| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Предложете вариант за 16 битово ADC
Там, ако не се лъжа, "оправиха" нашия човек като му източиха мозъка, за да не му пречи мисленето.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Сеп 29, 2011 3:16 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Сеп 29, 2011 4:11 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
16-битовото на Kinetis си го дават реални 13 бита по datasheet.
|
| Чет Сеп 29, 2011 10:11 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Оппаа,  , ти обърна резбата май, до преди 2г. твърдеше нещо за модни тенденции, това-онова, сега отключи агресията си срещу бета-тестерите 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Сеп 29, 2011 11:34 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Нещо ме бъркаш с някой друг.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 30, 2011 10:31 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
ааа Цецо и ти беше признай си, не бях сам 
|
| Пет Сеп 30, 2011 10:39 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
просто човек като е млад и време тече по-бавно. хоризонта е широк, морето е до колене. ТСР стековете ги ядеш за закуска, следобеда - USB. сменяш процесори като мацки, експериментираш сексуално и интелектуално. с времето може и да се оправиш 
|
| Пет Сеп 30, 2011 10:47 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
ша са опрайме като се пенсионираме, което според НОИ ще е един друг път  А дотогава, такава си ни е професията... правим нови неща, а нов дизайн със стари компоненти е като нов бърдак със стари....девойки 
|
| Пет Сеп 30, 2011 11:05 am |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Добре казано  . Само че тия лампови дизайни с М-нещо си са обречени още преди да бъдат създадени. Все едно да се прати куц кон на надбягвания и всички да се самоубеждават че той е най-бързия 
|
| Пет Сеп 30, 2011 11:48 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е досега форума беше пълен с пикомразци, ама ти си първия човек с фобия към Куртексите  Тя темата беше за друго, ама аз вече не се нуждая от нея, та можем да си чешем езиците колкото си искаме 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 30, 2011 12:05 pm |
|
 |
|
kiiid
|
Статистически погледнато в 99.74% от случаите една тема няма нищо общо с началния въпрос след десетия пост в нея 
|
| Пет Сеп 30, 2011 12:13 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
На кого метна тази партенка  ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Сеп 30, 2011 2:33 pm |
|
 |
|
Цецо
|
На kiid, ама се сетих, че сте двама 
|
| Пет Сеп 30, 2011 4:59 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе брой ни трима, не че имам технически забележки, дажа май напротив, желязото им изглежда не лошо с тая ниска консумация, ама толкова популярни като станат и всичко почне да се диктува от това кое е разбираемо за средния индиец и кое-не, и аз отивам сред враговете  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 30, 2011 5:38 pm |
|
 |
|
kiiid
|
Моите забележки пък в допълнение на това което казва tgi са си чисто технически. Цялата архитектура на cortex имам чувството че някой я е мислил за 10 минути в началото и после са допълвали в движение. Поначало картата на паметта е лошо замислена. Безброй флагове за какво ли не пръснати по адреси без никаква логика. Самия брой на конфигурационните регистри е безумно голям без никакъв смисъл. Примерно като се наложи да подкарам някаква периферия обикалям из даташита като цигански катун с препратки насам-натам. После (говоря за опита ми със LPC1768, ако има по-умни разработки от тия, моля за извинение  ), пиновете са така идиотски разположени че практически човек не може да има повече от 12 I/O като последователен блок освен ако не се лиши от периферии. Другото е със самото ядро - пак накъсана архитектура. При прекъсване в стека отиват R0-3,R12. Пак разпокъсана работа. Аз явно съм от по-старата генерация защото така и не можах да му свикна на асемблера. После NVIC. Това може-би е най-лошата част от цялото недоразумение. Не знам дами го има и при М4, не съм се интересувал, но предполагам че е там. В стила на ARM е. Говорейки за фирмата: някой пробвал ли е да търси съпорт от тях?  Аз се опитах преди време и след около две седмици (!) получих отговор на въпроса ми. По същество отговора беше нещо от сорта "Прочети повече подробности в хелпа". Идиоти, ами аз да не съм седял с главата в... хм, както и да е... Става въпрос за собстения им продукт и конкретна молба за пример дето съм задал (ония с вложените прекъсвания). А форумите им май 50% се състоят от платен персонал дето да прави реклама на продуктиtе им колко били хубави. Аз мразех Майкрочип, всеки може да се върне назад и да ми прочете постовете отпреди няколко години. Обаче човек помъдрява - няма да тръгна сега да гоня дивото. Ония поне винаги са били отзивчиви в съпорта си, лесно ми е да ги купувам пък и в дълбочина погледнато са по-чисто замислени от армовете, поне според мен. А пък факта че всички масово се надвикват да ме убеждават как по-хубаво от това нямало, при положение че не е истина, е това е върха. Цялата работа е твърде надута за моя вкус. Та и при най-добро желание от моя страна просто не знам какво точно да им харесвам?
|
| Съб Окт 01, 2011 2:10 am |
|
|