Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Open Source Windows :) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Open Source Windows :)
Нали все търся OS за бабияги, обаче и полуграмотен потребител да може да ги ползва.
Случайно намерих ReactOS. За версията 0.3.13 е изрично подчертано, че е Alpha ама за по-лесно нея пробвах - не видях как се зареждат другите.
Резултатът бе под очакваното:
Изкопаемият ми с 0,2ГХц Pentium MMX заби и при инсталацията и при Live CD.
На бабаягата с P4 1.6GHz пробвах Live CD-то и то заби посредата.
На дърт лаптоп Toshiba Satellite с P4 Mobile 3.06GHz и 512MB RAM пробвах успешно Live CD-то ама половината хардуер остана загадка - напр. LAN и Sound (то и XP-то би се затруднило).

Обаче джунджурията наистина е като Windows (според писанките и бързият ми преглед), заема мегабайти и по скорост бие в пъти всичко пробвано досега. И понеже е Open Source ви я представям. Май е руска, де.

Пет Сеп 30, 2011 10:11 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Open Source Windows :)
Твърдят, че имало съвместимост с уиндоуските драйвери и приложения. Какво е реално положението. Правил ли си някакви тестове? Дай малко подробности?

Пет Сеп 30, 2011 11:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не съм правил нищо повече от описаното по-горе щото в момента нямам други компове за проби/грешки пък и всичко бе на майтап. На двата не тръгна а третият без LAN - до тук с набързото.
Обаче имам желание за продължение...

Съб Окт 01, 2011 12:18 am
Профил

Мисля, че тръгваше без проблеми на VMware. С М$ Virtual PC мисля, че имаше проблем и не тръгваше.
Едит сега проверих http://www.reactos.org/en/download.html
сваляш си това: Preloaded on a VMware virtual machine
После http://www.vmware.com/products/player/ долу в ляво има едно хубаво копче: Free Download - Download Now
и си в джаза.
Моето мнение за това е, че се държи като 95 ;) с всичките плюсове, минуси и сини екрани

Съб Окт 01, 2011 4:19 am
Профил

bongo_x2 написа:
Нали все търся OS за бабияги, обаче и полуграмотен потребител да може да ги ползва.
Случайно намерих ReactOS. За версията 0.3.13 е изрично подчертано, че е Alpha ама за по-лесно нея пробвах - не видях как се зареждат другите.
Резултатът бе под очакваното:
Изкопаемият ми с 0,2ГХц Pentium MMX заби и при инсталацията и при Live CD.
На бабаягата с P4 1.6GHz пробвах Live CD-то и то заби посредата.
На дърт лаптоп Toshiba Satellite с P4 Mobile 3.06GHz и 512MB RAM пробвах успешно Live CD-то ама половината хардуер остана загадка - напр. LAN и Sound (то и XP-то би се затруднило).

Обаче джунджурията наистина е като Windows (според писанките и бързият ми преглед), заема мегабайти и по скорост бие в пъти всичко пробвано досега. И понеже е Open Source ви я представям. Май е руска, де.

Що не пробваш DOS :mrgreen:
Тва дори и за учебна цел е срамота да го оставиш, или го пенсионирай и си сложи витрина с антика или да направим едно погребение и да те отървем от дядодо или баба яга ако искаш да я наричаш :twisted:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Окт 01, 2011 4:58 am
Профил

Пускал съм някоя от най-първите версии на 486dx2 66Mhz, 64MB ram и си работеше - command prompt - още нямаше графика. Играх си даже да го компилирам :D . Иначе е NT съвместимо. Отдавна не съм гледал докъде са стигнали.

Съб Окт 01, 2011 9:35 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пламене не ми барай музея!!! Имам и един VIA, на него забравих да пробвам.
Ся се сещам, че P-200-та със XP SP1 си бачкаше идеално, години наред го ползвах за Gateway да ми колекционира кой къде се рови из нета. Със SP3 е около два пъти по-бавен - жива досада, но сини екранчета няма.

Всъщност аз търся лека OS за други компове (по-добри), горепосочените са в личната ми колекция.

Съб Окт 01, 2011 1:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]