няма нито температура нито вълни, бре! Ся, оцеляването на мухата на pipilica е най-вероятно китайско чудо и все пак: мамка им мухи!!! Ама никой ли от вас не си топли сам манджата в микровълновата за да разбере най-елементарни зависимости?!
|
| Сря Окт 05, 2011 9:32 pm |
|
|